Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Spory v českém Second Life od Denis - Ova - Člověk co si odpovídá sám sobě? Fakt seš...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 8. 2008 13:53

    Denis - Ova (neregistrovaný)
    Člověk co si odpovídá sám sobě? Fakt seš hustej:-) To je Pan Spammer:-D
  • 12. 8. 2008 13:23

    xOx (neregistrovaný)
    Ty seš fakt psychouš, tak běž ty bábovko něco dělat a ukaž, že fakt tolik umíš, zatím umíš akorát sprostě nadávat, co tak koukám po internetu. Jako, klobouk dolů, zblbnout i lidi, co si říkaj novináři tím, že budou psát o někom, kdo vlastně asi nemá co nabídnout ani ukázat, to je fakt umění, v tom seš dobrej :-D
    Tak šup do politiky, tam ti to bude slušet:-)
  • 12. 8. 2008 19:21

    Jaromir
    Víš, co jsi měl udělat?

    Vyvíjet a prodávat dál svůj program, jako by se nic nestalo. Pokud ho Beneta prodávala, tak se s nimi domluvit, ať přestanou (případně předběžné opatření, pokud by odmítli) a vydat o tom PR. A to je vše :).

    Ty bojuješ pro nic a za nic. Bojuješ za věc, která je už dávno mrtvá. Beneta na ni kašle, pro tebe nemá význam, pro nás nemá význam.

    Co vlastně nechceš vzdávat? Chápeš, že je to už minulost?

    Jací filmoví hrdinové? Ujasni si priority. Jasně, pokud někoho dáš k soudu a vyloženě tě okrad (což není tento případ, protože mezi vámi něco bylo a tak soud bude trvat 5 let a oni budou tvrdit něco jiného než ty). Měl by jsi šanci, kdyby nějaký jiný čech jen změnil tvůj copyright a prodával to pod svou značkou, tady šlo ale o nekvalitní podnikatelský vztah a do toho bych soud netahal, to nepochopí a bude tě to stát jen stovky tisíc na poplatcích. Takže, když si ujasníš, o co jde, můžeš udělat už jen jediné:
    1) si říct, že jsi své jméno očistil (a to více, než dostatečně)
    2) jít dál, a vyvíjet něco nového, nebo pokračovat v stávajícím

    Jestli chceš ale "bojovat", tak pohoříš.

    Teď vynakládáš naprosto šílené, nepřiměřené úsilí na medializaci vašeho vztahu s benetou.

    Jsem četl záznamy ICQ, když ses s nimi bavil. Tehdy jsi měl zachovat chladnou hlavu, napsat s nimi smlouvu, a dát jim jen procenta z prodeje z toho, co oni budou schopni přes sebe prodat. Místo toho jsi byl nadšením bez sebe, že máš super program, že ho neumíš propagovat, a jak jsi rád, že jsi Benetu našel. A tak jsi do toho vlítl. TEHDY jsi měl věnovat větší úsilí nastartování tohoto nového vztahu. A začínat spolupráci jen smluvně podloženou za jasných podmínek a za jasných vztahů (a ne že tě budou oni vydávat za svého zaměstnance a kdoví co).

    A místo toho, jsi to tehdy podcenil a snažíš se to teď "vynahradit", že všem ukážeš, jaká je Beneta špatná, jenže na to ti teď každý kašle. Jaký si vztah uděláš, takový ho máš.

    Pro mě osobně je unavující číst o takové malé kauze hned několikrát.

    Myslím, že by jsi měl přestat psát jen ty svoje slohové práce, a aspoň jednou v životě si přečíst to, co tady píšeme, možná by jsi pochopil, že je opravdu nejlepší, se na to vykašlat a jít prostě dál. Když ti někdo ublíží, tak není normální to řešit rok a ještě přes několik novin, tím zatížíš nejen sebe, ale i mě a ostatní lidí, a to je pěkné svinstvo. Laskavě se na danou věc vykašli, udělej si pauzu, a začni zase makat. A nezapomeň se poučit z vlastních chyb. Ty jen píšeš samé kecy, jak ti bylo ublíženo, ale kdyby jsi tady místo toho psal, kde jsi udělal TY SÁM chybu, tak to bude poučnější, jak pro tebe, tak i pro nás.

    Vždyť ty jsi tu vložil už minimálně do diskuse pár tisíc slov (a já taky, jak čtu o tom tvém upalování a podobné blbosti) a řešení pořád žádné, jenom samý boj a boj a boj :(. Měl by ses probudit, nejsi Barban Conan.
  • 12. 8. 2008 9:23

    Jaromir
    Je to tak. Rozebírat v technických novinách spory podnikatelů (byť působících ve virtuálním světě) mi připadá jako plýtvání časem.
  • 12. 8. 2008 14:57

    Jaromir
    Já naopak od Benety nečetl jediný článek a četl dva články a jedno video, které tě obhajují.

    Když se člověk podívá, kolikrát si přispěl do této diskuse, tak si říkám, že to už není normální.

