prave protoze se v cizine k obedu pristupuje jako k fastfoodu (sandwich, burger, pripadne salat kdyz ji nekdo zdrave) a vecere je pak velke teple jidlo tak vsichni pribiraji a jsou becky. Po 13 letech venku mam o 10 kilo vic a to se snazim!
Po precteni clanku premyslim, jak zdejsi teryaki, mexikany a ostatni primet k obmene jejich "lunch specials" a zaridit si podobny server a profitovat a profitovat :-)
Ja vim, jak se k obedu v ramci pracovniho tydne pristupuje v cizine a cesky pristup je mi velmi sympaticky. A webovy prehled mi prijde jako skvely napad (prestoze ho nevyuziju, protoze jsem v te cizine..:)
Proč tady všichni mluvíte o cizině, jako by to byla nějaká jednolitá entita? Jenže obědy venku se liší jako všechno. V některých anglosaských zemích vás z práce pustí na hamburger a když je moc práce, tak si máte prostě přinést sendvič a sníst si ho na patře v kuchyňce. A třeba ve Francii (a dle kolegů i ve Španělsku) je klasický oběd (tedy pomalá konzumace chutného teplého jídla v restauraci) něco, na co nelze zaměstnanci upřít, aniž by z toho nebyla pomalu generální stávka.
Pan redaktor tady možná jen podvědomě nastolil termín menu a oběd. Já jsem přesvědčen, že restaurace není jen oběd a podobné databáze vám nepředkládají jen polední menu. Jiný podnik si vyberete na obchodní jednání, jiný na oběd, jiný na posezení s přítelkyní a jiný na pivko s přáteli. Je třeba dobré zjistit si co vám kdo nabízí, z fotogalerie do čeho jdu...
Vico, tak to je slusna demagogie. Hrajete si na svetaka? na nekoho kdo vi jak se to dela na tom ukrutne uzasnym zapade? co to proboha tady melete?! a to ze pan ze zoneru odpovida v diskuzi opravdu nenasvedcuje tomu ze by nebyl dobry pracovnik....hrajete si na svetaka a pritom mate zabedneny postoj k praci. Ja na netu v praci poletuju kdy se mi zachce..a vite proc? ..protoze svou praci zvladam rychle a nemusim se tvarit jako ze delam. Kazdy je pan sveho casu.... jidelnicky na internetu povazuji za uzitecne. Vy se se svima svetonazory muzete jit nacpat do mekace... c u.
Mýlíte se pane ze Zoneru. Už jen to, že v pracovní době diskutujete někde na webu místo toho, abyste pracoval, svědčí o tom, jak to obecně v ČR vypadá. Jestli je pro vás opravdu rozhodující polední menu někde v hospodě a nechápete, jak se k obědu přistupuje kdekoliv v cizině, tak vás opravdu lituji.
Stačí, aby zrušili firemní stravenky a na co bude polední meníčko? Božínku, na celém světě je normální, že nějaké hospody mají přes oběd extra nabídku, ale co se děje v ČR je neskutečné. Proč je to zrovna u nás tak zásadní mít polední menu na webu? Viděl to někdo někdy v cizině?
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).