Stačí, aby zrušili firemní stravenky a na co bude polední meníčko? Božínku, na celém světě je normální, že nějaké hospody mají přes oběd extra nabídku, ale co se děje v ČR je neskutečné. Proč je to zrovna u nás tak zásadní mít polední menu na webu? Viděl to někdo někdy v cizině?
Mýlíte se pane ze Zoneru. Už jen to, že v pracovní době diskutujete někde na webu místo toho, abyste pracoval, svědčí o tom, jak to obecně v ČR vypadá. Jestli je pro vás opravdu rozhodující polední menu někde v hospodě a nechápete, jak se k obědu přistupuje kdekoliv v cizině, tak vás opravdu lituji.
prave protoze se v cizine k obedu pristupuje jako k fastfoodu (sandwich, burger, pripadne salat kdyz ji nekdo zdrave) a vecere je pak velke teple jidlo tak vsichni pribiraji a jsou becky. Po 13 letech venku mam o 10 kilo vic a to se snazim!
Po precteni clanku premyslim, jak zdejsi teryaki, mexikany a ostatni primet k obmene jejich "lunch specials" a zaridit si podobny server a profitovat a profitovat :-)
Vico, tak to je slusna demagogie. Hrajete si na svetaka? na nekoho kdo vi jak se to dela na tom ukrutne uzasnym zapade? co to proboha tady melete?! a to ze pan ze zoneru odpovida v diskuzi opravdu nenasvedcuje tomu ze by nebyl dobry pracovnik....hrajete si na svetaka a pritom mate zabedneny postoj k praci. Ja na netu v praci poletuju kdy se mi zachce..a vite proc? ..protoze svou praci zvladam rychle a nemusim se tvarit jako ze delam. Kazdy je pan sveho casu.... jidelnicky na internetu povazuji za uzitecne. Vy se se svima svetonazory muzete jit nacpat do mekace... c u.
Ja vim, jak se k obedu v ramci pracovniho tydne pristupuje v cizine a cesky pristup je mi velmi sympaticky. A webovy prehled mi prijde jako skvely napad (prestoze ho nevyuziju, protoze jsem v te cizine..:)
Proč tady všichni mluvíte o cizině, jako by to byla nějaká jednolitá entita? Jenže obědy venku se liší jako všechno. V některých anglosaských zemích vás z práce pustí na hamburger a když je moc práce, tak si máte prostě přinést sendvič a sníst si ho na patře v kuchyňce. A třeba ve Francii (a dle kolegů i ve Španělsku) je klasický oběd (tedy pomalá konzumace chutného teplého jídla v restauraci) něco, na co nelze zaměstnanci upřít, aniž by z toho nebyla pomalu generální stávka.
Pan redaktor tady možná jen podvědomě nastolil termín menu a oběd. Já jsem přesvědčen, že restaurace není jen oběd a podobné databáze vám nepředkládají jen polední menu. Jiný podnik si vyberete na obchodní jednání, jiný na oběd, jiný na posezení s přítelkyní a jiný na pivko s přáteli. Je třeba dobré zjistit si co vám kdo nabízí, z fotogalerie do čeho jdu...