Třicetiletý majitel Jaromír Nejedlý snil svůj restauratérský sen přes dva roky. Když si spočítal, že v Sedmém nebi už „proinvestoval“ dva miliony ze svého úspěšného podnikání s fotovoltaikou, a hospoda mu prý zničila i manželství, konečně procitnul. Ale protože ho plzeňská restaurace už stála tolik krve, „neúspěch nedokáže přijmout jako variantu“. Zavolal si proto šéfa, aby mu poradil jak z toho nebeského pekla ven. Jestli chcete vidět Zdeňka Pohlreicha opravdu řádit a slyšet pár cenných ekonomických rad, podívejte se na další premiérový díl pořadu Ano, šéfe! ve čtvrtek 15. září ve 21.20 na Primě!
Jako by se tu zastavil čas. Studenti z nedalekého gymnázia si na lochotínském sídlišti v Plzni prožívají svůj Discopříběh (natáčel se kdysi právě tady) a do Sedmého nebe si zajdou na hranolky s kečupem, Ondráše nebo Bábin vrch. Vstup je opravdu „dost hnusnej“, ze strany „architektonickýho pekla“ utopený, ze strany zahrádky o něco přívětivější. Jak všichni víme, Zdeněk nemá špínu v kuchyni vůbec, ale vůbec rád. A tady ho s neuvěřitelnou odvahou pozvali do dalšího „zámku pokrytého olejovým suknem“. Mladý majitel řídí restauraci podle speciálního softwaru, „tu obrazovku by ale šéf nejraději vzal a přejel náklaďákem“. Jednoduché počty, čistota a pořádek v kuchyni a selský rozum – to jsou věci, které fungují. Takže se bude uklízet a láteřit, aby se mohlo začít vařit. A to bude teprve mela! V kuchyni jsou dva mladíci „totálně netknutí gastronomií“, do vaření jim mluví majitel, který tomu rozumí snad ještě méně, délka a rozmach jídelního lístku by přitom uštvala i personál z Imperialu. Sedmé nebe, kterému jdou nejlépe víkendy, čeká koncept rodinné restaurace a jídelní lístek zredukovaný na třetinu. Přes poledne bude žít z obědů pro zaměstnance a studenty („maj malý kapesný a velký žaludky“), zůstanou proto i levná jídla a pár pizz. Občas se tu konají svatby, čemuž se šéf upřímně diví. A protože život není peříčko, zorganizuje takový zátěžový večer, že se z toho hosté ani kuchaři hned tak nevzpamatují. Aneb Jak může dopadnout restauratérův sen o plné hospodě, když na něj nikdo není připraven. Jeden z hostů např. přišel na sobotní večeři s tím, že se vrátí domů na večerní zprávy, ale dorazil až po hlavním filmu.
Šéf poradí panu Nejedlému jak cenit jídla a upozorní ho na to, že „nespasí českou ekonomiku, když bude absorbovat DPH“. O tom, že “kuchyně musí fungovat jako montážní linka“, se pojedou do Imperialu osobně přesvědčit servírka Pavla a kuchař Martin. A jak dopadne návrat do Sedmého nebe, kam se „pekelní andělé“ Zdeněk a jeho Zdenička vypravili na burácejících strojích? Dostane pan Nejedlý a jeho tým hvězdičku, nebo restauraci zavřou, jak se šéf obává?