Marek má za sebou dlouhou praxi v oboru, Michal je jeho pravý opak, ostruhy v oboru teprve získává. Zdá se, že učitel angličtiny si plní svůj dlouholetý sen. Majitelé se zadlužili a průměrný roční obrat činí asi 400 tisíc korun, přičemž celkové náklady spojené s provozem a splácením úvěrů jsou téměř shodné s čistým ziskem.
Písek je kouzelné starobylé městečko, které má kromě nejstaršího mostu v Čechách jednu zvláštnost: na metr čtvereční tu žije více Francouzů, než bývá v české kotlině zvykem. Je tu francouzské gymnázium a několik francouzských a belgických firem. Výhodou, ale částečně i nevýhodou pro Pí Local je jeho poloha. Je součástí zajímavého a unikátního historického areálu, kde se každý musí cítit velmi dobře. Nachází se v jižním křídle zrekonstruovaného píseckého hradu v samém centru města. Vzhledem k tomu, že je objekt ve vnitrobloku, panuje tam klid, ale je třeba o něm vědět, protože i když je v centru, je poměrně schovaný.
Pravidelnou klientelou jsou ale zejména dobře obeznámení úředníci městského úřadu, kteří ani nemusejí opustit budovu, chtějí-li se tady naobědvat. V době oběda je podnik vytížený, uvaří se tu v průměru 60 poledních menu. Polední menu zahrnuje polévku, sodu, kávu a mini dezert – vše za 79 korun. Večer je situace také dobrá, přicházejí mladí lidé a studenti. Odpoledne ale zeje prázdnotou. Letní turisté by se měli o podniku dozvědět, určitě by tam rádi zavítali…
Atmosféra v kuchyni je přátelská, pracují tu mladí lidé. Chtěli by uvést nové menu, které bude obsahovat asi šest jídel typických pro portugalskou kuchyni. Bylo by dobré najít jasný a racionální profil s nepřehlédnutelnou a jedinečnou nabídkou, odpovídající geniu loci tak výjimečného místa a filozofii provozu. S čím tedy přijde Zdeněk Pohlreich do Písku? Nenechte si ujít další epizodu pořadu Ano, šéfe! ve čtvrtek 14. května ve 21.15 na Primě!