Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku SSSCA --- Orwellův zlý sen se naplňuje od M.P. - Nektere komentare jsou pekne, ovsem otazka je, co...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 9. 2001 4:20

    M.P. (neregistrovaný)
    Nektere komentare jsou pekne, ovsem otazka je, co se s tim da delat. Me napada nasledujici:
    1) Verejnost by mela byt srozumitelnym zpusobem seznamovana s tim, co se chysta. I kdyz se v tomto pripade jedna o abstraktni vec, nemyslim si, ze by neexistoval zpusob jak to sdelit i tomu blbemu Amikovi.
    2) Domnivam se, ze by mela existovat organizace (zajmove sdruzeni) sdruzujici lidi se 'zapornym vztahem' k nekterym zakonum, eventuelne sdruzeni lidi podle nektereho zakona odsouzeneho. U nas to byl tusim K231, konfederace politickych veznu a j.
    3) Domnivam se, ze by i mimo Ameriku (napr. u nas) mely vzniknout sdruzeni lidi se zapornym vztahem k nekterym zakonum, ktera by pracovala v podstate na hranici legality.
    Zajmova zdruzeni "pratel" odsouzenych...
    4) Myslim si ze by se "osvicenym" amikum ted hodila zkusenost z nasi minulosti. I u nas byl totac a disidenti. Amirika disidenty nezna. Vetsina naroda 'drzela hubu' a doma po taji poslouchala Svobodnou Evropu. Tak nejak se to bude snad vyvijet...
    5)Pripravme se na vezeni. Pripravme se na to, ze za mrizemi nebudou jenom kriminalnici. Ostatne, pulka nasi byvale vlady za Komancu sedela. Dyt na tom neni nic spatnem, i v minulosti sedelo hodne chytrych lidi.
    m.pavelka@sh.cvut.cz
  • 11. 9. 2001 9:34

    netwolf (neregistrovaný)
    Musim priznat, ze do vezeni se mi nechce ani nahodou. Argument, ze sedel nekdo jiny me nepresvedci. Na druhou stranu clenstvi v organizaci sdruzujici lidi se zapornym vztahem k legislative "kompatabilni" s e-patenty, DMCA a SSSCA povazuji za celkem dobry napad. Pokud takova organizace vznikne, rad se pridam. Pouze vsak v pripade, ze tato organizace bude tvorena lidmi s konstruktivnim pristupem k reseni problemu. S rozbijeci vyloh, anarchisty nebo komunisty nechci mit nic spolecneho. Copyright je nutno zachovat, ale ve smyslu puvodniho zameru: po casove omezenou dobu chranit autory a autorske tymy (v pripade umeni i interprety), ne organizace, ktere copyrighty zneuzivaji.

    Chtel upozornit, ze vyroky typu "blby Amici" nic neresi, pouze nahravaji na smec public relation oddelenim megakorporaci. Navic je to podobne uvaze typu: za komunistu 99,8 % obcanu Ceskoslovenska volilo komunisty, tudiz vsichni s komunismem souhlasili. Proto nepovazuji za spravne, pokud se nazory lobby spojenych s e-patenty, DMCA a SSSCA vydavaji za nazory vetsiny obyvatel USA. Problematika e-patentu a copyrightu je velmi slozita a naprosta vetsina lidi se v ni vubec neorientuje. Tito lide jsou pak velmi snadnou koristi mimoradne sofistikovanych kampani vytvarenych a rizenych lobby spojenych s legislativou "kompatabilni" s e-patenty, DMCA a SSSCA . Pokud misto vytvareni dokumentu, ktere pomohou temto lidem srozimitelnym zpusobem vysvetlit skutecnou podstatu problemu bude nekdo produkovat pouze urazky, tak se jedna o ztratu casu.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).