Šéf brblá už před vchodem. Prý modrá barva a hospoda – to nejde dohromady. Cedule neukazuje nikam a interiér evokující sever, plný lyží, sněžnic a kožešin, působí i v deštivém létě absurdně. „Tady snad vrcholí lyžařská sezona,“ kroutí hlavou buditel českých restaurací. A aby v tom mohl pokračovat, dá si z jídelního lístku ty největší blafy. Na menu ho překvapí staročeská vepřová kotleta, skandinávské caprese, dokonce že by do Skandinávie zavítalo i kuře tandori? Je jasné, že název nekoresponduje s menu – a jde i o další velkou chybu: když si nový majitel ponechá název neprosperujícího podniku.
Šéf sjede přidrzlého číšníka a personál včetně nesebevědomého majitele ujistí, že „tenhle pořad neslouží jako jednoduchá a laciná reklama podnikům, kde jsou všichni geniální a jejich jediný problém je ten, že tam nikdo nechodí. Protože jedno německé přísloví tvrdí, že „ti dobří mají sezonu pořád“. V kuchyni jen těžce zvedá morálku triu vysmátých mládenců v rondonech, naučí je i diváky vejce Benedikt, omeletu a mnoho dalšího. Při ping-pongu a fotbalu s personálem udělí pár cenných profesních rad a postřehů ze života. Majitel například dostane úkol určit šéfkuchaře, protože kuchyně evidentně postrádá pána, vymyslet nový název restaurace a změnit vlastní dress code, aby pan Šplíchal vypadal „že jde do práce, a neodběhl si jen tak z pláže“.
Nové menu ochutná a posoudí slavný svitavský šéfkuchař Václav Šmerda, kuchař roku 1996. Je plno, ale suroviny došly, v mrazáku už nejsou ani hranolky, nakupuje se tak osmnáctkrát denně. Jak se vyrovnají se zátěžovým obědem? Těžce. Jeden z kuchtíků dokonce spálí Zdeňkovu fotku nad hořákem; že by inspirace Sinéad O'Connor, která kdysi roztrhala portrét papeže? A jak dopadne návrat o jarmarku? Je narváno, splnil ale majitel všechny úkoly, které dostal od šéfa? Vyslouží si Tomáš, povýšený na šéfkuchaře, hvězdičku? Sledujte, zda Černá kočka přestane nosit smůlu a stane se místem, kam si místní rádi najdou cestu za dobrou krmí.