Hlavní navigace

Ano, šéfe! Jana Podaná: Obchvat Plzně nám sebral hosty

[Tisková zpráva] V dalším dílu pořadu Ano, šéfe! nás čeká trápení paní Podané. Snaží se postavit na nohy podnik po svém bratrovi, který ze závažných (osobních) důvodů byl přinucen relativně fungující motorest Lesní zátiší přenechat. Ale nedaří se a dluhy se mění ve značný existenční problém. Proto se obrací na Zdeňka Pohlreicha, šéfkuchaře, který pro věcnou a přesně mířenou kritiku rozhodně nejde daleko.

Sdílet

Jana Podaná se k podnikání dostala v roce 1993, kdy začínala jako účetní, což dělá dodnes. Sama vede účetnictví restaurace. Do gastronomie samotné ovšem vstoupila až v roce 2002, kdy se místo svého bratra stala vlastníkem i vedoucím podniku současně. Od té doby se snaží relativně fungující motorest, situovaný poblíž hlavních tahů na Domažlice a Rozvadov, udržet nad vodou.

S vedením restaurace žádné zkušenosti předtím neměla. Díky bratrovi, který dodnes patří k personálu a je zároveň pravou rukou paní Podané, má pocit, že vedení restaurace rozumí.

I když nemá zkušenosti v oboru, její buldočí boj za existenci podniku a pozitivní vztah k beznáhražkové gastronomii jí pomáhá udržet nějakým způsobem motorest nad vodou. Přesto má do prosperujícího a kvalitního podniku více než daleko. Její dluhy na odvodu pojištění i nájmu objektu a zároveň klesající tržby přerůstají v existenční problém. Navíc musí najít způsob, jak zastavit úbytek hostů, který vznikl nedávným zprůjezdněním dálničního obchvatu Plzně. A co na to Zdeněk Pohlreich? Stačí láska k jídlu k úspěšnému provozování restaurace? Nenechte si ujít pořad Ano, šéfe! ve čtvrtek 16. dubna ve 21.15 na Primě!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).