Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku WAP: bublina či nový rozměr Internetu? od Miloslav Ponkrác - Připojím taky svůj názor. Kdysi, když jsem poprvé...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 8. 2000 1:10

    Miloslav Ponkrác (neregistrovaný)
    Připojím taky svůj názor. Kdysi, když jsem poprvé viděl Windowsy ve verzi 3.0 mi bylo jasné, že je to jenom obchodní mezikrok. Byly na 16 bitech, a procesot byl 32 bitový. Jednou musí přeci být Windows 32 bitové. Prostě tehdy neměly PC takový výkon pro 32 bitů. Dnes po 16 bitových Windows v nových aplikacích ani pes neštěkne. (No sem tam 16 bitové Windows 3.11 velmi sporadicky vidím.)

    Dnes je všude HTML, míří se k XML. Jenomže dnešní mobily neumějí HTML, ba už vůbec ne XML. Takže se musí udělat mezikrok. A to je dle mého WAP. Až mobily trochu dozrají, budou umět i HTML (třeba tak, že se mobil otevře jako pouzdro a uvnitř bude větší obrazovka). A až to bude umět většina mobilů, po WAPu ani pes neštěkne. (No, sem tam někteří příznivci, kteří jsou nedůtkliví na slova "WAP není moc užitečný" ho budou velmi sporadicky používat, možná.)

    Já vím, že existují lidi, kteří obhajují WAP pod hlavičkou "nová technologie", ale už se dnes dívám spíše na to, co mi to přinese. A WAP žalostně málo, alespoň pro mě. Někde jsem dokonce slyšel, že je to chyba, že se pro něj nenašly aplikace. Aha, takže já vymyslím něco, co na nic moc není, a pak se to snažím nějak ospravedlnit. Aby to mělo trochu právo na život. To je dobrý postup z obchodního hlediska, ale mě je to ukradené, ať se třeba staví na hlavu.



  • 11. 8. 2000 13:54

    Milan Hejpetr (neregistrovaný)
    Pravda - WAP neni zadny zazrak. Ale momentalne neni na telefonech po ruce nic lepsiho !! Nevidim tedy duvod, proc jej nepouzivat. Kdyz jsem mel dovolenou, byl jsem na miste bez pristupu do Internetu, diky WAP jsem si mohl _alespon_neco_ precist - a nebylo to zas tak uplne nepouzitelne. No - mozna to bylo tim, ze nemam padavou N7110, ale S35i, kde je browser prece jen o neco lepsi ...
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).