2N TELEKOMUNIKACE mezi nejlepším exportéry roku 2007

[Tisková zpráva] Praha, 10. 1. 2008 – Výsledky 13. ročníku soutěže Exportér roku potvrzují kvality českého výrobce telekomunikační techniky 2N TELEKOMUNIKACE a. s. (2N). 2N se v letošním vyhlášení Exportér roku 2007 umístila na 2. místě v kategorii Zvláštní cena Rozhodčího soudu pro exportéra, který vyváží svoje výrobky a služby do největšího počtu zemí. Soutěž Exportér roku vyhlašuje Střední podnikatelský stav a Asociace na podporu podnikání ČR pod záštitou Hospodářské komory ČR.

Kategorie Zvláštní cena Rozhodčího soudu byla vyhlášena pro exportéry, jejichž objem exportu přesáhl v roce 2006 100 mil. Kč. Kritériem úspěšnosti v této kategorii je počet zemí, do kterých josu výrobky a služby vyváženy. 2N se umístila na 2. místě před ŠKODA AUTO a.s a za ANDREW Telecommunications s.r.o.. Cílem soutěže Exportér roku je přispět k vytvoření a zkvalitnění proexportního prostředí v ČR a motivovat české exportéry k rozšiřování svých aktivit.

2N aktuálně vyváží své výrobky do 120 zemí po celém světě, přičemž ve většině z nich má exkluzivní distribuční zastoupení. Export 2N činí 70% její celkové produkce.

„Umístění mezi nejlepšími exportéry České republiky signalizuje, že 2N je na zahraničních trzích více než konkurenceschopná. Výsledky našich aktivit na zahraničních trzích dokladují nejen kvalitu našich výrobků a řešení, ale i naši znalost poměrů v zahraničních lokalitách a dobře zvolenou obchodní strategii“, komentuje hodnocení generální ředitel 2N, ing. Oldřich Stejskal.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).