Hlavní navigace

Twitter zvažuje koupi Periscope, aplikace na sdílení živého videa

5. 3. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zpráva asi nepotěší tvůrce konkurenčního Meerkatu. Ten ukázal potenciál okamžitého sdílení videa na Twitteru. Teď má důvod k obavě o svou budoucnost.

Twitter jedná o tom, že by převzal Periscope, firmu vyvíjející mobilní aplikaci na živé sdílení videa. Tvrdí to alespoň zdroje TechCrunche. Jednání jsou podle nich ještě v počátcích. A zatímco jeden zdroj odhaduje, že Twitter by mohl za Periscope zaplatit i sto milionů dolarů, druhý zdroj se domnívá, že by šlo pouze o zlomek této částky.

Periscope je dosud přístupný jen na pozvánky. TechCrunch jej připodobňuje k aplikaci Meerkat. Video sdílené skrze Meerkat se nikde neukládá, lze je sledovat pouze živě, jen dokud ho původce vysílá.

Meerkat se zcela „veze na zádech“ Twitteru: odkaz na video za vás aplikace tweetne a všechny komentáře se rovněž tweetují. Vše, co se odehrává v Meerkatu, odehrává se na Twitteru, tvrdí tvůrci aplikace.

Jen před několika dny je proto vyděsilo, že jim Twitter vypnul přístup do API. Záhy vyšlo najevo, že to způsobil automatický zásah protispamového filtru; Twitter pak Meerkatu přístup zase obnovil.

BRAND24

TechCruch se při té příležitosti zamyslel nad tím, že Twitter by měl Meerkat koupit. Právě Meerkat prý ukázal, jak úspěšně udělat okamžité sdílení živého videa — jako doplněk k zavedené síti se širším záběrem, jakou je například právě Twitter.

Snad právě tato spekulace podnítila nejmenované zdroje k tomu, aby prozradili, že Twitter už jedná o koupi konkurenčního Periscopu.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).