Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Taky hledáte řemeslníky na Internetu? od Dusan - Kdyz jsem rekonstruoval byt, tak se mi podarilo...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 7. 2004 9:05

    Dusan (neregistrovaný)
    Kdyz jsem rekonstruoval byt, tak se mi podarilo narazit i na par dobrych remeslniku (krome tuctu nepouzitelnych), nikdo z nich nemel internetovou prezentaci a nikdo z nich ji nepotreboval. Informace o nich se sirila septandou a meli vice prace nez mohli stihnout.
    Google ma vyznam pri hledani firem, ale na zivnostniky je stale kratky (kde nic neni ani G nebere).
  • 21. 7. 2004 9:23

    Petr Kratochvíl (neregistrovaný)
    Hmm nevěřím.

    Myslím že dobrý řemeslník je něco jako ideální plyn. Občas se o něm mluví, ale nikdo ho v praxi neviděl.

    Nedávno jsem rekonstruoval byt a kdybych neměl malý dítě, tak jsem ty řemslníky zabil a klidně si to šel odsedět. Nevadí mi nedochvilnost "jo, šéfe v pondělí ráno jsme tam jak na koni" (v 15h volaj: "šéfe nějak to nevyšlo - stavíme se zejtra").
    Vadí mi že jim chybí profesionalita a spoustu věcí si dělaj po svejch. S manželkou jsme 2 hodiny kreslili do plánů bytu rozmístění zásuvek a vypínačů, ale oni to stejně udělali po svým ("já to mám doma šéfe taky tak a je to lepší!")
    Mohl bych na tohle téma napsat horror.

    Takže dobrej řemeslník neexistuje. Jsou jen dvě kategorie:
    špatný řemeslníci a špatný řemeslníci s webovejma stránkama.

    Petr K.
  • 21. 7. 2004 9:48

    noname (neregistrovaný)
    jojo, tak to dopadá když má někdo špatnou zkušenost - apriori hned vztahuje špatnost na celou skupinu. Je to asi podobně inteligentní jako "Všichni Petrové jsou debilové, znal jsem jednoho a ten měl IQ 81".
    A teď z mých zkušeností - já teď také rekonstruoval byt a najmul jsem si truhláře (podlaha, kuchyně a protože byla maximální spokojenost tak i vestavěná skříň), zedníky (příčky, dlažby, podhledy), instalatéra, malíře, okenáře, elektrikáře a topenáře.
    Truhlář je perfektní, všechno co dělal vycházelo o hodně levněji než to dělat v nějakém studiu či kupovat (kuchyně dvakrát, skříň jedenapůlkrát). Kvalita na první (i druhý) pohled podstatně lepší. Nevýhoda - má tolik práce, že se také několikrát omluvil, ovšem já mu to předem schválil, protože se v bytě stejně dělalo deset jiných věcí, takže nebylo třeba tak spěchat. Sehnal jsem jej na doporučení svého kamaráda, kterému dělal také komplet byt.
    Zedníci - opět perfektní, naprosto spolehliví, precizní a cena rozumná. Sehnal jsem je na doporučení rodičů, kterým postavili barák.
    Malíř - dokonalý - úžasně rychlý, velmi levný, specialista na barvy ... sehnal jsem jej na doporučení zedníků.
    Instalatér - všechno v pořádku, nemohu nezávisle soudit, je to můj strýc
    okenáři - perfektní, levní, dělali třetinu baráku, žádný problém
    elektrikáři - dělali to jako bokovku a navíc na přelomu roku, takže měli hodně prostojů, ale provedení slušné, cena nejlevnější, kvůli ní bych asi je vzal i znovu, jinak ne
    topenáři - byli tam jeden den, měli uřezat čtyři topení a dát nové. Podařilo se jim při tom na dvanácti místech spálit novou dřevěnou podlahu a opálit platová okna. Škodu jsem jim samozřejmě strhnul z platu, nesmí se už přiblížit kilometr k mému domu.
    Takže ze sedmi povolání řekněme jeden a půl špatných.
    P.S.: ani jeden z nich nemá webové stránky.
  • 21. 7. 2004 10:13

    m (neregistrovaný)
    hm... tak to ste z prahy?

