Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Wi-Fi ve veřejném prostoru? Nesmysl, který milují politici a hackeři od ldx - Pokud budu mit mobil nastaveny ze automaticky spousti...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 22. 8. 2018 12:47

    ldx (neregistrovaný)

    Pokud budu mit mobil nastaveny ze automaticky spousti VPN, tak mi je uplne jedno pres co se pripojim.
    Bohuzel jsou u toho dva problemy. Zaprve ze nektere site (spis vetsina) "chytre" vynucuji proklik pres stranku a presmerovani na reklamni portal, cimz nejde vyuzivat automatiku vsude, ale je potreba se pripojit k VPN az nasledne rucne.
    Zadalsi Android na nerootovaných smartphonech tuhle vec neusnadnuje, to znamena nema podporu pro nejake nastavovani pravidel pred odkliknutim stranky a pri pripojeni k VPN. Da se to vyresit, ale s vyuzitim automatizacnich aplikaci a pluginu tretich stran a hlavne kdyz je clovek v pohybu, tak to pak nefunguje uplne bezesvym zpusobem.

  • 22. 8. 2018 23:35

    ldx (neregistrovaný)

    Tak to by mně zajímalo jak to je funguje. Zřejmě to bude nějaká public/paid VPN která ma vlastní aplikaci, která si to ošéfuje ve vlastní režii (aplikace třetí strany).
    Zatímco já se připojuju na vlastní VPN server přes standardní OpenVPN (resp. plugin) a musím si to automatizovat sám. To znamená spustit firewall, ukázat přihlašovací stránku a teprve když je veřejný internet dostupný spustit OpenVPN plugin. Jinak mi právě tyhle příhlašovací stránky nefungují, protože VPN si nastaví vlastní gateway se kterou se snaží komunikovat.

  • 22. 8. 2018 15:43

    MoB (neregistrovaný)

    Mám v Androidu 8.1 nastavenou VPN jako alway-on (taky se tomu říká kill switch) a přihlašování i přes tu blbou stránku navíc mi funguje. Tam bych problém neviděl, kill switch mají už VPN aplikace skoro vždy a teď už to šlape i na úrovni Androida.

    Takže to tak mám a pro klid duše jsem připojený přes VPN 24/7 nezávisle na síti.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).