Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Telefónica a já: krize ve vztahu kvůli pevné a O2 TV od Peter Falck - Tak tak, já jsem požádal o pevnou linku...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 9. 2006 8:38

    Peter Falck
    Tak tak, já jsem požádal o pevnou linku kvůli ADSL už během výstavby domu (abych pak nemusel platit další kopání) a story byla taky veselá. Nejdříve mi řekla, že pokud linka ještě není, tak můžů objednáním s ADSL docílit toho, že pokud ADSL nepojede můžu objednávku zrušit a proto mi vnutila roční smlouvu na linku i ADSL (nu což s tím jsem samozřejmě počítal) a že to bude za 1CZK.
    PO měsící a půl to tedy urguji a operátor mi sděluje, že jsem ještě nedodal potřebné dokumenty. Samozřejmě žádné neposlali a po asi týdením handrkování s zákaznickou linkou jsem prý ve skutečnosti nedodal potvrzení:
    - o ZTP a jiný doklad o invaliditě
    nebo
    - rozhodnutí soudu, kterým mě sbavil svéprávnosti

    Po tomto jsem jim řekl, ře člověk co jde do halpartu s ČTc fakt musí být rozumu zbavený vysvětlil že nejsem ani zdravotně, natož mentálně indisponován popostričila objednávku v ystému tak, ž emi za měsíc přišlo vyjádření, že je linka technicky nerealizovatelná (pikantní je, že ta šedá krabice je cca 30m od domova a v ulici zrušilo pár lidí linku takže kapacitně by neměl být problém).

    No rozloučil jsem se s ideou podporovat ČTc, dohodl profi rádio a na celou věc zapoměl. I najednou mi přišel dopis, vevnitř desky s úžasnou prezentací všech služeb a dopisem od managere regionálního rozvoje, že by část nadzemního vedení která ulicí vede chtěli zakopat do země a modernizovat.
    Nu přišla moje slavná chvíle, kvůli bance jsem musel vykoupit od lidí co vlastnili cestu společně takovej nesmyslně úzkej proužek od silnice celou ulicí až k parcele. No a co čert nechtěl, tak v té nudli leží právě sloupy nadzemního vedení ČTc. Jak jsem se slohově tvořit a poslal panu regionálnímu managerovi zprávu, že v žádném případě nebudu souhlasit s jakýmkoliv zásahem do čehokoliv na mém pozemku a že až se jim něco pokazí na stávajícím majíprostě smůlu. Internet jede od KlFree.NET velmi obstojně, pevnou mezitím mají už asi jen 4 lidi v ulici a telecom tu a tam pošle nabídku na fin. kompenzaci (za námi se má stavět dalších cca 150 domů).

    Jsem zvědavej, s cím příjde o2 :) a pak že na světě neni spravedlnost
  • 15. 9. 2006 8:12

    jer (neregistrovaný)
    Zdravim,
    vubec se nedivim postupu. Mam s nimi taky dve nehezke zkusenosti. Zapojoval jsem ADSL. Neslo a neslo pripojit. Jasne, chtelo to nastavit protokol. Ale kde? Po 2 hodinach telefonovani na ruzna cisla podpory mi jeden technik prozradil, ze maji skryte menu vyvolavajici se jenom klavesovou zkratkou. Jen, co jsem ho uvidel, byl jsem doma. ADSL se rozbehlo svoji rychlosti.
    Druhou mame v ulici. Chteli jsme ISDN linky, ADSL pro internet. Zadne socialni programy. Dostali jsme odpoved, ze nejsme "moc dobri", aby k nam vykopali kabel. A to me SE.. nejvic, ze TELE... jak PRASE ma porad monopol na vykopove prace :-((((((

    Jarda

    PS: Takze jestli je tady nekdo zaujaty, tak je to TELE vuci zakaznikum.
  • 15. 9. 2006 14:53

    prudic (neregistrovaný)
    Tak jak na to, bych chtel navod, protoze pri rekonstrukci rozvodu NN ve vesnici se nas nikdo neptal a tak metr pod stavajici draty zavesili kabel Tekekomunisti. A ja dnes dumam jak je co nejjednoduseji odstrihnout
  • 16. 9. 2006 9:23

    anonymní
    Máš jiný problém než původní pisatel.

    V tvojem případě musíš zjistit, kdo vlastní dané sloupy. Jestli je to obec, tak zastupitelstvo o tom možná dalo souhlas a ty o tom ani nevíš. Já bych zašel na katastrální úřad (sloupy) a jestli je to obce, tak bych si prošel archív zastupitelství.
  • 16. 9. 2006 9:44

    prudic (neregistrovaný)
    dik za radu, ale jeste poznamka, ze totiz to vedeni vede nad mym pozemkem, a mel jsem za to, ze v tomto pripade snad mam moznost mluvit co se tam bude noveho tahat
  • 16. 9. 2006 13:39

    anonymní
    Nejsem právník, ale logicky bych to viděl asi takhle: jestli tam ty sloupy jsou, tak jsi dal souhlas s vytvořením (vzdušné) "cesty" přes svůj pozemek (nebo předchozí majitel pozemku dal a ty jsi ten pozemek koupil s věcným břemenem). Je pak jen věcí majitele "cesty" (sloupů), co po silnici bude jezdit. Problém bych viděl v té výšce, resp. nížce nad terénem nových drátů Telekomu. Zkus se po tom podívat.
  • 16. 9. 2006 20:44

    prudic (neregistrovaný)
    vecne bremeno v katastru neni, ledaze je vydrzene. Ono jde trochu jinak, kdysi jsem kvuli stavebnimu povoleni musel jednat jen s energetikou, dnes uz musim pocitat i s telecomem, coz mne jakoze trochu sere(omlouvam se).
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).