Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Stane se Facebook platformou Internetu nebo naším nepřítelem? od Bennie - Chápu, že většinový uživatel to nevidí... ale podle...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 27. 9. 2011 10:02

    Bennie

    Chápu, že většinový uživatel to nevidí... ale podle mne facebook má k velkému bratrovi nejblíže ze všeho co jsme doposud měli možnost potkat. Ještě chybí něco jako latitude povinně zveřejňované u fb profilu v reálném čase, výpis hovorů a texty smsek... nebylo by to krásné kdyby se tohle všechno objevovalo na veřejném profilu všech? Vlastně by šlo i online digitalizovat obsah telefonních hovorů a rovnou je online vkládat na profil... :) už tomu chybí jen Facebookphone s hw implementací velkého bratra.

    A každý uživatel, který je na facebooku si tím vytváří a platí svého vlastního práskače. Děkuji, ale opravdu nechci. Mám rád svobodný internet, mám rád jakous takous anonymitu a opravdu nechci mít internet omezený jen na to, co mi dovolí login na facebooku.

  • 27. 9. 2011 10:20

    fízlujemámufízlujetátufízlujevšechnyděti (neregistrovaný)

    za tohle bych teda rozhodně neděkoval, ale místo toho bych kdejakýho otrapu otravujícího mě se založením profilu pěkně vyfu*oval. což už jsem ostatně udělal několikrát. fízlbuk ani podobnej sajrajt nikdy.

  • 27. 9. 2011 10:35

    vlastní rozhodnutí, vlastní problém (neregistrovaný)

    On ten úvodní text pod nadpisem ani nedává smysl. "a je ještě šance mu odporovat?" Proč by mu někdo odporoval, k čemu? Může si zanadávat, zahanět, je to jeho demokratický právo, ale stejně jako právo toho, kdo se nechá obelstít a nebo je mu to prostě jedno (i takoví jsou - vědí přesně o co jde, a jdou do toho zcela obeznámeni a dobrovolně). Prostě ho nebude používat, stejně jako když nebude chtít, nebude používat Google, MS, prostě nic konkrétního. A kdo jo, ať si pak ale následky laskavě přičte sám. Nikdo ho nebude litovat, ani mu pomáhat, chtěl svoje soukromí, svobodu a život dát všanc (nezjistil si o tom nic, a nebo naopak jo, ale ignoroval to), tak ho dal. Jeho věc, jeho problém.

  • 27. 9. 2011 11:03

    jo (neregistrovaný)

    Fb je killer aplikace Internetu asi jako moje slipy. On bez nej Internet nefunguje? A ze ho pouziva miliony lidi? A co? Kdyz miliony lidi spacha sebevrazdu skokem ze skaly, udelam to taky?

  • 27. 9. 2011 23:37

    hugo (neregistrovaný)

    Hezký. Ale realita může bejt jiná. Na ksichtovník zvysoka kašlu. Jenže už dnes mi tím utíkají kšefty (jsem živnostník). A čím víc vypatlanců hledá to co potřebujou ne na webu, ale přednostně na ksichtovníku, tím hůř pro ten zbytek lidí, kterým ještě neruplo v bedně a ksichtovník ignorujou. Zatím to jde, ale umím si bohužel představit takový nárůst zblbění lidstva, že bude nezbytné facetentononc používat, abych mohl normálně fungovat.
    To máte s googlem to samý. Vytvořili nejlepší vyhledávač. Můžu je ignorovat jak chci, ale pokud to udělám, prostě se odstavím od služby tak kvalitní, že ji jiný vyhledávače rozumně nenahradí, tj vyhledávač googlu je podle mě kliller aplikací pro vyhledávače. A od tý doby co si jsou v googlu svým víceméně monopolem jistí, se chovají čím dál drzeji, přibývá skrytého i otevřeného šmírování, roste objem reklamy, ... Tak daleko naštěstí ksichtovník není, doufám že nebude, ale kdo ví.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).