Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Web UPC radí nahradit Mozilla Thunderbird programem Outlook Express od Flasi - 1. Problém s daty je, jak je interpretujete....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 3. 2. 2011 9:26

    Flasi (neregistrovaný)

    1. Problém s daty je, jak je interpretujete. Jaký ekonomický systém je lepší - tam, kde se pořád objevuje, že někdo něco ukradl, nebo systém, kde se skoro na žádné krádeže nepřichází (protože tam není svoboda slova)? Co nám říkají tvrdá data o počtu zveřejněných krádežích? Opravdu odráží skutečnost takovou, jaká je?
    Thunderbird je opensource, takže objevovat chyby je snazší, než v programu s uzavřeným kódem. Takže v tvrdých datech bude mít více zaznamenaných chyb. Mě osobně je teda celkem jedno, kolik chyb bylo v Thunderbirdu objeveno za poslední rok. Mě zásadně zajímá, kolik je známých a neopravených chyb v aktuální verzi - a v tomhle paramentru je na tom TB dlouhodobě celkem dobře. Dříve na tom byl v tomhle parametru ZÁSADNĚ lépe, než OE - proto jsem na něj tehdy z OE přešel. Dneska už OE nesleduji, je to pro mne mrtvá věc z mnoha důvodů (2 GB omezení, spam filtr, bezpečnost, funguje pouze pod Win XP a nižší, mnoho let již není vyvíjen).
    Já z OE odešel, protože jsem tam problémy měl. A měl jsem zatím problémy s každým poštovním klientem, který jsem zkusil. Každý má něco v čem není dobrý. To, že vy jste s beznadějně zastaralým OE neměl za 10 let problém ani jeden, to jenom říká, že jste mimořádně nenáročný uživatel.

    2. Že je lepší, když ochranu proti spamu řeší poštovní server, než když si ho řeší klient, to je zcela jasné. Ale v reálném světě je často potřeba mít tu ochranu vícestupňovou. Což všechny normální poštovní klienty dělají - včetně velkého Outlooku - a kromě OE. Takže to, že OE nemá žádnou ochranu proti spamu jako nevýhodu vidět musím.

  • 3. 2. 2011 9:39

    Rover623 (neregistrovaný)

    Server Secunia je spíš banda pitomců co jen tupě počítá počet oprav které vyjdou na daný program a to ani zdaleka neodpovídá jeho bezpečnosti.Mi­crosoft a i jiné firmy (třeba Adobe) již mnohokrát dokázali,že jejich programy jsou plné závažných děr,jen je prostě problém je najít.Spekuluje se,že samotný kernel Windows obsahuje přes 600 vážných chyb,jen se ještě nikomu nepodařilo najít způsob jak je zneužít

  • 3. 2. 2011 9:40

    ludvik (neregistrovaný)

    S tou velikostí datového souboru to není až tak horké. Stačí poštu třídit do složek a co složka, to nový limit. Větší problém je ovšem složka Odeslaná pošta. Ta když se zaplní, tak sice email člověk odešle, ale OE už ho tam nedokáže přesunout, takže ho nechá v Poště k odeslání. A za nějaký čas ho pošle znovu a znovu a znovu .... :-)
    Je to sice už hodně dlouho, ale měl jsem OE radši, než cokoliv jiného. Malé, jednoduché, dostatečně rychlé. Je fakt, že se doba změnila a dnes už by mi asi nestačil. Ale on plný Outlook v kombinaci s IMAPem taky žádná výhra.

  • 3. 2. 2011 9:53

    Flasi (neregistrovaný)

