Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Stalo se: Skype padl na ústa (aktualizováno) od xSpiky - Prohlédl jsem si odkazovaný dokument, kde se píše...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 8. 2007 8:16

    xSpiky (neregistrovaný)
    Prohlédl jsem si odkazovaný dokument, kde se píše jak autoři Skype háží klacky pod nohy "těm, kteří by se snažili přijít věcem na kloub, například skrze trasování" a klidně můžu konstatovat, že některé konstrukce jsou výsledek překladu z vyššího jazyka, jako například odchycení výjimky (v dokumentu psané něco ve smyslu vysoce sofistikované přesměrování kódu a že to autoři dokumentu moc nechápou - sic),
    nebo dynamické volání metod tříd (což vydávají v dokumentu za skoro šifrování a ukazují kód v C). Jelikož jak známo většina kódu Skype je psána v Delphi je výsledný kód o třídu výše než dokáží pochopit Cečkaři, pro které je slovo vyjimka cizím slovem.

    Tím pádem jsem ke zbytku dokumentu přistupoval velmi rezervovaně a vůbec nemá cenu tomu věřit.
  • 23. 8. 2007 19:46

    Maaartin (neregistrovaný)
    Stoji tam zcela jasne "If it’s a fake error, the handler tweaks memory addresses and registers" a hlavne "back to the calling code", takze evidentne nejde o normalni zpracovani vyjimky.

    O dynamicky volani metod trid tam tez nejde, pisou "Each call is dynamically computed: difficult to follow statically" a z asembleru jde jasne videt ze se nejedna o virtualni metody (dokonce ani o dynamic), ale o skok na vypocitanou adresu.

    V kazdym pripade je na celym clanku videt, ze jeho autori neco umi. Tim padem k tomu co pises pristupuju - na rozdil od tebou kritizovanyho clanku - velmi rezervovane a vubec nema smysl tomu verit.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).