Hlavní navigace

Vlákno názorů k článku Zdaněné úložiště od anonym - S takovou se jim vyplatí kupovat SSD a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 18. 4. 2012 9:13

    bez přezdívky

    S takovou se jim vyplatí kupovat SSD a nebo velociraptory a rvát to do raidu. Pokud disky do 150GB včetně nebudou daněny tak si lidi začnou kupovat RAIDy, vyjde to stejně draho a bude to rychlejší. Stát zase odrbe. A možná se oběví "předělané" disky s větší kapacitou kde bude stačit flashnout firmware pro odemčení opravdové kapacity.

    To už rovnou můžou zdanit nespotřebu - tedy vracet vybrané daně na základě vysoké spotřeby, aby čím víc člověk spotřebuje, tím menší daň v průměru zaplatí. Otázkou je jak zabránit padělání účtenek použitelných pro vratky daně, nejspíše provést elektronický podpis nebo tak něco. Je otázkou - byla by degresivní daň ze spotřeby ekonomice prospěšná, nebo nikoliv?

  • 18. 4. 2012 14:29

    Zen (neregistrovaný)

    No, mě se to ěví tak, že zdaněné bude všechno - žádné dolní hranice ...

  • 18. 4. 2012 16:02

    bez přezdívky

    Ironically, under the original format of the bill, hard-drives under the capacity of 150GB are exempt of this tax. Of course, the odds of finding anything on sale below 160GB is unlikely these days, unless it’s an SSD, a sort of grey area for this bill.

    ...

    Takže ani velociraptory, to je celkem nefér daň pro kohokoliv kdo bude chtít rozjet vlastní domácí server.

    ...

    A Socialist Party parliamentarian was quoted as having said that home users would not feel the pinch as the tax was aimed at professionals who use larger capacity drives.

    ...

    to jsou vážně kokoti, takže chtějí postihovat profíky kteří dělají užitečnou činnost, zvrhlé, co dodat.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).