    Čeho tímhle vším docílíš, jsem už napsal a nebudu se opakovat (akorát, aby ses pak nedivil, že tě lidi nemají rádi).

    Buď chlap už proboha, chováš se jak baba grafoman.
  • 12. 8. 2008 20:10

    anonymní
    Ne, ted to vypada, ze Beneta se zoufale snazi nakapsovat na mrtvem projektu Second Life. A ze nekomu prodava pouze vitr v kapse? Takovych firem na trhu je.

    Mimochodem, je zcela BEZNE, ze nekdo vyrabi a nekdo jiny prodava. Pokud je ale nekdo takovej vocas, ze si neosetri smluvni vztahy, tak ma holt smulu.

    Nasledny plac nad rozlitym mlikem nema smysl. Pokud jste dostatecne inteligentni, tak se z toho ponaucite a priste nastartujete lepe.

    A je jedno, zda to bude ve first, second nebo third life. Podobnymi diskusemi ze sebe delate akorat vola.
  • 12. 8. 2008 17:50

    anonymní
    Aha, takže tady je jádro pudla. Martin je prostě v médiích a o tobě nikde ani zmínka. Ale to víš hochu, na to musíš nejdříve opravdu něco dokázat. Jen mě udivuje, co jsi dal svému kamarádovi Rylichovi, že o tobě napsal článek na lupu.
  • 12. 8. 2008 23:25

    anonymní
    Nezlobte se na mě, ale ani v článku, ani v diskuzi není jediná zmínka o tom v čem konkrétním vás ta firma podle vás okradla? Buď narovinu řekněte, že jste podvodník, který se jim snaží šplhat po zádech nebo předložte jasné a pádné argumenty. Tohle mlžení po několikahodinové diskuzi, kde někoho neprávem obviňujete fakt nesnáším.
  • 12. 8. 2008 23:45

    virus007 (neregistrovaný)
    Každá firma, která chce vydělat peníze levně nakupuje a draze prodává. Nevidím v tom žádný problém...
  • 12. 8. 2008 23:51

    Jaroslav Peňaška (neregistrovaný)
    Podnikání samo o sobě není neetické - neetické je jen neetické podnikání.
  • 13. 8. 2008 9:10

    Jaroslav Peňaška (neregistrovaný)
    Beneta vydávala moji práci za svoji, přestože na to neměla žádnou smlouvu a udělala si tím promo v novinách. Také lhala o tom, v čem všem byla v SL první, štvala proti nám lidi a používala mnoho dalších nekalostně soutěžních postupů. Pan Dvořák zveřejňoval například moje články svým jménem, manipuloval s tím, co jsem kdy řekl a zveřejňoval na svém portále pomluvy, kterými moje aktivity v SL ničil a svoje vyzdvihoval. Snažil se mě vydírat a zastrašovat, manipuloval lidi, kteří se mnou spolupracovali (i jim třeba volal) a podobně. Přesvědčil i novináře, aby o mě nepsali atd. Nezdá se vám, že je toho až až?
  • 13. 8. 2008 10:49

    anonymní
    Podle všeho co čtu, tak s Vámi Beneta zkusila jeden měsíc spolupracovat a vydala jedno tiskové prohlášení, aby Vám udělala reklamu a veškerý sw jste si prodával výhradně Vy.

    Ještě stále jste od včerejška neřekl, kde je ta krádež, ze které ji obviňujete a začínám mít pocit, že se do svých komentářů pěkně zamotáváte a protiřečíte si. Jednoznačně tedy řekněte, co Vám Beneta ukradla, když ji v každém svém komentáři tak vehementně obviňujete, protože víte pane Peňaško, začíná to vypadat jako pěkná bouda. Jestli se ukáže, že jste skutečně jen takový malý český podvodníček, tak má Lupa a pan Rylich, který článek napsal, z ostudy pořádný kabát.
  • 13. 8. 2008 10:52

    Jaroslav Peňaška (neregistrovaný)
    Takže pokud vezmeme dohledatelná a ověřitelná fakta jak leží a běží, chronologie událostí je asi takováto:

    1. Martin Dvořák poprvé vstoupil do SL někdy v květnu roku 2006, ale nebyl tam zatím aktivní, jen ho zkusil. Pořídil si doménu secondlife.cz a čekal na příležitost.

    2. Já jsem poprvé vstoupil do SL v srpnu 2006 a začal jej intenzivně používat.
    Můj současný avatar Jarek Dejavu je z října, protože předtím jsem hrál pod jiným jménem, ale podnikat a vyvíjet speech tools jsem začal až pod tímto avatarem)

    3. Už v té době existovala v SL poměrně velká (cca 100 členů?) komunita Čechů jménem
    CZECHS UNITE, do které jsem vstoupil, založená čecho-američankou MALARWEN HALL Právě MALARWEN HALL (skutečné jméno lze dohledat v médiích myslím) je tedy zakladatelkou první české komunity v SL.

