Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku TechniSat DigitRadio 2GO: kapesní radio DAB+/FM na cesty, k vodě a třeba i do postele od anonym - Vždy jsem používal jen obyč mobily, loni jsem...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 29. 6. 2016 19:07

    bez přezdívky

    Vždy jsem používal jen obyč mobily, loni jsem si na naléhání okolí pořídil smartphone. Za 3 měsíce mne naštval definitivně a šel o dům dál. Vrátil jsem se ke své oblíbené 10 let staré Nokii 6310i s novou baterií Li-Pol 1700 mAh výdrž v poho 10 dní. Vyrojilo se kolem mne spoustu posměváčků, horujících pro placky, ale teď jich minimálně polovina používá i běžné levné mobily typu Nokia 105 nebo 130 s 14 denní výdrží a nemůžou si mimo jiné vynachválit, že občas i zapomenou, kam dali nabíječku, žádný stres z virů atd.

  • 23. 6. 2016 15:19

    Pamětník

    Nejen rádio. Můj současný primitivní mobil, který nedávno nahradil ten mnoho let starý, mi vydrží v provozu přes 10 dnů. Chytré telefony jen pár hodin.

  • 23. 6. 2016 16:05

    bez přezdívky

    Nejhorší u těch mobilů atd. nových hračiček je, že jde skutečně o "jepičí" život spotřebního konzumu stylem vyrobit a za pár týdnů zničit a zas dokola... Na KinoSvět ztrovna bylo teď několik dokumentů na tohle téma... Co by lidstvo mělo udělat pokud chce přežít?... Ukázali třeba práznou Zemi bez všeho lidského a pak postupně z čeho se poučit a jak v čem začít jinak tj. věci nevyhazovat celé ale měnit jen tu nejzastaralejší součást... jinak s tou minituarizaci prostě fyzykální zákony jdou rukou k ruce jinak vám makají "cihla" těžký baterie co jdou vyměňovat samostatně i za větší nabíjecí kapacitu a jinak ty rozměrově dané Lionky které navíc už mnohdy výrobce schová tak, že nelze odklopit kryt a vyměnit za jinou nabitou a tu první nabíjet jinde... Musíte se rovnou napíchnout na náhradní zdrojovou baterii přes USB či mít zapnuto v síti 230V s redukcí na to USB což trvá dlouho než se nabije plná kapacita a i životnost nabíjením prudce klesá... Přenositelnost takových věcí je fakt no nebýt sprostý... Mne Alkatel z 99 roku maká do dnes a ty základní funkce úplně stačí a splňuje tj přijmout, odeslat hovor a na malém šedočb displejíku SMS 160 znaků... Ty Smart atd. jsou jen ke vzteku a už není žádné tajemství, že díky internetovým programům, kamerám i ztráty soukromí...

  • 23. 6. 2016 14:14

    bez přezdívky

    Rádio podobných rozměrů kdysi vydrželo hrát na FM třeba celý měsíc na 2 tužkové baterky. Toto vydrží 4 hodiny... holt pokrok nezastavíš.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).