Hlavní navigace

Živé přenosy z Periscope se nově přehrají přímo na Twitteru

12. 1. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Twitter
Ještě více hýbajících se obrázků přímo v timeline. Twitter dotáhl integraci Periscope zatím v mobilní aplikaci pro iOS.

Zatím se vám na Twitteru automaticky spouštěla jen videa a animované GIFy. Teď k hýbajícím se obrázkům přibudou i přímé přenosy či záznamy z vysílání přes službu Periscope. Tedy zatím jen v aplikaci pro iOS a také jen v případě, že jste si automatické přehrávání nevypnuli.

Větší integraci videí z Periscope oznámil Twitter na firemním blogu. Dosud se videa v tweetech sdílela jako odkaz a po kliknutí se otevřela v aplikaci Periscope. Ode dneška se zobrazují přímo v rámci tweetu, kde se také automaticky spouštějí (máte-li automatické přehrávání videí v nastavení povolené).

Po kliknutí se pak video otevře přes celý displej, a to i lidem, kteří nemají Periscope nainstalovaný a nemají na něm účet. Novinka je dostupná v aplikaci pro iOS, uživatelé webové podoby Twitteru či aplikace na Androidu se jí mají dočkat brzy.

BRAND24

Automatické přehrávání se týká jen videí či GIFů, které uživatelé nahrají přímo na Twitter – pokud tweetnete odkaz například na video na YouTube, automaticky se spouštět nebude. Twitter se tak – podobně jako Facebook – snaží zvýhodnit nativní videa před těmi z dalších služeb.

Autoplay si můžete vypnout v nastavení aplikace (jak na webu, tak v mobilních aplikacích). Zákaz automatického spouštění ovšem funguje jen mimo Moments – v těch automatické přehrávání zakázat nejde. Multimediální kolekce Moments ale zatím pro české uživatele nefungují.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Šéfredaktor Lupa.cz a externí spolupracovník Českého rozhlasu Plus. Dříve editor IHNED.cz, předtím Aktuálně.cz a Českého rozhlasu. Najdete mě na Twitteru nebo na LinkedIn

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).