    4. První funkční prototyp Second Life Speech Tools vznikl už v té době a první uživatelé začali
    betaverzi používat někdy na přelomu listopadu a prosince, kdy jsem si také zaregistroval
    doménu secondlife.sk a s přáteli založil v Second Life firmu "DEJA VU international"
    - firmu zaměřenou na softwarová a technologická řešení v Second Life, ale i na všechny další
    SL služby, jako je překladatelství, design oblečení i budování staveb.

    Dohledatelní čeští členové zakládajícího týmu:
    - Petr Fruhorf? řečený Freela (v SL avatar Freela Wilder), o kterém se píše v článku v magazínu
    Lidových novin z loňského roku v souvislosti s jeho pracovní agentůrou v SL.

    - Jaromír Keprt (v SL avatar Em Taiyou) z Olomouce - můj dlouholetý kolega a programátor).
    existuje k tomu opět textový záznam veškeré komunikace atd.

    - PulseDriver Nixdorf (RL jméno možno zjistit)

    možná několik dalších, musel bych to dohledat

    Dohledatelní zahraniční spolupracovníci: Maďar Calhoun Hock

    5. SL Firma DEJAVU international získala postupně asi 8 základních členů rady a několik desítek spolupracovníků z celého světa a začala v SL podnikat - v regionu MEOLA (sousední region VALUTY, okolo které se celý příběh tak nějak točí) jsme postavili první sídlo firmy a nákupní centrum, vytvořili první oblečení pro avatary a začátkem ledna 2007 jsem začal v SL prodávat svůj software Second Life Speech Tools a přednášet o něm v anglickém jazyce.

    6. Výsledky se rychle dostavili - V lednu 2007 jsem jednak byl pozván na SL EXPO 2007 a jednak mě zkontaktovala jedna holandská firma s nabídkou na SL stavební zakázku za cca 10000 USD. I když ze zakázky nakonec sešlo, byla to první nabídka v odpovědi na naši nabídku služeb.

    7. 31. března 2007 mě kontaktovala Beneta.CZ s nabidkou spolupráce a zastřešení našich aktivit. V médiích začala podle jakési předběžné dohody o tom, že časem vytvoříme společně firmu s mou 49 procentní účastí výměnou za poskytnuté know-how a služeb mojí firmy, prezentovat moji práci jako práci Benety a firmu DEJA VU international jako svoji divizi, kterou založili a mě za jejího development directora.

    8. Na dalších projektech, na kterých jsme měli podle dohody spolupracovat a které jsem rozplánoval společně s panem Dvořákem a poskytl k nim konzultace (zejména české město), se však pan Dvořák domluvil s jinou skupinou lidí v SL, přestože jsem mu dal možnost využít různých řešení poskytnutých mou skupinou, pročež jsem jakoukoliv další spolupráci na této části odmítl, obzvláště z důvodu, že pan Dvořák využil k propagaci Benety a portálu secondlife.cz vše, co jsem vytvořil, včetně překladu SL do češtiny, různých návodů a mojí propagace secondlife.cz prostřednictvím mého portálu secondlife.sk a přímého nekonkurování Benetě podle dohody a svoji část dohody odmítl plnit.

    9. První zakázku, kterou si u mojí firmy Jaroslav Peňaška - informační systémy záhy objednala - banku J&T jsme nakonec společně i přes různé problémy s přesnými informacemi o její realizaci během spolupráce dokončili, i když tuto jednorázouvou smlouvu na jednu jedinou zakázku jsem podepsat nechtěl a trval jsem minimálně na rámcové smlouvě a exkluzivitě na zakázky v SL pro firmu Beneta, ale na tom jsme se nakonec oproti původní dohodě nedohodli a já už další zakázky pro Benetu odmítl za těchto podmínek realizovat.

    10. Beneta.CZ následně s naším městem soupeřila ne zrovna férovým způsobem a pomlouvala, kde se dalo, včetně zakázky, kterou jsem pro ně realizoval a snažila se ututlat informace o tom, jak to se spoluprácí ve skutečnosti bylo.

    11. Následně jsem vystoupil před novináři na tiskové konferenci Českého rozhlasu na Invexu se svými otázkami k této záležitosti. Záležitost však byla Benetou bagatelizována a podáno na mě trestní oznámení.

