Antivirový systém AVG chrání i mobilní telefony

[Tisková zpráva] Brno, 12. června 2007 – GRISOFT, dodavatel bezpečnostního software AVG, dnes ohlásil rozšíření portfolia bezpečnostních aplikací o produkt AVG Mobile Security. Slouží k ochraně mobilních telefonů na platformě Symbian UIQ 3.0. Systém pracuje na přístrojích Sony Ericsson P990i, M600i a W950i a obsahuje antivir s antispamem SMS zpráv, tedy ochranu proti nevyžádaným sdělením především reklamního typu.

Doba čtení: 1 minuta

„Produktem AVG Mobile Security vstupujeme do segmentu mobilních platforem,“ uvedl technický ředitel společnosti Karel Obluk. „I když podporuje pouze jednu z nich, přesto obsahuje pokročilé možnosti nastavení, plánování, či výjimky testovaných adresářů, jak je obvyklé u našich ostatních produktů,“ doplnil.

Aktualizaci software zajišťuje profesionální systém distribuce s více než 10.000 servery ve světě a velmi rychlou reakcí na případný výskyt nových hrozeb. Veřejná BETA verze AVG Mobile Security je zájemcům k dispozici na webových stránkách společnosti po přihlášení do BETA portálu. Zde mohou také získávat zkušenosti z testování či se o ně podělit s ostatními uživateli.

Podle zveřejněných výzkumů se počet virových útoků na mobilní telefony loni zpětinásobil a bezpečnostní incidenty zasáhly zákazníky více než 80 procent světových mobilních operátorů. Terčem úspěšného útoku se staly tisíce přístrojů, které mohou viry například vyřadit z provozu nebo zvýšit telefonní účty pomocí nechtěných zpráv a hovorů. Podle odhadů existuje asi 350 virů, červů a dalšího škodlivého kódu pro mobilní telefony.