Hlavní navigace

Ano, šéfe! Zaměstnanci prosí zoufale o pomoc

[Tisková zpráva] Zdeněk Pohlreich čelí skutečné výzvě. Restaurace U Rytíře, kam tentokrát přijíždí rozdávat radost a smích, leží v centru Liberce, jen pár kroků od radnice. Stylový a fungující podnik s výborným pohoštěním, oáza pohody pro lidi, kteří pracují a pohybují se uprostřed města, to je majitelčin sen. Klidu je tam ale až příliš, dokonce tolik, že už to nebaví ani personál. Servírka Jitka a kuchař Pavel se proto rozhodli sami napsat šéfovi „závaznou z nejzávaznějších přihlášek“ do jeho pořadu a požádali ho o návštěvu bez vědomí majitelky. Jak to dopadlo, se podívejte už příští úterý 6. října ve 21.20 na Primě.

Sdílet

Taková věc se stala poprvé, a šéf je proto docela zvědavý, co ho U Rytíře čeká. Restaurace sídlí v domě, kde byl kdysi krejčovský salon, potom pizzerie. V přízemí je lékárna a do restaurace musíme vystoupat do prvního patra. I když je odtud hezký výhled, schodiště představuje určitou bariéru, která podnik znevýhodňuje. Chybí bezprostřední kontakt mezi potenciálními hosty a personálem, nalákat lidi k návštěvě je těžší.

Majitelka restaurace, která uvízla v šéfově „gastropolepšovně“, je nadšená amatérka. Prohlašuje o sobě, že „umí trošku vařit a má nápady, tak proč to nezkusit“. Je pyšná na svou kreativitu, někdy zkouší nové pokrmy metodou pokus-omyl, dokud není s výsledkem spokojená. Chválí si nové kuchaře, mladé muže, kterým ještě není třicet let. V kuchyni teď vaří Pavel a indický kuchař, oba mají za sebou praxi v dobrých podnicích i účast v kulinářských soutěžích. Majitelka udává, že od jejich působení se návštěvnost restaurace pomalu zlepšuje a naštěstí už neodpovídá situaci ze zvacího dopisu. Přemýšlí o tom, že se více zaměří na českou kuchyni, proto uvítá Zdeňkovy návrhy na nový, tradičnější a ucelenější jídelníček, ačkoliv o něj původně nežádala. Možná by se ještě mohl „říznout“ indickou kuchyní.

Pokud vás zajímá, jak připravuje šéf Café Imperial selátko a jak dopadl nový koncept restaurace U Rytíře, nenechte si ujít další premiérový díl gastronomické show Ano, šéfe! v úterý 6. října ve 21.20 na Primě!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).