    12. I později Beneta vyvíjela nátlak na moje spolupracovníky v SL, abychom jí nekonkurovali, snažila se cenzurovat nejen útoky a spam, což chápu, ale především i jakékoliv otázky k tématu a sama vydávala prohlášení, která moji firmu i nadále poškozují a snažila se zabránit jakémukoliv průniku informací do médií nátlakem na ty, kdo je chtěli zveřejnit - například Filmová akademie Písek, která se mnou natočila rozhovor, ve kterém jsem svůj názor vyjádřil, s tím, že neměli možnost reagovat, přestože já jsem také neměl možnost reagovat na různá jejich - navíc nepravdivá - vystoupení v médiích a články, i když jsem se o to snažil.
  • 13. 8. 2008 11:49

    Jana Kolářová (neregistrovaný)
    Dočetla jsem diskuzi až sem a také mi není jasné v čem vidíte tolik zmiňovanou krádež. Já Vás chápu, že podnikat je složité, ale přeci se nemůžete zviditelňovat tím, že budete někoho známého křivě obviňovat. To není příliš férové.
  • 13. 8. 2008 14:33

    Jana Kolářová (neregistrovaný)
    Stále postrádám jeden jediný důkaz toho, co ukradla Beneta Vám? Nikdo jiný Benetu nikde nenapadá, takže mluvte prosím jen za sebe. Proč nám v této diskuzi neposkytnete jasný důkaz toho, co Vám Beneta sebrala? Již několik příspěvků se stále jen oháníte obecnými frázemi. Ano, krást se nemá, ale podle toho, co se všude píše, tak Vám nikdo nic neukradl. O co Vám tedy vlastně jde?
  • 13. 8. 2008 15:11

    Jaroslav Peňaška (neregistrovaný)
    Tyhle příspěvky, které sem vkládáte, lidé určitě poznají i na dalších fórech a asi všem dojde, kdo je píše a proč...
  • 13. 8. 2008 15:30

    Jana Kolářová (neregistrovaný)
    Pane Peňaško, není vůbec podstatné, že mi nevěříte, kdo jsem, podstatné je, že jste napadl slušnou firmu a ani po dvou dnech nepředložil jediný důkaz. Tomu se říká trestný čin pomluva a poškozování dobrého jména firmy.

    Ve světle těchto okolností navrhuji, abyste se Benetě veřejně omluvil a ve spolupráci s redakcí Lupy napsal opravný článek. Vůbec nechápu, jak si někdo takový podvod vůbec může dovolit!!!

    J. Kolářová
  • 13. 8. 2008 18:35

    Jaroslav Peňaška (neregistrovaný)
    Kdo je vidět nechce, ten je nevidí a asi je sám podvodník nebo podvodníkům pomáhá... Přeberte si to...
  • 12. 8. 2008 21:07

    anonymní
    Dobře pane Penaško, to jsou hezký povídačky pro venezuelskou telenovelu, ale Vy tady veřejně obviňujete firmu s dobrým jménem z krádeže, což je velmi závažné obvinění a já se tedy, stejně jako můj předřečník, znovu ptám, kde je ta krádež?
  • 12. 8. 2008 21:23

    anonymní
    No tak jsem u meritu věci, pan Paňaška zde obviňuje onu firmu z toho, že je neschopný sehnat zákazníky. No není to zábavné? Já chi vidět, Jarku, jak s tímhle obstojíte u soudu. Taky mě zaráží, že za ten rok, co váš spor s onou firmou trvá jste nebyl schopný sehnat nové zákazníky??? Zvlášť když jste tak schopný, jak se zde prezentujete. Budu zde asi opakovat dokolečka to, co už zde někdo psal: Přestaňte spamovat diskuze na odborných serverech a začněte něco dělat.
  • 12. 8. 2008 21:50

    anonymní
    Pane Jarku, to snad nemyslíte vážně, že ne? Kdyby jste byl doopravdy tak dobrý, nadaný a všehoschopný(v dobrém slova smyslu), tak by se u vás dveře se zákazníky a jejich zakázkami netrhly. Ohánět se zde rok starou záležitostí, nehledě na to, že vaše spolupráce s Benetou netrvala ani čtvrt roku je dost divné. Za tu dobu, co jste "bojoval za spravedlnost", jste už mohl dávno vybudovat firmu novou a směle konkurovat firmě Beneta. Tomu se říká fér boj. Tím co tady předvádíte nezískáte nic, naopak. Pokud tuto diskuzi sledují firmy, které by do SL také rády vstoupily, tak už přesně vědí, komu se mají vyhnout.
  • 12. 8. 2008 22:30

    anonymní
    V článku a v diskuzích je napsáno, že jste měsíc spolupracovali na prodeji vašeho SW, a pak jste spolupráci ukončili, protože se neprodal ani jeden kus vašeho SW a ani Beneta ani vy jste z toho nic neměli. Beneta tento SW podle vašeho předchozího vyjádření již pak nikdy neprodávala a ze svého webu vše smazala. Přestaňte tedy prosím mlžit a řekněte, kde je ona zmiňovaná krádež?
    V opačném případě se totiž dopouštíte trestného činu.
  • 12. 8. 2008 23:09

    anonymní
    Pořád tady mluvíte o tom, jak Vás okradli, ale když se Vás několik diskutujících zeptalo, kde je tedy ta krádež, najednou Vám docházejí argumenty? Jak můžete takhle beztrestně někoho z krádeže obvinit a pak nejednou mlčet? Tohle je velmi neférové jednání, v podstatě jste jen zneužil známosti Benety k tomu, abyste upozornil na své doposud nefunkční podnikání.
  • 12. 8. 2008 23:12

    Jaroslav Peňaška (neregistrovaný)
    Najděte si to zde v diskuzi prosím. Proto jsem sem dnes celý den psal, abych zodpověděl případné nejasnosti.
  • 13. 8. 2008 9:21

    Jaroslav Peňaška (neregistrovaný)
    Beneta si přivlastnila "autorství" toho projektu - lépe řečeno dělala v médiích, že jsem nějaký jejich zaměstnanec a moje firma, že je součástí jejich firmy.