    u nas na malym/meste vesnici se to nestava - septandou se siri jmena dobrych remeslniku (za posledni rok jsem vyuzil - vodo/plynare, elektrikare a sadrokartonare..

    vse zakazky pro 1-2 lidi na pul-cely den..

    dovolal jsem se jim na doporuceni (jinak praci neberou, maji ji hodne..)

    ceny velmi solidni a prace naprosto profesionalni - prijeli, nakreslili podebatovali, delali, nechali si do toho koukat a kecat, vysvetlovali, stale delali, vyzkouseli, uklidili nechali vizitku a hotovo..

    p.s. - jeden vzal kseft i 24. prosince dopoledne kdyz jsem ho slusne poprosil - a neuctoval si nic navic se slovy (dobre ksefty se neodmitaji..)


    takze v tomto stale neni na osobni doporuceni/info/reference - to zatim zadny google se svyma rankama neumi...
  • 21. 7. 2004 10:36

    Petr Kratochvíl (neregistrovaný)
    Hmm docela závidím. Z prahy nejsem - mladá boleslav. A o tom že nejsem s těmahle problémama sám se přesvědčuju každej den.
    Známejm nedávno dělali kuchyň cca 3 měsíce. Základ měli hotovej za 2 dny a zbytek času jezdili s blbůstkama typu "jéé my si zapomněli bílou pásku, tak to my uděláme jen to těsnění a s páskou se stavíme pozejtří". A nebyla to žádná kuchyň do garsonky, ale slušnej kšeft za cca 100t (bez sp.).

    Ale asi opravdu existujou místa, kde je to lepší...

    Petr K.

    PS: docela bych ocenil web - "dobrej řemeslník" ;-)
    Klidně bych si ho i do 100 km přivezl...
  • 21. 7. 2004 10:57

    m (neregistrovaný)
    jo a zadnej z nich nemel zadnou www prezentaci, ani registraci na seznamu atd...

    internet mel doma syn jednoho...(kvuli online gambleni..)

    kdyz sem se jich ptal jestli vyuzivaj inet tak se mi smali ze maj tolik prace ze nevi kam skocit...


    jojo, je to o doporuceni pribuznych, znamych, dotazovani po hospodach (bydlim 2 roky ve mestecku 200 km od meho domova, nikoho jsem tam krome sve "nove" rodiny neznal, obcas vikend na fotbale, obcas sousedska vypomoc se stehovanim nabytku a clovek zjisti co potrebuje...

    proste: na tohle internet (a specialne mimo prahu a v CR jeste nema a dlouho mit nebude...)

  • 21. 7. 2004 11:02

    Vít Burda (neregistrovaný)
    Potřeboval jsem cca před rokem topenáře a najít topenáře, který by fungoval v mém okolí (Jižní Město) bylo přes internet prakticky nemožné a tak jsem použil Zlaté stránky a on se po telefonické domluvě vůbec neuráčil přijít. Jakýkoliv kontakt na kvalitní řemeslníky bych uvítal, kvalitních jich je opravdu jako šafránu. Myslíte, že byste mně mohl na tyto řemeslníky poslat kontakty do mailu, pokud je nechcete uveřejnit zde?
  • 21. 7. 2004 14:32

    Karl (neregistrovaný)
    Samozrejme ze remeslnici nemaji webovske stranky. Ale tato veta je paradni: "Malíř - dokonalý - úžasně rychlý, velmi levný, specialista na barvy ... " :-D
  • 21. 7. 2004 15:29

