Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Senzory Martina Malého: Je tu příliš malý trh. Skutečně? od gck23 - Počítám se mezi bastlíře, blbnu s arduinem, dělám...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 4. 2016 10:05

    gck23 (neregistrovaný)

    Počítám se mezi bastlíře, blbnu s arduinem, dělám rc modely a pokud např arduino nano s atmegou 328 v nejlevnějším ČR obchodě stojí 150Kč + poštovný a na aliexpressu vyjde na $1,5 s poštovným zdarma a podobně na tom jsou i ostatní věci, tak nakupovat v českým obchodě nebudu, max když něco potřebuju hned a z toho obchod se neuživí. Imho takhle postupuje většina bastlířů.

  • 23. 4. 2016 21:57

    ptr (neregistrovaný)

    Hodne stesti s temi produkty z aliexpress a spol. Az budete (nekonecne) resit, proc vam neco nefunguje i kdyz jste to udelal presne podle navodu, pripadne az se vam ta "kvalitni" elektronika _podobna_ arduinu sesype uprostred letu nejakeho RC modelu (pro nemalou cast te produkce staci treba vibrace produkovane motory), mozna pochopite, kde je zakopany pes.

  • 23. 4. 2016 22:30

    Franta (neregistrovaný)

    Různých klonů Arduina mi prošlo rukama už dost a pokud nebyly vadné už od začátku, tak vydržely.

    Kupovat originál má hlavně smysl kvůli podpoře autorů a dalšího rozvoje.

    Nicméně na těch RC modelech a zejména různých dronech s kamerou bych taky nedoporučoval šetřit – ono to sice fungovat bude a riziko průšvihu je relativně malé, ale když člověku létá nad hlavou několik desítek tisíc, tak je vážně hloupé riskovat kvůli nějaké ušetřené stovce.

    Ale pak je spousta aplikací, kde se právě mnohem víc hodí ty levné klony. Buď si chceš jen něco vyzkoušet, nebo hrozí, že se přístroj ztratí, zničí nebo ho někdo ukradne – a tam je hodně velký rozdíl, jestli tam máš součástku za 50 nebo za 500. Další výhoda je, že takových levných *duin si můžeš nakoupit třeba deset a mít rozděláno víc projektů najednou – a nemusíš pořád přepojovat kabely a přeprogramovávat to.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).