    Připsala si také autorství mého prvního českého překladu Second Life (opět - tak, že se snažila, aby to vypadalo, že jsem zaměstnanec Benety a mě nutila tvrdit totéž)

    Připsali si i to, že se zůčastnili SL EXPO 2007, kterého jsem se ale zůčastnil já (pozván jsem byl od ledna). Oni nebyli dokonce ani žádný sponzor nebo něco. Prostě jen slibovali spolupráci.

    No a co se software týče - prodal jsem ho stovky až tisíce kusů, ale do ciziny a jen vlastní zásluhou - pro české trhy určen nebyl - Čechům jsme ho dávali zadarmo v rámci skupiny, protože jim maximálně mohl pomoci s angličtinou. Tudíž promo v České republice mělo smysl jen jako promo Benety, která tvrdila, že vyvinuly revoluční software. Už chápete? Oni ho ani prodávat nechtěli (alespoň ne do ciziny a v Čechách to stejně nešlo) Chtěli si jen na tom udělat jméno a udělali si ho, ale to moje jméno pro změnu poškodilo, protože teď nikdo neví, že ta firma jsem byl já a žádná Beneta.
  • 13. 8. 2008 9:40

    Jaroslav Peňaška (neregistrovaný)
    Více než 1200 na SLEXCHANGE eshop a zbytek přímo ve světě SL.
  • 13. 8. 2008 11:05

    Jaroslav Peňaška (neregistrovaný)
    články, které vložil pod svým jménem, přestože nebyly jeho, když vidí, že se informace dostali do médií. Potřebujete další důkazy? (mimochodem - předtím tam byli i přes můj výslovný zákaz několik měsíců a i když jsem ty svoje smazal, pan Dvořák je naprosto bez skrupulí obnovil a zamezil mi k nim přístup a dokud neměl nové návody pro nováčky od nových uživatelů, drze používal ty moje k propagaci svého webu.)
  • 13. 8. 2008 12:30

    Jaroslav Peňaška (neregistrovaný)
    Podvody na uživatelích i firmách? Přivlasňování si něčího úspěchu, prestiže nebo práce? Krádeže odborných článků a jiného duševního vlastniství (protože když si vezmu něco cizího a nezaplatím za to, není to nic jiného než sprostý podvod a krádež)... Jak se tomu říká u vás? U nás se tomu říká krádež. A není lepší důkaz než to, že Beneta pod tíhou důkazů nýní kradené články stáhla a i všechna vylhaná prohlášení, která stáhnout mohla. Doporučuji také nastudovat další články na internetu, které se zabývají tím, jak je to se Second Life doopravdy a jak některé firmy teď litují, že se do Second Life nechali nalákat.

    Firma Beneta není úspěšná sama o sobě... Jen díky práci a úspěchů mnoha lidí, které si přivlastnila.
  • 12. 8. 2008 18:16

    Jaromir
    "zapálit na Václavák"

    Chlape, tak teď jsi to už přepískl definitivně :(.

    Vyřeš si spor s Benetou v soukromí (klidně soudně), a netahej do takové prkotiny Lupu a její čtenáře.

    Co jsi čekal, že tady bude pod článkem? Aspoň vidíš, jak je tvůj spor globálně "důležitý".

    Třeba taková cenzůra od T-mobilu, to je kauza. Nebo cenzůra od Číny (teď vyzdvihnutá olympiádou). Nebo nedávná chyba v DNS.

    Promiň, ale ta tvoje věc je prkotina (i když pro tebe je podnikatelsky zničující). Je chyba, že o tom vůbec vyšel článek na Lupě. A už vůbec je chyba, že ty osobně komentuješ tisíce slovy celou diskusi. A že by ses měl upálit? Ty by ses na to měl hlavně vykašlat, vypnout počítač, na dva týdny zajet do své nejoblíbenější lokality a pak zase začít znovu makat. A UŽ SE KE KAUZE NEVRACET!!! Nejsi Palach. Jak budeš řešit opravdové problémy, když ti například během pár let umře půlka rodiny? Když obchodní problémy chceš řešit tím, že se upálíš, a nebo o tom jen mluvíš :(, to je opravdu síla.

    Končí to přesně, jak jsem řekl. Beneta je na tom naprosto stejně a ty jsi ze sebe udělal grafomanského šaška a snížil sis výrazně svou prestiž, protože je vidět, že jsi špatný podnikatel, a navíc člověk, který se není schopen nadnést nad problémy. Co na to říká tvoje partnerka? Neleze ji už krkem, že jen štouráš do této staré kauzy a nerozjíždíš nic nového? A tebe to osobně baví investovat tolik času do tak negativní záležitosti?

