Hlavní navigace

Ano, šéfe! Na březích Vltavy kotví Fregatta. Mohla by se ale brzy potopit…

[Tisková zpráva] V poslední epizodě první série pořadu Ano, šéfe! se pražský šéfkuchař vydal na výlet do Měchenic, do vysněného podniku paní Lucie Bahenské. Fregatta, která leží a na hlavní trase Praha – Slapy, je spíše zájezdní restaurace. Nářky majitelů na to, že podnik prosperuje pouze v létě, jsou proto pochopitelné. I když prosperuje, je asi příliš silné slovo. Fregatta se taktak drží na hladině. Ale hosty zrovna nevítá, objevit kudy dovnitř, dalo Zdeňku Pohlreichovi práci. První navrhovaná změna je tedy jasná – podnik musí být vidět a musí se o něm vědět! Sledujte Ano, šéfe!, ve čtvrtek 21. května ve 21:20 na Primě!

Sdílet

Paní Bahenská je majitelka, ale také napůl provozní a cukrářka, která si chtěla splnit svůj velký sen: mít malou kavárnu. Stavba jejího rodinného domu se ale rozrostla natolik, že má už dva roky místo kavárny velkou restauraci a také cukrárnu s vlastní pekárnou. Při malé návštěvnosti působí prázdný rozlehlý interiér neútulně, sami majitelé na to upozorňují a různými dílčími úpravami se snaží tento dojem napravit. Podnik totiž neprosperuje zdaleka tak dobře, jak si původně představovali – náklady na provoz a zejména personál jsou příliš vysoké. Majitelka uvažuje o jednosměnném provozu s méně zaměstnanci. Vždyť většina hostů jsou stejně Pražáci, kteří se cestou na chatu nebo k vodě stavují ve Fregattě hlavně pro zdejší vyhlášené zákusky.

V kuchyni Zdeněk Pohlreich potkává šéfkuchaře Romana Dolejše. I majitelka si cení tak dobrého kuchaře, který pracuje v Měchenicích údajně jen proto, že mu to momentálně vyhovuje. Bydlí tady a doma mají malé miminko, tak je rád, že může být blízko rodiny. Pro druhého kuchaře Milana je Roman velký vzor. Místní šéfkuchař se domnívá, že nad něj není a podle toho si vymínil plat. Zdeněk Pohlreich si ale nemyslí, že neodvádí až takový výkon, za jaký bere královské peníze. Roman nelibě nese, když návštěva z Café Imperial třeba jen pochválí výkon jeho podřízeného. Postrach české gastronomie si na oba kuchaře přichystá zátěžový den, aby zjistil, jestli se dokážou otáčet tak rychle, jak slibují. Jak to zvládnou?

Zdejší jídelníček naštěstí není nijak přeplácaný, nabízí českou kuchyni, ryby, pár mezinárodních jídel a pastu. Majitelka dbá na to, aby suroviny byly čerstvé, protože jí Fregatta opravdu leží na srdci.

Pana majitele irituje zdejší neutěšená situace natolik, že do vlastní restaurace vkročí jen tehdy, když před ní stojí několik aut a je tedy jasné, že jsou uvnitř nějací hosté. Chcete-li vidět jak si s touto složitou situací poradí Zdeněk Pohlreich? Sledujte poslední epizodu první série pořadu Ano, Šéfe! Podívejte se, zda příběh o Fregattě bude pohádkou se šťastným koncem, nebo spíš baladou k zamyšlení. Ano, šéfe!, ve čtvrtek 21. května ve 21:20 na Primě!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).