Pan Rožánek je původně strojař, baví ho však gastronomie. Není spokojen s obslužným personálem ani s osazenstvem kuchyně. Nechce už své zaměstnance věčně obměňovat, rád by je vycepoval na požadovanou úroveň. Pokud to nepůjde, je připraven se s personálem rozloučit i během natáčení. Kvůli kontrole zaměstnanců jsou v podniku rozmístěny kamery. Jedinou konkurencí je nedaleká pizzerie, proto pan Rožánek dal na jídelníček Arteru i italská jídla, základem je ale česká a částečně středomořská kuchyně.
Je to opravdu tak hrozné? Díky kamerám majitel vidí, že personál sleduje televizní seriály, klábosí na baru a kašle na hosty. Pan Rožánek se považuje za perfekcionistu, který je v restauraci denně, lidé z podniku ale tvrdí, že přijde tak jednou týdně. Personál sledovala i skrytá kamera televizního štábu – a tvářil se ochotně a mile. V chování obsluhy vidí majitel alfu a omegu úspěšného podnikání, protože chce hostům věnovat nadstandardní péči, kvůli které by se do Arteru vraceli. Zdeněk Pohlreich proto přivede číšníka-profesionála, který předvede, jak by to mělo fungovat, a podle výsledku srovnání ideálu s obsluhou restaurace se rozhodne, zda zaměstnanci na place zůstanou, nebo budou muset odejít. Jak to dopadne?
Restaurace má kapacitu 35 míst, výzdoba je trochu netradiční, poněkud bizarně působí figurína sedící u baru. Majitel považuje prostor za atypický a od našeho kuchaře bez čepice by rád slyšel, zda je to vhodně zvolený koncept pro předměstskou restauraci. V okolí je sídliště, několik vilek a dynamicky rostoucí novostavby.
Majitelovým snem je plná restaurace s nutností rezervovat si místa až měsíc napřed. Plný podnik mu Zdeněk Pohlreich dopřeje; přivede třicet hostů, což je vždycky prubířský kámen celého provozu. Během čtyř dnů se musí zjistit, zda je personál opravdu tak neschopný, jak tvrdí majitel, a zda je ve skutečnosti tím hlavním problémem restaurace Arter. Jak si restaurace Arter povede při naplněné kapacitě? A co na to Zdeněk Pohlreich? Nenechte si ujít další gastronomický výlet s pořadem Ano, šéfe! ve čtvrtek 30. dubna ve 21.15 na Primě!