    Víš kolikrát, tě takhle ještě někdo okrade? Mnohokrát. A co s tím jako budeš dělat? Se upalovat? Zdá se ti to normální? Mě tedy ne :(. Takové lidi poslouchat nebudu, možná by bylo vhodné nezajít jen na dovolenou, ale pokud budeš mít i po ní podobná nutkání, tak k psychiatrovi...

    Se odhlašuji z této diskuse (a tobě doporučuji to stejné, pokud si chceš zachovat ještě nějakou lidskou úctu, všichni už o kauze vědí a není ji třeba dál probírat). Tohle je vážně na palici :(.
  • 12. 8. 2008 20:47

    Jaroslav Peňaška (neregistrovaný)
    Voni napsali, že tu firmu založili a já jsem její development director. Navíc tak, že to vypadalo, že je to prostě součást Benety, takže teď skoro nikdo neví, že právě moje firma byla tou první českou firmou, která začala služby v SL nabízet a jediná, která měla v té době příslušné know-how, chápeš? Nastartovali svůj business tím, že si v médiích přivlastnili můj a tím si samozřejmě přihráli i zakázky, který bych jinak z velké většiny asi získal já.
  • 13. 8. 2008 8:56

    Jaroslav Peňaška (neregistrovaný)
    ...kdo je Beneta a pan Dvořák, aby až se budou příště zase holedbat, v čem všem dosáhli v SL prvenství, aby jste věděli, jak to bylo doopravdy.
  • 12. 8. 2008 13:41

    Jaroslav Peňaška (neregistrovaný)
    Proč k nám? No aby se nedělal nepořádek tady a nevedl tu flame. A proč na secondlife.cz, kde se zavděčí? No protože tam se podobné příspěvky pěstují a používají k mému poškozování (protože reagovat tam na ně nemůžu)
  • 12. 8. 2008 15:09

    Jaroslav Peňaška (neregistrovaný)
    Ale jinak jo - jako chce to klídek a už tyhle spory dořešit. Byl bych rád, kdyby tahle diskuze byla nadlouho poslední a mám takový pocit, že stejně nic moc neřeší, protože se k obsahu článku vztahuje tak okrajově, že je to až nepochopitelný. Čekal bych, že když konečně někdo o tom začne psát profesionálně, že třeba podle toho bude vypadat i ta diskuze (které jsem se především neměl vůbec účastnit, protože vím, že máš pravdu, že mi to škodí, ale jak říkám - ze psa slanina nebude a pořád tak nějak marně doufám, že lidi, kteří si to přečtou alespoň získají lepší obraz o tom, jak se celá věc má ve skutečnosti, aniž by četli zase jen názory jedné strany v diskuzi (protože ono je to stejně ve skutečnosti akorát já vs. zbytek světa, takže proti tomu můžu bojovat jedině sám)) Poraď mi něco jinýho - já nevím. Smířit se s tím nemůžu, ale můžu zvolit nějakou lepší formu odporu. Přece se ale nepůjdu zapálit na Václavák....
  • 12. 8. 2008 19:52

    Jaroslav Peňaška (neregistrovaný)
    a oni nám stejně nedali pokoj a tak dlouho proti nám štvali, až rozeštvali i nový město. Kdekoliv se objevil i ojedinělý článek o nějakém našem úspěchu, hned pod ním začali pomlouvat a říkat lidem, že se mnou nemají spolupracovat a podobně. Tohle zdaleka nevyšlo ode mně.
  • 12. 8. 2008 20:01

    Jaroslav Peňaška (neregistrovaný)
    Beneta opravdu program neprodávala, ale tvrdila v médiích, že ho vývinula jejich divize DEJA VU international (jenže DEJA VU international byla ve skutečnosti už 4 měsíce moje firma v SL a oni měli napsat, že tu firmu přebírají, ale místo toho napsali, že ji založili) Totéž udělali s češtinou - sice mi autorství přiznali, ale tvrdili prostě, že jsem jejich zaměstanec nebo něco takovýho, přestože se mnou neměli žádnou smlouvu, chápeš?

    Takže teď to vypadá, jakoby Beneta byla bůhví jaká vývojářská a SL know-how nabitá firma, přestože je to všechno založený na práci podobnejch lidí, jako jsem já, od kterých prostě jen skupují práci nebo ji prostě jen prohlašují za svou, ok? A nejen to - navíc se prostě snaží vybudovat si monopol tím, že žlou v čem všem byli první a podobně. Jinak by po nich neštěkl ani pes, kdyby tohle nebyli udělali prostě.
  • 12. 8. 2008 21:40