    RL (neregistrovaný)
    Me zkusenosti s remeslniky pres internet: malir mi vymaloval cely byt vcetne umyvadla, koupelny, vany, predsinove skrine, apod. A to jsem puvodne chtel jen dve steny v jedne mistnosti....
    A kuchynske studio Hanak mi kuchyn dodelava jiz rok a pul.
    Naopak ale plna spokojenost se znamym znameho, ktery majl pouziva jednosmerne (muzete mu na nej napsat...:-), www stranky nema a nepotrebuje. Dalsi remeslnik, se kterym jsem byl plne spokojeny, pouziva jenom mobil.
    A firma, od ktere jsem kupoval pred dvema lety byt a se kterou jsem plne spokojen, spustila (docela zoufalou....:-) www prezentaci letos v breznu.
  • 21. 7. 2004 16:36

    Martin Slíva (neregistrovaný)
    Nemáte tip na řemeslníky s rajónem směrem na jiho-západ od Prahy (Černošice)?
  • 22. 7. 2004 4:38

    fa SOZA (neregistrovaný)
    Rada pro zklané.
    Příště trvejte na svém.Věta"já to mám doma a jeto lepší"
    svědčí o nemohoucnosti oněch "řemeslníků"které jste špatně
    vybral.Pošlete je prostě domů.
  • 22. 7. 2004 18:54

    Zdeněk Dvořák (neregistrovaný)
    Já jsem řemeslník a zrovna elektrikář...a podle toho co píšete bych řekl že jste si najmul nějakou větší firmu, která k vám poslala svoje zaměstnance, aby odvedli nějakou práci.

    Dobrého řemeslníka poznáte podle toho že přijde do bytu zeptá se vás na to jakou máte představu o výsledku a pak Vám sdělí svůj názor a svoje zkušenosti s tou nebo onou věcí. Pak se dohodnete na konečném vzhledu kde řemeslník musí brát ohled na přání zákazníka a na druhou stranu by zase zákazník neměl zavrhovat názory řemeslníků, kteří určitě takových staveb dělali X.

    Osobně pracuji raději bez plánu a jsem v přímém kontaktu s odběratelem. Když se vyskytne jakákoliv věc která by mohla být v rozporu s domluveným postupem, okamžitě se ptám jestli to chce tak nebo jinak.
    Tak by to asi mělo vypadat

    Co se týče internetových prezentací. Já svou nemám a mám jen zaregistrovanou firmu na seznamu. V našem kraji je elektrikářů hodně ale na internetu je jich jen 117 a v okrese jen 10. Takže i bez webu jsem na první stránce.
    Osobně si myslím že to je jen podceňování tohoto média, protože taková prezentace na internetu je vlastně reklama za málo peněz na dlouhou dobu. Bohužel však stále jen pro málo lidí.
    Cena reklamy ve zlatých stránkách se pohybuje sice v tisících, ale je skoro ve všech firmách a domácnostech !!!
    Kolik lidí hledá elektrikáře na WEBu ??? Odpovím si sám...sekci ve které jsem uveden navštěvuje asi 1000 lidí měsíčně. Kolik z nich jsou sami inzerenti a kolik je jich opravdových zákazníků ??? Nikdo neví !!!

    Lidi kteří potřebující řemeslníka a nemají přístup k NETu prostě vezmou do ruky zlatý stránky a buď obvolávají číslo za číslem a nebo si očima vyberou jednu firmu která má na stránce největší reklamu a tam pak zavolají. Raději si pak počkají až si na ně udělají čas, než aby zavolali jinam a zeptali se aspoň na ceny a podmínky !!! Prostě je to jako s prezentací na internetu...
  • 5. 5. 2010 10:10

    miroslavhanel (neregistrovaný)
    Dobrý den,
    velký výběr řemeslníků najdete na http://www.seznamremeslniku.cz Tento web jsem již vyzkoušel a byl jsem s ním naprosto spokojen. Zadal jsem poptávku a mohl jsem se v klidu věnovat jiné své práci. Příjemně mě překvapila rychlost s jakou mi přišly nabídky a jejich kvalita. Ušetřil jsem tak čas i peníze. Určitě vyzkoušejte.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).