Adobe spouští veřejné betatestování aplikace

[Tisková zpráva] Bezplatný online software nabídne technologie Photoshopu každému, kdo pracuje s digitálními fotografiemi

SAN JOSE, Kalif. – 27. března 2008 – Společnost Adobe Inc. dnes uvedla veřejnou betaverzi softwaru Adobe Photoshop Express, uživatelsky bohaté internetové aplikace (RIA), která je dostupná komukoliv, kdo chce ukládat, organizovat a prezentovat digitální fotografie. V průběhu veřejného betatestování požádá společnost Adobe uživatele aplikace Photoshop Express o zasílání připomínek k funkčnosti a vlastnostem produktu, které se budou dále vyvíjet. Photoshop Express jako nejnovější přírůstek do rodiny produktů Photoshop převzal mnohé z Adobe technologií pro úpravy fotografií a nabídl je online v jednoduché a snadno dostupné formě. Photoshop Express umožňuje uživatelům bezplatně a online uložit až 2 GB snímků, provádět úpravy fotografií a tvůrčími způsoby je sdílet na webu, včetně možnosti stahovat a posílat fotografií na weby populárních sociálních sítí, jako je Facebook.

„Photoshop je technologie, která změnila vizuální vnímání našeho světa. Photoshop Express nyní umožní komukoliv, kdo pracuje s digitálními fotografiemi, snadno dosáhnout působivých výsledků, kterými je společnost Adobe známá,“ řekl Doug Mack, viceprezident pro spotřebitelská a hostovaná řešení u Adobe. „Photoshop Express je jedno pohodlné místo, kde můžete ukládat, upravovat a sdílet fotografie, ať jste doma, ve škole nebo na cestách.“

Jednoduché, zábavné a přístupné
S aplikací Photoshop Express je možné digitální fotografie kdykoliv poslat na web, třídit je, provádět jejich úpravy a sdílet je odkudkoliv v libovolném webovém prohlížeči. Několik klepnutí v aplikaci Photoshop Express umožní každému uživateli provádět standardní úpravy, jako je odstranění kazů a efektu červených očí, převedení na černobílou verzi, oříznutí nebo změna velikosti snímku a mnoho dalších.

Pro přidání speciálních efektů, které udělají dojem na vaši rodinu a přátele, nejsou nutné žádné speciální zkušenosti. V souvislosti s tímto nabízí Photoshop Express takové funkce, jako je Pop Color, která v obraze vybere objekt, ztlumí barvy pozadí fotografie a umožní uživateli změnit barvy objektu tak, aby vystupoval ze stránky. Efekty Sketch pomáhají zase změnit fotografie tak, aby vypadaly jako kresby, funkce Distort umožňuje deformovat rysy obličeje nebo objekty v obraze a dosáhnout tak komických nebo uměleckých efektů.

Photoshop Express nabízí řadu tvůrčích možností sdílení, včetně prezentace snímků ve vlastní online galerii hostované u Adobe, nebo pohodlného připojení fotografií na weby sociálních sítí či osobní blogy bez nutnosti opustit aplikaci. Prezentace snímků nikdy dříve nevypadaly lépe, a to díky animacím, které nechají fotografie plavat a poletovat po obrazovce a dovolí použít jedinečné styly prezentací.

Rodina produktů Adobe Photoshop
Srdcem rodiny Photoshop jsou produkty Adobe Photoshop CS3 a Photoshop CS3 Extended doplněné řešeními, kteří umožňují získat z digitálních snímků to nejlepší. Photoshop Lightroom se zaměřuje na potřeby profesionálů a pokročilých amatérských fotografů, Photoshop Elements poskytuje šikovné nástroje a možnosti sdílení pro ty, pro které je fotografování koníčkem.

Photoshop Express je nejnovějším krokem Adobe k využití pokročilých technologií, které jsou základem oceňovaných tvůrčích produktů, a jejich nabídnutí novým komunitám na webu. Začátkem roku 2007 společnost Adobe také oznámila dostupnost produktu Adobe Premiere Express, nástroje pro online střih videa a vytváření kombinovaného obsahu na partnerských webech, jako je MTV a Photobucket. Adobe Premiere Express využívá funkčnosti z Premiere Elements, kompletního programu pro střih videa na počítači.

Dostupnost
Beta verze aplikace Adobe Photoshop Express je nyní dostupná s použitím jakéhokoliv webového prohlížeče na http://www.pho­toshop.com/ex­press. Jediné, co je potřebné k vyzkoušení aplikace Adobe Photoshop Express, je připojení k internetu a aktuální verze přehrávače Flash Player 9, který je ke stažení zdarma.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).