Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Tarifgate: proč se ČTÚ odzbrojuje sám? od Vašek - Nejde jen o licence, problém je i s...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 12. 2010 8:27

    Vašek (neregistrovaný)

    Nejde jen o licence, problém je i s pokrytím, práce na zkvalitnění pokrytí prakticky ustaly. Rozumím tomu, že pro obyvatele měst to není podstatné ale pro konfort lidí na venkově je to otázka velmi podstatná. Proč operátoři nemají povinnost postupně rozšiřovat a zkvalitňovat pokrytí? Nemělo by se co se tohoto týká na věc hledět jen z tržního pohledu, stát prostřednictvím ČTÚ by měl tlačit na operátory pro zajištěního určitého standardu v telefonování. To že u nás "nedokáže" správně pracovat s daty myslím nikoho nepřekvapuje.

  • 20. 12. 2010 11:23

    krakonoš (neregistrovaný)

    Zbytečný úřad, páchající za peníze daňových poplatníků zbytečné věci! Jenže vtip je v tom, že u nás státní úřady nehájí zájmy občanů, ale zájmy státu, tedy co nejvyšší výběr DPH a tudíž co nejvyšší ceny a ,,výhodné" paušály (pro koho asi), které opům zaručí spolehlivý příjem i tehdy, když zákazník poskytnutou službu nevyužije na 100%. O zlodějské tarifikaci, kdy za pětisekundový hovor zaplatíte minutovou sazbu ani nemluvě.

  • 20. 12. 2010 10:28

    gremlin (neregistrovaný)

    Jak může ČTÚ efektivně regulovat, když v samotné Radě tohoto úřadu sedí člověk, o němž je známo, že jako lobbista "přiohýbal" současně platný Zákon o elektronických komunikacích ve prospěch bývalého monopolu, stejně jako to, že pan předseda se na veřejnosti a v přítomnosti zástupců (velkých) alternativních operátorů údajně celkem bez skrupulí vyjádřil v tom smyslu, že podle jeho názoru by v ČR plně postačovali na celý telekomunikační trh (tedy mobilní i pevné služby včetně dat) maximálně tři operátoři ..... (Slyšeno z úst jednoho ze zástupců mobilní "velké trojky" a dalšími výroku přítomnými odkýváno...) Pak je sice možná oficiální linie úřadu "nějaká", ale pokud se liší od názorů vedení, tak mám celkem důvodné pochyby o jeho snaze skutečně podporovat konkurenci.

  • 20. 12. 2010 9:45

    Martin (neregistrovaný)

    Především ČTÚ se v roce 2006 zbavil nástroje na regulaci tím, že prohlásil trh č. 15 (mobilní volání) "efektivně konkurenčním trhem, neboť na něm nepůsobí žádný podnik s významnou tržní silou".

    ČTÚ v roce 2009 "rozdal" stávajícím oligopolním operátorům GSM frekvence bez dalších podmínek. Přitom jednoduchou podmínkou pro získání dalších frekvencí mohlo být vytvoření podmínek pro vznik alespoň 1 virtuálního operátora v každé síti. Nemluvě o tom, že takto rozdané frekvence teď chybí v uvažovaném tendru na 4. operátora.

    Manipulace ČTÚ s měsíční monitorovací zprávou není záležitostí jen roku 2010. Manipulovalo se už se zprávou za rok 2009 a manipulována byla i data, která ČTÚ předalo jako podklady pro zprávu EK.

    Všechny tyto manipulace jsou prováděny pod vedením Pavla Dvořáka, který byl na návrh tehdejšího ministra průmyslu a obchodu Vladímíra Tošovského 27. dubna 2010 vládou Jana Fišera opětovně jmenován do funkce předsedy rady ČTÚ na další 3 roky.

    http://www.facebook.com/Nechceme.predrazene.mobilni.volani

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).