Hlavní navigace

Tweet roku: Z čeho lidé vybírali? Tady je 25 nejlepších twe­etů

10. 6. 2013
Doba čtení: 3 minuty

Sdílet

Ať už si myslíte, že anketa o Tweet roku měla smysl, nebo ne, tento seznam finalistů v kategorii o nejlepší tweet vás třeba navede k zajímavým účtům, které možná neznáte.

Výsledky ankety Tweet roku už známe – obě hlavní kategorie vyhrál @schwarzenbergk. Možná je ale škoda, aby tweety, které nakonec v hlasování neuspěly, úplně zapadly. Nabízíme vám 25 příspěvků, které se probojovaly do finále. Snad vás při pondělku aspoň trochu pobaví:

@blanictirytiri: Na četné dotazy, žádosti a modlitby: Chápeme, že je to těžko uvěřitelné, ale dnes ještě ne. 

@cermak: Hrusky musi skoncit. Potvrdilo se, ze kdyz je Buh tvoril, okopiroval jablka. „Klicovymi dukazy byly bubak a stopka,“ prohlasil soud. #apple 

@DavidGrudl: Objevily se důkazy, že Lance Armstrong používal podpůrné prostředky i při boji s rakovinou. Lékařská asociace zvažuje, že mu odebere život. 

@hawkzn: Je mi líto. Vaše heslo musí obsahovat velké písmeno, číslo, nealfanumerický znak, znamení ďáblovo, jméno vyhynulého savce a hieroglyf. 

@jantichy: Když bude mít tento tweet přes 1.000 retweetů, oživím zase katalog českého twitteru @followcz. 

@josefslerka: Doufám, že příště dostane Nobelovu cenu míru atomová bomba. Podle mne má na šedesáti letech globálního míru největší zásluhy. 

@kachlicka: Mám takovej pocit, že mě celej život pronásleduje tvůrčí skupina Aleny Poledňákové a Vladimíra Tišnovského. 

@Karel_B: Kdybyste před 5 lety řekli, že kandidáti na příštího prezidenta ČR budou Japonec, kníže, chalupář a šmoula, vysmáli by se vám. 

@Kober: Soudě podle barvy kouře soused papeže nezvolil. 

@lukashanusek: Někdo se smál Applu za Gottwaldov na mapách? #volby #volby2012 (Reakce na výsledek krajských a senátních voleb, který přemaloval mapu republiky na rudo-oranžovo – pozn. redakce)

@lukashanusek: Průměrně pěknou a chytrou holku miluje 10–15 kluků současně. Průměrně pěkného a chytrého kluka miluje jeho máma, babička a možná ještě pes… 

@nastynun: Fascinuje me, kolik dospelejch v dnesni dobe veri na vilu, ktera za jemnyho susteni blankytnejch kridylek sbira z chodniku hovna jejich psu. 

@petrkou: Vláda riskuje, že národ vystřízliví. (Reakce na kauzu Metyl – pozn. redakce)

@phailo666: Předseda volební komise V. Henych z min. vnitra zítra oznámí 140% volební účast. Stav byl 60% v pátek a 80% v sobotu. #volby #odvoleno 

@Plavacek: Daň z cigaret má odradit lidi od kouření, daň z alkoholu od chlastu. A daň ze mzdy? 

@podlesak: Sociální experiment – když tento tweet dostane do zítřejšího oběda 30 RT,jdu dobrovolně na Babovřesky a napíšu o nich @Zeitung_CZ Se ukažte! 

@RadekMeloun: Milé dámy, po úspěšné listopadové akci #movember přichází konečně řada i na vás – měsíc bez podprsenek. ;) #prsinec 

@schwarzenbergk: Richarda III. našli pod parkovištěm. Taky mám strach, že během některého mého spánku nade mnou postaví kruháč. To je úděl šlechty. 

@schwarzenbergk: S tureckou delegací jsem dnes musel jednat na chodbě. Slavnostní sál mi zabrala slečna Zemanová se spolužáky. 

@starenka: Sem rad, ze umime pristat na Marsu. Tak ted jeste treba ty bankovni prevody o vikendech?

@TomasPostulka: NOVÁ HRA!! Adoptuj si svůj výmol na silnici… Dej mu jméno a sleduj, jak roste!! 

@vaclavklaus: Když to tak vezmu, tak název pro další knihu – „Propisky z cest“ – není zase tak špatný nápad. Něco jsem za ty roky nasbíral. 

@vaclavklaus: Mladí mně zaplavili tw účet. Prý mám zařídit u nás OneDirection. Ale když já nevím, kdo nebo co to je? 

@w0lf_cz: @O2_CZ projet Vaši FUP (šlo o reakci na tweet Telefoniky O2: „Každých 10 minut připojíme k internetu další českou rodinu :-) Co stihnete za 10 minut vy?“ – pozn. redakce) 

@wEEdtekk: Hubený holky si myslí, že jsou tlustý. Tlustý holky si myslí, že jsou obézní a obézní holky si myslí, že můžou nosit legíny.

Tweet roku letos poprvé

Anketa Tweet roku proběhla letos poprvé. Veřejnost mohla hlasovat ve třech kategoriích – Tweet roku, Účet roku a Médium roku. 

ebf - partner 1

V dalších pěti kategoriích – Osobnost roku, Objev roku, Firemní účet roku, Účet veřejného sektoru a Událost roku – určilo vítěze hlasování poroty složené z různých osobností české internetové scény.

Tweety o anketě najdete pod hashtagem #tweetroku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).