Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku TV Barrandov požádala o kompenzační licenci pro digitální vysílání od prudic - zeby uz i v Ostrave Prima vysilala digitalne?...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 1. 2008 8:27

    prudic (neregistrovaný)
    zeby uz i v Ostrave Prima vysilala digitalne? To by lide zacali prechazet na digital. Tolik stesti v jednom roce si snad ani nezaslouzime,
  • 15. 1. 2008 8:42

    ABC (neregistrovaný)
    obávám se, že až diváci zjistí, jaké hovadiny dosud TV Prima vysílá, tak zase zájem klesne.
  • 15. 1. 2008 9:41

    Radek Donát (neregistrovaný)
    Myslim, ze se mylite. Zvyk je zelezna kosile. Problem s penetraci pozemnimi set-top-boxy je hlavne kvuli absenci Primy v DVB-T.
  • 14. 1. 2008 17:39

    Kentaur (neregistrovaný)
    Společnost Czech Digital Group (CDG) dnes 14.1.2008 na Radě pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) podala žádost na šíření převzatého vysílání. "Dnes jsme podali žádost na registraci převzatého vysílání programů TV NOE, Public TV, Óčko, Rádio Proglas a TA3," uvedl pro server parabola.cz Leoš Pohl, předseda představenstva společnosti Czech Digital Group (CDG). "Óčko zatím nemá kompenzační licenci a proto jsme u tohoto programu požádali o statut převzatého vysílání," upřesnil L. Pohl.

    Rada se bude požadavkem CDG zabývat na nejbližším zasedání, které je naplánováno na příští týden na 22. a 23. ledna 2008. Pokud český regulátor CDG vyhoví, bude moci plynule pokračovat ve vysílání sítě i po 1.2.2008.

    Firma Czech Digital Group je jedním z provozovatelů sítě DVB-T multiplexů. Síť zatím funguje jen v Praze a středních Čechách (K46) a plánuje expanzi do Brna a Ostravy. "Nyní konzultujeme možnosti zahájení vysílání v lokalitách Brno-město a Ostrava-město," uvedl v nedávném rozhovoru pro parabola.cz k další expanzi této sítě Leoš Pohl.

    RRTV v posledních několika letech koncem prosince prodlužovala DVB-T experiment CDG na dobu jednoho roku. Koncem loňského roku byl ale experiment firmy prodloužen pouze na jeden měsíc - do 31.1.2008. Původní zákony neumožnily provoz experimentu na delší časové období. Významnou změnu v tomto směru přináší tzv. diginovela, která začala platit od 1.1.2008. Od Nového roku může provozovatel sítě požádat o šíření převzatého vysílání do doby ostrého provozu své sítě a toho nyní CDG využívá.

    Aktuálně se v DVB-T paketu CDG vysílají programy Prima TV, TV Noe, Óčko, Public TV, Rádio Proglas. Po 31.1.2008 bude dosavadní nabídka sítě zachována a počítá se i s obnovením vysílání slovenské zpravodajské televize TA3. "TA3 je v jednání," upřesnil L.Pohl. Pokud dojde k dohodě, očekává se, že TA3 zde bude vysílat do startu sesterského českého kanálu Z1. Nedávno Z1 oznámila, že si již vybrala výrobní technologii. Z několika nabízených systémů si zvolila technologii francouzské firmy Dalet.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).