    Nepodařilo se najít způsob, jak je zneužít?
    Když někdo opravdu chtěl - když někdo měl dost peněz a času - když vytvářel virus Stuxnet, tak si jeho šíření na windowsech (windows jsou pro Stuxnet nositelem) pojistil čtyřmi (!) dírami o kterých v tu dobu nikdo veřejně nevěděl.
    Odhaduje se, že se ten virus vyvíjel rok a možná déle. Pochopitelně nevíme jak dlouho tvůrci o těch 4 zranitelnostech věděli. Možná celou dobu, možná měli od začátku vývoje jednu a využívání zbylých tří doimplementovali až těsně před vypuštěním. Přesto je jasné, že ten kdo chtěl, se dozvěděl nejméně o jedné zranitelnosti windows, která zůstala utajena mnoho měsíců (byla odhalena, až když byl analyzován samotný Stuxnet). Čili, že se nejednalo o situaci, kdy někdo jenom využije chybu, která už je odhalována a má tak okno týden až dva na šíření, než je vydána záplata. Čili se nejednalo o stav, kdy někdo na poukáže na nějaký teoretický koncept a potom různí výzkumníci hledají chybu podle toho konceptu a dříve či později odhalí stejnou chybu odhalí více výzkumníků. Prostě někdo znal nejméně měsíce nejméně jednu chybu, která byla odhalena až poté, co se přes tu chybu rozšířil virus na desetitisíce počítačů.
    To, že existují chyby, o kterých Secunia neví a ještě roky vědět nebude, ale někdo jiný o nich ví a může je zneužít - to není spekulace, to je prostě realita.

  • 3. 2. 2011 9:58

    Flasi (neregistrovaný)

    Tak znám správce, který uživatelům OE nechává. A 2 GB omezení řeší tak, že úředníkům jsou rozesílány e-maily, kde jsou vyzývání k odmazání nepotřebné pošty, jinak bude ta nejstarší odmazána automaticky.
    A funguje to. Co neumí technika, se vyřeší organizačně :-)
    A nepochybně někdo z těch trvale odmazávajících uživatelů má pocit, že vlastně nemá s OE žádný problém :-)

  • 3. 2. 2011 11:48

    krakonoš (neregistrovaný)

    Soudruzi mají bordel v kalendáři, Apríla bude až za dva měsíce. A tvrdit o čemkoli od Mrkvosoftu, když to navíc jede pod Windows, že je to bezpečné... A co je a co není spam, pro toho kterého klienta má provider poznat jak?

  • 3. 2. 2011 11:10

    Kecka (neregistrovaný)

    A ty si poštu nijak neorganizuješ? Máš vše v příchozí/odchozí složce?

    V životě jsem něco takového viděl jenom u jednoho uživatele "exota". Nešlo mu už v e-mailech ani vyhledávat a když spustil optimalizaci úložište tak trvala, protože na HDD bylo už také minimum volného místa, přes hodinu.
    V okamžiku kdy e-maily rozdělil po letech, po projektech nechtěl, prostě zavedl způsob archivace, měl rázem stroj rychlý jako blesk. Takovéhle archívy jsou už optimalizované a jejich obsah se nemění třeba i několik let, často vůbec. Zálohování na úrovni souborů je pak také snadnější.

    Pro živý projekt si vždy můžete vytvoříte novou složku (a tedy i archív OE) kam nakopírujete, z archívů, co potřebujete...

  • 3. 2. 2011 14:39

    Flasi (neregistrovaný)

    kdy někdo jenom využije chybu, která už je odhalována a má tak okno týden až dva na šíření
    ->
    kdy někdo jenom využije chybu, která už je OPRAVOVÁNA a má tak okno týden až dva na šíření

  • 3. 2. 2011 9:11

    vain

    Jen desetkrát? Já to řešil asi padesátkrát. Máme ale licence na Outlook 2003-2010, takže to "neřeším", migruji.

  • 2. 2. 2011 16:42

    P2010 (neregistrovaný)

    Naopak, server Secunia nejde podle modnich trendu (ze vse od MS je blbe a podobne), ale publikuje pouze "tvrda" data. A ty samozrejme odrazi skutecnost jaka je :-)

    P.S. Outlook Express pouzivam jiz asi 10 let a nikdy nemel jediny problem. Ochranu proti spamu ma resit provider a ne klient, do neho se to uz ma dostat oznacene nebo vubec.

  • 2. 2. 2011 17:39

    Marty McFly

    Za těch 10 let nenarostl ještě váš datový soubor na 2GB? :-)))))) Až do této velikosti doroste, asi se budete hodně divit... U nás v práci jsem to řešil snad už 10krát a proto všude nasazuji už jen Thunderbird. A Firefox samozřejmě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).