Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Za 87 dní vypne Praha analogovou televizi ze Žižkova. Co se stane? od anonym - mám dojem, že si pletete DVB-S s DVB-T....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 2. 2. 2009 11:35

    bez přezdívky
    mám dojem, že si pletete DVB-S s DVB-T. Mít v Praze 3 zrnící programy v analogu, nebo 11 nezrnících programů v DVB-T, to je rozdíl, za který si všichni, co znám, tu tisícovku za set top box rádi připlatí. Dávat 5-8tis. za satelitní komplet+montáž+platba za služby (dekódovací karta), to už se jen tak někomu nechce. Ale kdo ty peníze má, tomu satelit nebo kabel (pokud je kabel v domě a arogantní technik z UPC, kam se nedá ani dovolat, vůbec někdy přijde TV zapojit) primárně doporučuji. Minimálně si ušetří experimenty s anténou, STA je skoro všude nevyhovující.
    Mně chodí doma DVB-T naprosto spolehlivě, žádné výpadky, ani kostičky, přitom mám jeden z laciných horších STB nejnižší třídy (tento model už není na trhu) a jednoduchou čtvercovou anténu (malá matrace). V DVB-T je vše o anténě, tam, kde je zvolena špatná anténa, tam můžete nadávat na co chcete. Komu příjem DVB-T nejde, doporučuji zavolat anténního technika (na to většina lidí není zvyklá, volat odborníka), obvykle bývá konkrétní problém během pár minut na místě vyřešen.
  • 2. 2. 2009 12:56

    Pamětník
    Ne, ne, nepletu si to. Po pravdě řečeno, já už si nepamatuji a nebo si ani pamatovat nemohu dobu, kdy byly v Praze jen 3 zrnící stanice v analogu. Kromě posledních srpnových dnů v roce 1968, kdy to byla ovšem jen jedna, vysílaná z nějakého náhradního "podzemního" vysílače. Také jsem nechtěl těch pár zbývajících chudáků bez příjmu satelitu až nyní přesvědčovat, že by se měli zařadit do toho satelitního většinového stáda za nějaké zbytečné investice. To jsem nebyl skutečně správně pochopen. Ale nevadí, Ti potrefení, na které to mělo být zaměřeno, stejně zůstávají zticha.
  • 2. 2. 2009 15:34

    bez přezdívky
    Dovolim si s vami nesouhlasit. Rozumny DVB-T prijimac stoji tak kolem 1200,-Kc, satelitni prijimac s cryptoworksem stoji 1800,-Kc (rozdil nikterak markantni). My v dome mame na strese jak terestrickou STA tak satelitni STA, takze pro pripojeni pouziji tu samou zasuvku jen misto TV konektoru pouziji F konektor. Dekodovaci karta je sice naklad navic, (dva litry) ale je to jednorazovy naklad, navic ji pouzivam i na chate. Stoji to za ty programy navic, plus daleko kvalitnisi signal, plus odstraneni vecneho preladovani STB, plus moznost si SMSkou priobjednat kdykoliv jakykoliv kanal ...
  • 2. 2. 2009 11:19

    bez přezdívky
    co je na DVB-T nespolehlivého ? zejména v porovnání s analogem ?
    Mě to připadá, že ta kampaň je spíše pro to, aby si na ní někdo namastil kapsu. Průzkum i zde říká, že o digitalizaci ví skoro každý. A logicky - obchodníci - prodej nových TV a STB a anténáři také se snaží, mají z toho dobré kšefty.
    Ta kampaň stejně nepomůže těm, kdo si neumí ani přidat/ubrat zvuk na TV, natož naladit STB. Musí jim pomoci někdo z jejich okolí, jako ostatně tomu bylo dosud.
    Takže jaké dráma ?
    A k satelitu, jsem v Praze a instaloval jsem si SAt,i kvůli lepší kvalitě signálu.
  • 2. 2. 2009 10:48

    Pamětník
    Jistě udělal nekritickým propagátorům DVB-S moc velkou radost poslední graf v článku. Proč se bát analogové tmy, když podle nich má stejně většina domácností satelitní příjem a nějaké analogové vypínání Žižkova a poté i Cukráku je vůbec nevzrušuje. Graf je totiž nutné podle nich interpretovat následovně, jako pomoc těm, kteří třeba v problému tápou. Když se sečte 20% individuálního satelitního příjmu s těmi 54% STA, napájených primárně satelitním signálem, vyjde těch propagovaných většinových 74%. Jen je divné, že samotná % v STA s dobou spíše klesají, když by tomu mělo být spíše naopak. U kabelovek, pokud nepřebírají ten zavrženívhodný pozemní způsob šíření zdrojového signálu, vlastně také o nic nejde. Pokojové antény na satelit se sice moc nepoužívají, ale kdo chce být závislý jen na nespolehlivém DVB-T, dobře mu tak. Čili, z toho mi vychází jednoznačný závěr, že se vlastně nic neděje a těch pár analogových staromilců ať je po zásluze potrestáno. :-)
  • 2. 2. 2009 15:17

    bez přezdívky
    Ja jen nechapu proc se mluvi o STA a o staelitu jako o dvou rozdilnych vecech? My v dome mame na strese nejen klasickou antenu (ted uz ve vertikalu) ale i ctyri talire sloucene a rozdelene do 16 rozbocek (bytu je vice ale ne vsichni satelit chteji). Tedy pokud nekdo chce satelit, tak si koupi jen prijimac a o vic se nestara (ani nesmi, "okraslovani" fasady talirema je zakazano domovnim radem). Holt ti co se starali jsou v pohode a ti co na stav technickeho vybaveni v dome kaslali brecej jak zelvy a hledaj tisice duvodu, jak svoji neschopnost hodit na nekoho tretiho.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).