    Jaroslav Peňaška (neregistrovaný)
    Zkusme se teď oprostit od toho, že se to týká mě a Benety. Představme si třeba, že by Microsoft přislíbil spolupráci třeba Applu a začal v médiích tvrdit, že skvělé výrobky Applu jsou jeho práce. Jaké by byly následky pro Apple? O kolik milionů by tím přišel? A jak by asi dopadl soud? Rozumíte tomu už lépe? Je to podvod, ať je to jak chce. I když je těžké dokázat úmysl v těch ostatních věcech, tady je to jasné, tady to byl úmyslný podvod, který je prakticky nevyvratitelný, protože Beneta věděla, že není autorem a přesto to bez smlouvy začala tvrdit v médiích a zajistila si tak zákazníky podvodem na úkor mojí firmy. Jasné? Tady je úmysl zcela zřejmý.
  • 12. 8. 2008 22:11

    Jaroslav Peňaška (neregistrovaný)
    Každopádně vám můžu říct, že z chování Benety jsem absolutně ztratil chuť na tomto poli ještě podnikat a dlouho trvalo, než jsem ji znovu našel. A to nemluvím o tom, co to s našimi aktivitami v SL udělalo, když si pomluvami omotali okolo prstu i komunitu.
  • 12. 8. 2008 13:26

    Jaroslav Peňaška (neregistrovaný)
    Máme tu nějakou firmu, které to evidentně dobře šlo, než se jiná firma začala přiživovat na jejím úspěchu a následně ji zničila a pokračovala spamováním celého českého internetu svými PR články při zamlčení všech informací o té původní firmě, kterou využila. Jasné? Kdybych tedy měl odpovědět ve stejném stylu, jaký jste použil. Ale článek byl napsán proto, aby se věc uzavřela a situace zklidnila, takže prosím místo přilévání oleje do ohně zkuste raději konstruktivnější příspěvky a tyhle věci pojďme řešit buď k nám na virtualnisvety.cz nebo je prosim jdětě psat na secondlife.cz, kde se zavděčíte. Tato diskuze tady se prozatím úplně nezvrhla a probíhá jakž takž v mezích tolerance a já slíbil, že nespustím virtuální peklo, takže prosím, abychom nedělali ukvapené závěry (i když je mi jasné, odkud vítr vane, věřím, že i vy v Bohemii chápete, že je v zájmu všech spor spíše urovnat).
  • 12. 8. 2008 17:56

    Jaroslav Peňaška (neregistrovaný)
    napsal mi v reakci na můj spam. Nenapsal o mě, ale o obou, jak asi vidíte. Uplácet novináře já na rozdíl od někoho nepotřebuju. Já něco dokázal - psali o mě i zahraniční média, točili se mnou i zahraniční televize. Že si to Beneta přivlastnila a teď z toho profituje vlastní publicitou na tom založenou, je jiná věc.

    http://www.bomba.cz/video/invex-2007-interview-public-tv-se-zakladatelem-virtualnisvety-cz/

    http://www.bomba.cz/video/zakazane-video-ceho-se-boji-ceska-milli-vanilli-firma-beneta-cz/

    Kontaktovala mě kvůli mé prací dokonce University of Nevada. Může tohle říct o sobě Beneta? Beneta jen levně nakupuje práci lidí a draze ji prodává naivním českým firmám. Nic víc, nic míň.
  • 12. 8. 2008 13:03

    anonymní
    Takže máme tedy nějakou firmu, která něco dělá a jde jí to evidentně dobře a jednoho spammera, který s ní měl kdysi něco do činění a teď se na tom snaží přiživit, chápu to tak správně? Pak ale nechápu, jak o tom může někdo napsat článek na Lupu a dát spammerovi legální prostor pro zveřejnění svého ničím zajímavého příběhu?
  • 12. 8. 2008 13:30

    Jaroslav Peňaška (neregistrovaný)
    Takže jen odkážu na komentář: http://www.lupa.cz/clanky/spory-v-ceskem-second-life/nazory/230917/
    a na jiný článek http://www.pooh.cz/pooh/a.asp?a=2015142

    Každopádně tentokrát nikomu nenadávám, takže nevím proč nadáváte vy mě (teda vlastně vím, ale nebudu to tu znova rozebírat)
  • 12. 8. 2008 13:36

    devil45 (neregistrovaný)
    Kdybys tady furt něco neřešil, nebyl by tu bord*l.
    Seš fakt objektivní
    "pojďme řešit buď k nám na virtualnisvety.cz nebo je prosim jdětě psat na secondlife.cz, kde se zavděčíte"
    vůbec nevím, kdo komu co udělal, ale ty seš fakt jasnej:-)
  • 12. 8. 2008 13:47

