Acrobat 3D urychlí procesy spolupráce na návrzích u skupiny Renault Group

[Tisková zpráva] San Jose, USA, 21. března 2007 - Společnost Adobe Systems oznamuje, že skupina Renault Group, přední světový výrobce automobilů, zavedla software Adobe® Acrobat® 3D pro rozšíření možností 3D vizualizace a spolupráce na návrzích v širším prostředí firmy, jež zahrnuje zaměstnance a partnery v dodavatelském řetězci. Společnost Renault nasadí Acrobat 3D ve svých organizacích zaměřených na motory a karosérie a očekává, že využije PDF ke spolehlivějšímu a zabezpečenému sdílení 3D návrhů pomocí široce dostupného a bezplatného softwaru Adobe Reader®. Smlouva zahrnuje 5 000 pracovišť s programem Acrobat 3D.

Mnohé velké výrobní společnosti se při návrhu a vývoji produktů spoléhají na různé formáty a programy CAD (Computer-Aided Design) a operační systémy. Pracovní postupy s programy CAD a digitálními maketami v systému řízení dat produktu (Product Data Management, PDM) společnosti Renault již nyní podporují možnost sdílení souborů v nativních formátech mezi inženýry. Přitom infrastruktury systému PDM a digitálních maket lze dále rozšířit na celé týmy, aby se urychlil vývoj produktů, a také se zachovala přesnost a zabezpečení důvěrných informací. Protože Adobe PDF je již nyní součástí základních obchodních procesů společnosti Renault, software Acrobat 3D přinese technický 3D obsah na úrovni dokumentů ve stejném známém a spolehlivém formátu nezávislém na platformě.

„Tlak na rychlejší výrobu lepších produktů v prostředí dravé konkurence a při stoupajícím využití outsourcingu je prvořadý pro výrobní firmy, od automobilových a leteckých společností až po výrobce průmyslových strojů a zařízení,“ řekl Tom Hale, vedoucí viceprezident obchodní jednotky Knowledge Worker u Adobe. „Acrobat 3D umožní pracovním týmům společnosti Renault rychleji spolupracovat na návrzích a lépe je zabezpečit s použitím osvědčených technologií v PDF a všudypřítomného bezplatného softwaru Adobe Reader.“

Acrobat 3D umožní týmům společnosti Renault převést 3D modely z celé řady rozšířených formátů CAD a začlenit je do souborů PDF jednoduchým přetažením myší nebo zachycením zobrazení OpenGL, a to bez ohledu na to, zda mají specifickou aplikaci CAD. Trojrozměrné objekty lze zkombinovat do jednoho dokumentu PDF s příslušnými informacemi o vývoji produktu, například tabulkami z tabulkového editoru, prezentacemi, obrazy a dokonce i s dynamickými daty XML, získanými ze systému PDM společnosti. Inženýři pak mohou soubor PDF rychle sdílet s ostatními odděleními nebo externími partnery v bezprostředním iterativním procesu zpracování odezvy, spolu se strukturovanějšími možnostmi posouzení návrhu. Když se to povolí v Acrobatu 3D, budou mít členové širšího týmu Renault s použitím Adobe Readeru možnost pracovat s 3D obsahem v PDF, prohlížet strukturu produktu, aplikovat digitální podpisy a využít nástroje pro přidávání poznámek, měření a průřezy přímo na 3D objektech1.

Společnost Renault má také nárok na významný upgrade softwaru Acrobat 3D, který se začne dodávat na jaře 2007, a bude obsahovat nové a vylepšené možnosti pro vytváření silně komprimovaných dokumentů PDF s přesnou geometrií z velkých a složitých sestav CAD. Tento produkt také umožní uživatelům distribuovat v Adobe PDF výrobní informace o produktu – používané pro vyjádření geometrického kótování a tolerancí, anotací a rozměrů přímo na 3D modelu.

Software Adobe Reader a přehrávač Adobe Flash® Player, klientské technologie společnosti Adobe nezávislé na platformě, jsou nainstalované na více než 700 miliónech připojených počítačů a zařízení na celém světě.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).