ASUS P5E64 WS Evolution nabízí technologie EPU a HE 95

[Tisková zpráva] Zlepšená úspora energie a zvýšená účinnost při jakékoliv zátěži

Praha 30. dubna 2008 – ASUSTeK Computer Inc. (ASUS), přední dodavatel kompletních 3C řešení, představuje výkonnou základní desku ASUS P5E64 WS Evolution, která je schopna dosahovat vysokých výkonů a přitom brát ohled na životní prostředí. Tato základní deska pro pracovní stanici poskytuje vedle vysokého výkonu podporu nejnovějšího čipsetu X48 a DDR3 1 800 a hrdě se hlásí k nové tzv. „zelené éře počítačů“, neboť použitá technologie EPU přináší zlepšenou úsporu energie a zvýšenou účinnost.

Dosažení až 80,23% úspory energie procesoru s technologií EPU
Společnost ASUS využívá na svých základních deskách čip EPU, díky kterému se v oblasti energetických úspor dostala na přední místo mezi ostatními výrobci. Deska ASUS P5E64 WS Evolution je dalším krokem v tomto snažení a využívá jedinečné funkce EPU a AI Gear3, s jejichž pomocí dosahuje až 80,23% úspory energie procesoru.

Technologie HE 95 pro jedinečné využívání výkonu
Jelikož uživatelé pracovních stanic vyžadují pro svou práci výborný výkon, dá se předpokládat, že jejich PC nezůstanou v režimech nízkého zatížení. Z tohoto důvodu firma ASUS vyvinula zcela novou funkci HE 95, která dokáže v případě špičkového zatížení, například při 3D renderování, poskytnout až 28% zvýšení účinnosti. V kombinaci s EPU to uživatelům desky P5E64 WS Evolution umožňuje dosahovat zvýšené úspory energie při malém i velkém zatížení. A co víc, nová funkce HE 95 nevyžaduje žádný ovladač nebo software a aktivuje se automaticky po zapnutí PC – uživatelé tedy mohou začít šetřit energii ihned.

Více displejů pro efektivní práci na více úlohách
Nová deska P5E64 WS Evolution se vyznačuje podporou 4 slotů PCIe x16, takže uživatelé mohou využít současné zobrazení až na 8 monitorech. To je ideální pro uživatele, kteří vyžadují zobrazení velkého množství informací, jako například programátoři CAD/CAM, pracovníci v bankovnictví a finanční sféře nebo uživatelé malých či domácích kancelářských aplikací. Díky takto rozšiřitelnému zobrazovacímu prostoru mohou uživatelé zvýšit efektivitu své práce, protože není nutné neustále přepínat mezi programy a snadno lze pracovat až v osmi aplikacích zobrazených na celé obrazovce najednou. Dalším skvělým příkladem použití může být vyhledávání obrázků v knihovně obrázků na jednom displeji, zobrazení velkého obrázku na druhém, upravování na třetím a procházení internetu nebo čtení e-mailů na čtvrtém atd.

Praktické funkce pro výkonná pracovní řešení
Další výhodou desky P5E64 WS Evolution je G.P. diagnostická karta. Tato užitečná karta pomáhá provádět rychlé a přesné kontroly systému a dokáže zobrazit chyby na LED displeji. Uživatel tak může případné chyby rychle odhalit. Po připojení k TPM může G.P. diagnostická karta pohodlně poskytnout tlačítka pro resetování a vypínání, což vede ke snadnějšímu vyřešení problémů.

Deska P5E64 WS Evolution je rovněž plně kompatibilní s kartou ASUS SASsaby. Technologie SAS umožňuje využívat bezpečnější, stabilnější a rychlejší datové přenosy pro úložiště s V/V rozhraním místo dřívějších SATA rozhraní. Aktuálně dostupné možnosti jsou SASsaby 1064E (s čipem LSI 1064E, který je vlastnictvím firmy ASUS) a SASsaby M (s čipem Marvell 6440).

Snadné a pohodlné instalace
Uživatelé mohou také využít speciálně zkonstruované prvky poskytované základní deskou pro pracovní stanice P5E64 WS Evolution. Díky Q-konektoru lze připojit a odpojit kabely předního panelu skříně jediným snadným pohybem. Tento jedinečný adaptér odstraňuje problémy s postupným připojováním kabelů a urychluje a zpřesňuje jejich připojování. Řešení ASUS Q-Shield odstranilo problémy tradičních těsnění, takže instalace je nyní pohodlná, snadná a bezpečná, bez poškrábání a pořezání, jako tomu bylo dříve. Má rovněž lepší elektrickou vodivost pro ideální ochranu základní desky před statickou elektřinou a stíní uživatele před nebezpečným elektromagnetickým rušením (EMI).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).