    Jaroslav Peňaška (neregistrovaný)
    Ach jo - přesně tohle jsem nechtěl... Sice se ještě jakž takž úroveň diskuze drží, ale už se to začíná zvrhávat a já slíbil, že další flame nespustím, takže teď odejdu a vrátím se později a pokud se tu objeví nějaké ty další útoky, kašlu už prostě na ně - maximálně ty podstatnější věci vysvětlím, aby nedocházelo k nedorozuměním. Je to pro mě těžké ty věci ignorovat, protože jsem tak trochu hádavý typ, ale pokusím se o to. Promiňte, pokud jsem někoho z vás připravil o čas, ale na druhé straně sami jste se rozhodli článek si přečíst a okomentovat ho. Jen vás prosím, aby jste komentáře směřovali spíš k ukončení konfliktu a pokud máte zájem vést flame, lze tak učinit na mém portále nebo portále pana Dvořáka, ať s tím neobtěžujeme tady na Lupě. Děkuji za pochopení, slíbil jsem, že na Lupě boje skončí.
  • 12. 8. 2008 19:54

    anonymní
    Jaromíre, ale ona Beneta žádný program nesebrala a nikdy neprodávala, to ani není v SL technicky možné. Ten pan Peňaška plácá naprostý nesmysly.
  • 12. 8. 2008 20:37

    Kde je ta krádež? (neregistrovaný)
    Takže moment, pojďme si to ujasnit. Beneta vydělává a vydělávala jenom na tom, že provozuje virtuální město Bohemia. Jak zrovna říkáš, zároveň prohlásila, že ty jsi dělal první češtinu pro SL a řekla, že tvoje firma Dejavu dělá nějaký program pro Second Life. Kde je ta krádež?
  • 13. 8. 2008 11:24

    anonymní
    Výborně, děkujeme za další hromadu nicněříkající omáčky. Již víme, že jste byl v SL, měl jste pocit, že jste nejlepší, pak přišla Beneta a byla lepší než Vy. V životě nic divného. Naposledy Vás tady vyzývám, jednoznačně veřejně a jednou větou napište, co Vám ta firma ukradla! Umíte dokonale odpovídat na to, na co se Vás člověk neptá. Jestli Vám opravdu něco ukradli, dokážete to říci. Jestli nic neukradli, budete se zoufale z odpovědi vykrucovat, což momentálně předvádíte.
  • 12. 8. 2008 12:39

    Jaroslav Peňaška (neregistrovaný)
    Na mém portále virtualnisvety.cz i na portále pana Dvořáka - secondlife.cz Protože o to tu celou dobu jde - o otevření této otázky a možnosti spor urovnat tak, aby obě strany dostali možnost se vyjádřit v médiích a celá věc nebyla prezentována jednostranně jen na základě toho, že portály jedné strany mají vyšší návštěvnost, spolupracují úzce (a někdy dost nefér) s novináři a podobně.


    Internet je nyní neprávem plný jen článků o panu Dvořákovi a jeho projektu a to byl ten důvod, proč jsem začal tyto články všude komentovat v momentě, kdy ani to secondlife.cz nestačilo a začali i pod těmi několika málo články o naších aktivitách v SL spamovat a štvát lidi proti nám.

    Internet je neprávem plný článků o projektu, na kterém jsem odvedl svůj podstatný díl práce, aniž by kde o tom byla zmínka. Projektu, který já jsem pomohl vybudovat poskytnutím prestiže svojí firmy a svého know-how v začátcích projektu i portálu secondlife.cz, svojí finanční podporou projetku (poskytoval jsem v začátcích pozemky a také například simulátor Czechoslovakia pro město Bohemia byl zakoupen za peníze, které jsem vydělal pro Benetu zakázkou pro J&T a já jich dostal jen část, na čemž jsme se s panem Dvořákem domluvili ještě když jsem netušil jak to dopadne a jinak bych to samozřejmě neudělal) a svým nekonkurováním jeho aktivitám.

    Proto chci, aby se tato věc veřejně diskutovala, aby se na webu secondlife.cz cenzurovali jen urážky, nikoliv nepohodlné dotazy a podobně. Děkuji ještě jednou panu Rylichovi, že článek napsal otevřeně a nestranně a protože jsme slíbil, že nerozpoutám pod články další virtuální peklo - lol - prosím účastníky sporu, aby věc komentovali nebo se mnou a s panem Dvořákem probírali na příslušných portálech a vás ostatní poprosím o schovívavost v hodnocení významu této kauzy, protože málokdo má opravdovou představu, jaký dopad na obě firmy tato záležitost má a že se jedná o problém nikoliv nevýznamný a nedůležitý.
  • 12. 8. 2008 14:02

    Jaroslav Peňaška (neregistrovaný)
    ;) Já se omlouvám, jen jsem chtěl, aby to prostě bylo vidět a přimělo uživatele psát na úrovni :)
  • 12. 8. 2008 18:23

    Jaroslav Peňaška (neregistrovaný)
    Já vím, že jsou lepší řešení a i tohle tady považuju za lepší řešení. Ale každopádně moje rodina bude tímhle trpět tak dlouho, dokud se to nevyřeší. Okradl mě někdo už mnohokrát, ano... Ale já už nikomu ustupovat nebudu, takovej život pro mě totiž nemá žádnou cenu. Lepší zemřít ve stoje než žít na kolenou, jak říkají filmový hrdinové a já souhlasím. Nevzdám se. I kdyby to bylo já proti všem, tak se nevzdám.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).