Hlavní navigace

Varování před podezřelým Shop-elektro.com

23. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zdá se, že máme na světě pokračování kauzy podvodného shopu levne-nakupy.net, o které jsme referovali nedávno. Nový shop se jmenuje Shop-elektro.com a s předchozím pokusem o vylákání peněz z kapes lidí ho pojí jak stejný webhosting, tak některé podobné adresy (například potvrzovací email po odeslání objednávky). Provozovatelé uvedení na webu jsou smyšlení nebo lidé, kteří se s projektem nemají nic společného. Člověk, jehož IČ je na webu použito, se již obrátil na policii a ČOI. Na podezřelý…

Zdá se, že máme na světě pokračování kauzy podvodného shopu levne-nakupy.net, o které jsme referovali nedávno. Nový shop se jmenuje Shop-elektro.com a s předchozím pokusem o vylákání peněz z kapes lidí ho pojí jak stejný webhosting, tak některé podobné adresy (například potvrzovací email po odeslání objednávky). Provozovatelé uvedení na webu jsou smyšlení nebo lidé, kteří se s projektem nemají nic společného. Člověk, jehož IČ je na webu použito, se již obrátil na policii a ČOI. Na podezřelý projekt nás upozornili naši čtenáři a také Heuréka, v jejichž databázi nespokojených klientů tento shop vyskočil s řadou negativních recenzí. Je ale také potřeba připomenout, že obchod jeví vážné nedostatky: kontakty ani jméno firmy nejsou čitelné v obchodních podmínkách, jsou uvedeny dost podivně a obecně shop vypadá krajně nedůvěryhodně. Po zboží se tedy možná poohlédněte jinde.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl v letech 2008 – 2012 šéfredaktorem serveru Lupa.cz. Stál u zrodu řady projektů. Je spoluzakladatelem Energomonitoru, v CZ.NIC vedl projekt Turris. Je předsedou místní organizace Pirátské strany v Brandýse – Staré Boleslav.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).