Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Senzory Martina Malého: Chcete chytrou domácnost? Opravdu, ruku na srdce: chcete ji? od Starous - Lidi nechtějí iot, ale firmy jo, protože když...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 3. 2017 7:00

    Starous (neregistrovaný)

    Lidi nechtějí iot, ale firmy jo, protože když k tomu dají nálepku s internetem tak a) to může stát víc b) můžou vydělávat na šmírování zákazníků.

    Proto taky spousta zařízení se připojuje k internetu i když by se dala ovládat z lokální sítě. Další příklad jsou ty světla. Můžu teoreticky mít telefon v kapse a rozsvěcet tím že přejdu do jiné místnosti, ale spoustě lidí to přijde creepy protože na chytré domácnosti je to sledování vidět a lidem to nevadí jen pokud o něm nevědí. Chytré domácnosti zabil Snowden a nenasytnost internetového marketing, protože se změnil pohled na internet z hezké věci co slouží a dává informace na velkého bratra který o vás chce vědět všechno a nestydí se ty informace šířit či zneužít.

  • 19. 3. 2017 13:29

    MB. (neregistrovaný)

    Teď jsem "odvrtával" anténu u bezdrátové čipové platební karty. Bez anténky to banka už neumí. Jak za sociku. Dodělej doma.

  • 15. 3. 2017 10:55

    krakonoš (neregistrovaný)

    Raději UB, (úplně blbou) domácnost, kterou mám pod kontrolou a která na mne nic nenapráská. Takže až mi 25 let stará lednička doslouží tak, že nepůjde opravit ani amatérsky a budu nucen koupit novou, dobře prohlédnu útroby a pokud tam najdu něco, co bude vypadat jako ,,chytrý" systém, tak štípačky, cvak cvak a šmytec!

  • 18. 3. 2017 12:37

    krakonoš (neregistrovaný)

    K mému příspěvku z 15. 3.
    Pro těch sedm minuskářů: Já to, na rozdíl od vás, zvládnu. A troufnu si zneškodnit i GSM/GPS modul v ,,chytrém" autě, nebo ,,chytrou" TV. Je otázka, kdy výrobci začnou své produkty kurvit tak, že bez výměny natvrdo připájených švábů za čisté šváby s úplně jiným SW to nepůjde. Naštěstí, pokud to funguje na bezdrátovém principu, je možné trochu poškrábat plošňák a tím dostat anténu z rezonance a následně snížit dosah takovéhoto zařízení na jednotky cm, čili ho prakticky zneškodnit, i když zůstane funkční.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).