Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Zákazy na Facebooku nic neřeší, nebojte se ani kritických příspěvků na stránce od Mungo - Z takové firmy mohu demokraticky odejít a nechat...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 10. 2013 21:47

    Mungo (neregistrovaný)

    Z takové firmy mohu demokraticky odejít a nechat šéfy jejich osudu, drahý soudruhu ...

  • 8. 10. 2013 1:40

    JKL (neregistrovaný)

    Soudruhu je špatné oslovení, protože firmu spíš řídím podobně jako Faraón v Egyptě - moje slovo je zákon, názory běžných zaměstnanců jim sdělím e-mailem :-). Lépe by se tedy hodilo "diktátor".

    Demokraticky a zcela svobodně samozřejmě odejít můžete. Budete svobodný jako pták - jenže stejně svobodně a volně v přírodě chcípnete hladem :-D.

    Zaměstnanci dostávají podíly na zisku a je to dělané tak, aby i mzda naprosto obyčejného zaměstnance byla 2x - 3x vyšší než je dobrá mzda jeho kolegy v okolních firmách. Odejít tedy může kdokoliv, ale pokud neodejde do zahraničí, tak prostě půjde s platem dolů, což většina lidí ani nemůže třeba kvůli hypotékám a dalším to mnohem lépe než já vysvětlí doma jejich manželka nebo přítelkyně.

    Fluktuace je na nule a loajalita je obrovská.

    A nechápu, co Vám na tom přijde nedemokratického? Zaměstnanci se tak chovají dobrovolně, stejně jako při neveřejném hlasování CHTĚJÍ, abych firmu vždy vedl právě já - asi s tím trochu souvisí i moje platová politika :-D

    A že nejsem "politicky korektní" pablb, který si bude sám lepit na firmu negativní camcy a tupé výkřiky? To dělá jenom PABLB! Jenom BLB připustí diskusi o nevýhodách svého produktu nebo jenom BLB hovoří u přímacícho pohovoru o svých slabých stránkách :-)

    Inteligentní jedinec prostě řekne, že o svých slabých stránkách hovořit nebude, protože proč ne a práce toho druhého, ale on je zaměřený jenom na to, proč ano.

    Nebo Vy snad při pracovních pohovorech řeknete na přímo úplně upřímně: "To víte, totálně Vám tady na to mažu, ale potřebuju prachy. Jo a v pátek večer nepočítejte s přesčasy, protože se musím jít s kámošema vždycky pořádně ožrat, jak to prase!" ? To asi těžko... To neudělá nikdo, i když 90% lidí má takové "slabé stránky", že by z nich člověk blil.

    Když to neudělá žádný člověk, tak proč by se tak měla chovat firma? :)

  • 6. 10. 2013 10:29

    JKL (neregistrovaný)

    Ve firmě nemůžete uplatňovat demokratické principy, pokud nechcete, aby zkrachovala. Právě proto jsou ve firmách manageři, ředitelé, vedoucí atd. a nenechávají se rozhodovat o firemním financování dělníci hlasováním :)

    Stejně tak není žádoucí jakákoliv veřejná otevřená diskuse - ale pouze řízená s odstraněním všeho negativního. Protože většina lidí jsou primitivní a pokud někde vidí cokoliv negativního, i když je to úplná blbost a je to vyvráceno vysvětlením firmy v diskusi - vnímají to prostě negativně!

    Naopak, když je někdo něco pozitivního a to až kýčovitě, přehnaně, že každému člověku s mozkem v hlavě je jasné, že jsou to vymyšlené a zaplacené kecy, tak to lidi vnímají pozitivně.

    Jestli někdo chce stavět firmu na poskytování zboží nebo služeb lidem, kteří jsou schopní chápat Sokratovskou diskusi, tak zkrachuje nebo bude jen velmi málo vydělávat...

    Příkladem budiž třeba komunismus. Byl tady 40 let, cenzura byla absolutní a funguje dodnes! Ještě dnes je tady spousta lidí, kteří Vám vysvětlí jak za komunistů bylo všechno super růžové, lepší atd. a to jenom díky CENZUŘE!
    Oni totiž ani nevědí o obrovských negativních věcech, které se děly, protože je režim zcenzuroval. Naopak ty drobné pozitivní střípky megalomansky vyzdvihnul do obřích rozměrů - takže jediné, co lidem zůstalo v makovicích jsou POZITIVNÍ VĚCI.

    Dokonce to jsou pak i úplně nelogické hlášky, které s politikou nic společného nemají a každý ví, že z principu mít nemohou, jako: "Za komunistů žádní pedofilové nebyli!"
    (Oni samozřejmě byli, ale režim to nedovoloval zveřejnit.)

    Diskutují snad FastFoody na téma škodlivosti jejich potravin? Nebo firmy vyrábějící nápoje? Ne! A vadí to lidem? Když jdu kolem fastfoodu jedné globální značky tak má vždy narváno...

    Naopak spousta všech těch "BIO", "FairTrade" a jiných férových obchůdků už dávno lehla :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).