Ano, šéfe! Chtěli by mezinárodní restauraci, nevědí o ní ale ani lidé v Písku

[Tisková zpráva] Majitelé této sympatické stylové písecké restaurace chtěli provozovat restauraci s kulturním klubem, a proto Marek Zeman a Michal Grill v Písku otevřeli π Local Club. Aby se ale sen nezměnil v noční můru, vyhledali v Café Imperial Zdeňka Pohlreicha, kterého seznámili se situací. Rádi by se profilovali jako kvalitní „mezinárodní“ restaurace a kulturní instituce zároveň, ale písečtí obyvatelé o restauraci příliš nevědí. Podnik se zatím téměř neprezentuje a jediná propagace probíhá ústně na základě zkušeností zákazníků. Nabízeným pokrmům zatím ale chybí „ksicht“, originalita a ekonomická vyváženost. Na řadě je Zdeněk Pohlreich. Sledujte další epizodu pořadu Ano, šéfe! ve čtvrtek 14. května ve 21:15 na Primě!

Sdílet

Marek má za sebou dlouhou praxi v oboru, Michal je jeho pravý opak, ostruhy v oboru teprve získává. Zdá se, že učitel angličtiny si plní svůj dlouholetý sen. Majitelé se zadlužili a průměrný roční obrat činí asi 400 tisíc korun, přičemž celkové náklady spojené s provozem a splácením úvěrů jsou téměř shodné s čistým ziskem.

Písek je kouzelné starobylé městečko, které má kromě nejstaršího mostu v Čechách jednu zvláštnost: na metr čtvereční tu žije více Francouzů, než bývá v české kotlině zvykem. Je tu francouzské gymnázium a několik francouzských a belgických firem. Výhodou, ale částečně i nevýhodou pro Pí Local je jeho poloha. Je součástí zajímavého a unikátního historického areálu, kde se každý musí cítit velmi dobře. Nachází se v jižním křídle zrekonstruovaného píseckého hradu v samém centru města. Vzhledem k tomu, že je objekt ve vnitrobloku, panuje tam klid, ale je třeba o něm vědět, protože i když je v centru, je poměrně schovaný.

Pravidelnou klientelou jsou ale zejména dobře obeznámení úředníci městského úřadu, kteří ani nemusejí opustit budovu, chtějí-li se tady naobědvat. V době oběda je podnik vytížený, uvaří se tu v průměru 60 poledních menu. Polední menu zahrnuje polévku, sodu, kávu a mini dezert – vše za 79 korun. Večer je situace také dobrá, přicházejí mladí lidé a studenti. Odpoledne ale zeje prázdnotou. Letní turisté by se měli o podniku dozvědět, určitě by tam rádi zavítali…

Atmosféra v kuchyni je přátelská, pracují tu mladí lidé. Chtěli by uvést nové menu, které bude obsahovat asi šest jídel typických pro portugalskou kuchyni. Bylo by dobré najít jasný a racionální profil s nepřehlédnutelnou a jedinečnou nabídkou, odpovídající geniu loci tak výjimečného místa a filozofii provozu. S čím tedy přijde Zdeněk Pohlreich do Písku? Nenechte si ujít další epizodu pořadu Ano, šéfe! ve čtvrtek 14. května ve 21.15 na Primě!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).