Majitelka Eva Benešová, bývalá regionální novinářka, se rozhodla vložit své síly do provozování restaurace. Ta dříve byla ryze čínská a docela populární. Dnes se v restauraci vaří jídla italská, česká, čínská a odpovídá tomu i osobitý interiér. Paní Eva chtěla mít z restaurace lepší podnik, přičemž dnes je v minusu, s tržbou to jde od desíti k pěti a lidi nechodí. Problémy s personálem a špatné reakce návštěvníků, které lze vyčíst z návštěvní knihy, znavené paní Evě nepřidají. Doufá už jen v poslední pomoc od Zdeňka Pohlreicha. Proto se přihlásila i do tohoto pořadu. „Přihlásila jsem se ze zvědavosti, každá zkušenost je dobrá. Jaký to ale bude mít ohlas, uvidíme až po vysílání,“ konstatuje paní Benešová.
Interiér, personál i jídelníček. Nic neušlo pozornosti svérázného Zdeňka Pohlreicha. Nádobí, to je symfonie devadesátých let, v podobné pasti uvízl i jídelníček. Oba kuchaři musejí pracovat v prostoru rozměrů kuchyňky v Orient Expresu, jak okomentoval šéfkuchař Pohlreich a pogratuloval personálu k odvaze. Smířlivě ale usoudil, že i interiér „je mu pumpička“, když si pochutná a bude se tam cítit dobře.
Bohužel si nepochutnal. Majitelka si myslela, že se v Draku dobře vaří. Jenže nevaří, proto se tam ani dobře nedaří. Zdeněk Pohlreich okamžitě narazil na evergreen současné gastronomie – příliš obsáhlý jídelníček, který zahrnuje všechny inspirace světovou kuchyní v české variantě. Paní Benešová ostala rady o ekonomice podniku – zvlášť cenné v době hospodářské krize – o lepší využitelnosti surovin a návratnosti investic. Zdeněk Pohlreich má nemalý pedagogický talent, a proto by si pořad Ano, šéfe! neměli nechat ujít především lidé, kteří sní o vlastní restauraci nebo ji už mají a nešlape podle jejich představ. Jak uvidíte, hospodský musí být i psycholog a trochu herec. Nenechte si ujít další díl pořadu Ano, šéfe! již tento čtvrtek ve 21.20 na Primě!