Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Stane se Džykso českým Google? od Roman Šitina - pokud dám hledat slovo hostinné, vypíše mi jako...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 5. 9. 2002 18:38

    Roman Šitina (neregistrovaný)
    pokud dám hledat slovo hostinné, vypíše mi jako skupinu powerfit.aktualne.cz (653) ... kliknu-li na ni, napíše, že nic nebylo nalezeno... chyba ve mně?
    ale jinak dělení na skupiny je super - univerzity atd... jen kdyby to fungovalo dobře... :)

  • 5. 9. 2002 19:56

    Michal Illich (neregistrovaný)
    Delka slova byla puvodne omezena na 20 znaku, ale to neumoznovalo zaindexovat treba prave 'powerfit.aktualne.cz' jako slovo, takze jsme od omezovani delky pred nejakou dobou upustili, ted to pro nove dokumenty pojede ok. Samotne seskupovani je v poradku.

    Je zajimave videt, jak funguje "mozkovy trust" uzivatelu Lupy ;) - behem pul dne nasli AFAIK vsechny musky ;) - ale nestesim je, ze uzivatele misto aby kontaktovali tvurce s bugreportem, tak napisou prispevek do diskuse! To prece neni korektni, informovat verejnost drive nez autory. Stejne Lupa v oprave nijak nepomuze. Ale zase je videt, ze nazory uzivatelu neprehlizime a vsechny pripominky okamzite vyresime...

    A jeste ty titulky! Jsou nadmiru zevseobecnene. Preklad pro neznale by mohl byt takto:
    "hleda divne" = "nenaslo to MOJI stranku" (a jak se ukazalo, protoze webmaster jeji zarazeni zakazal)
    "nefungujici skupiny" = "v nekterych, velmi presne specifikovatelnych pripadech nezafunguje domenovy filtr"
    "v cz neni jediny funkcni vyhledavac" = "jyxo sice funguje, ale zas ho malokdo zna"

    ;)
    No nic, snad se to zlepsi a vyvoj bude pak prijemnejsi a uzivatele spokojenejsi...
  • 5. 9. 2002 20:12

    Roman Šitina (neregistrovaný)
    To prece neni korektni, informovat verejnost drive nez autory.

    ... reagoval jsem na článek na lupě (sérii o vyhledávačích sleduji delší dobu), nebyl jsem betatester... proto píšu sem, ne přímo Vám :) ale ok...

    "nefungujici skupiny" = "v nekterych, velmi presne specifikovatelnych pripadech nezafunguje domenovy filtr"

    velmi přesně specifikovatelný případ je to bohužel jen pro Vás, já vlastnosti Vašeho systému neznám, takže nevím, že porblém bude ve všech adresách delších než 20 znaků... proto titulek nefungující skupiny...

    ale jsem rád, že na příspěvky reagujete... ostatně, pravděpodobně se Vám posílá upozornění na mail, tak to berte jako bugreport :)

    S pozdravem rš
  • 6. 9. 2002 8:20

    Jirka Vlček (neregistrovaný)
    Neda mi to, i když to mám zakázany :-)
    Google ji najde :-)
    Ale já jsem jen BFU, je to spíš otázka na webmastera.

    Jirka
  • 6. 9. 2002 16:28

    Jirka (neregistrovaný)
    nojono. ja jsem to tak zase nemyslel. po nekolika pokusech bych rekl, ze jyxo je ten jednooky (s velkou sanci na implantaci dalsiho oka ;)
    mezi slepymi.

    nejlepsi by bylo, kdybyste vychytali mouchy a pak se vam podarilo presvedcit nejaky portal, abyste na nem mohli pusobit (za prislusnou sumu penez pro vas samozrejme). Jenze se bojim, ze to bude nejslozitejsi. Bezni uzivatele si totiz neuvedomuji hroznou kvalitu vyhledavani a na portaly chodi z naprosto iracionalnich duvodu ("Coze? To jde napsat rovnou adresa a nemusim pres Seznam?"). Takze portaly do dalsich nakupu nic netlaci a vystaci si se svym SELECT title,href FROM cz_inet WHERE text LIKE '%klicova slova%'.

    Ale fakt vam preju, abyste to poradne odladili a vydelali i nejaky ty penize na dalsi vyvoj. Protoze to bude dukaz, ze ty velky spici firmy muze sejmout kdokoliv kdykoliv cistou kvalitou!
  • 6. 9. 2002 21:53

    Mojzis Stupka (neregistrovaný)
    Tak jsem si dal tu praci a okopiroval mail z kontaktnich stranek (kliknout nelze :-). Napsal jsem par pripominek, ale asi jsou tak blbe, ze to nestaci na reakci ... jak rika Klaus, hlavne klid na praci soudruzi :-)
  • 9. 9. 2002 7:02

    mojzis.stupka@digres.cz (neregistrovaný)
    uz odpovedeli :-)
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).