Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Vážení vydavatelé, ano, za odkazy na zprávy by se mělo platit od Honza - Pravda je relativni a tohle je glosa a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 12. 2015 10:29

    Honza (neregistrovaný)

    Pravda je relativni a tohle je glosa a zcela subjektivni, dokonce autor si dela zadni vratka notickou o satire. A vecne to, co popisuje neni spravne, protoze existuje i podle mne lepsi cesta a to je stavajici status quo. Tedy neplati se ani vydavatelum, ani vyhledavaci. Vyhledavac by byl k nicemu, kdyby nemel zaindexovany obsah, kdyby Google nyni startoval, bude platit a rad vydavatelum za obsah a jeho indexaci. Ale nyni je v dominantni pozici a tu by mohl zneuzit, pokud by se platilo za proklik (jako to jiz btw dela). Proto podle mne je spravny stavajici stav, ktery je symbioticky a jen u vydavatelu je snaha zastavit pokles zisku, coz je logicke chovani. A Google ma nyni tak silne dominantni postaveni, ze ho zneuziva a dava milost ze svoji pozice tem skemrajicim chudakum. Je nutne se na to podivat v case, kdy na zacatku podobne jednali vydavatele, Google skemral a snazil se. Nyni se role obratili a chova se tak Google. Oba pristupy ukazuji, ze at vydavatele nebo Google nejsou zadni hodni/dobri, jde jjim jen o penize a maximalni zisk. Proto podle mne je nejlepsi zachovani status quo, protoze pokud do toho vstoupi nejake poplatky, vznikne nikdy nekoncici dohadovani o tom, ze jsou moc vysoke nebo moc nizke a bude tlak to resit zakony a politicky. A z banalniho problemu se stane tema, co kazdy bude diskutovat na FB. Proto kritizuji Docekala, protoze z jeho clanku je videt neobjektivita a snaha nadrzovat jeho oblibencum. Neni v tom ani snaha o vyvolani diskuze, ale natvrdo pere propagandu do lidi. Takze jsem se ohradil, protoze tento novinar je tim znamy.

  • 14. 12. 2015 8:56

    Honza (neregistrovaný)

    Kdyz Docekal neco pise o Google aspol, vzdy to bude tendencni a vzdy to budou obhajoby Google. Opravdu by nemela Lupa nekoho nezaujateho, kde nebude tak okate prevladat subjektivni nazor pana Docekala a i pres glosovani v tom bude spetka objektivity?

  • 14. 12. 2015 9:46

    tom (neregistrovaný)

    ale tenhle clanek neni obhajoba google to je obhajoba zdraveho rozumu a ma pravdu ten chlapec, vydavatele by za odkazy meli platit!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).