AT Computers Holding a.s. (ATCH) spojuje síly s polskou firmou AB

[Tisková zpráva] AT Computers Holding a.s. (ATCH) spojuje síly s polskou, na varšavské burze kotovanou, firmou AB a vytváří tak jednu z největších obchodních firem působících v odvětví informačních a telekomunikačních technologiích ve střední a východní Evropě.

Společnost AB S.A. je jedním z největších distributorů IT zboží a elektroniky s příjmy z prodeje za rok 2006 na úrovni 9 miliard CZK. Na základě smlouvy podepsané dne 19. 9. 2007 společnost AB, registrovaná na varšavské burze, odkoupí všechny podíly ve společnosti AT Computers Holding a.s., kterou tvoří tyto čtyři firmy:

• AT Computers – distribuční společnost nabízející ICT zařízení, spotřební elektroniku a výrobky mobilních technologií v České republice;
  • AT Computers Slovakia – distribuční společnost působící ve Slovenské republice;
  • AT Compus  – největší firma zabývající se výrobou osobních počítačů v České republice s výrobní kapacitou 100.000 kusů počítačů ročně;
  • Comfor Stores – společnost ovládající síť více než 150 maloobchodních prodejen na území České republiky a 63 na Slovensku.

Současné osvědčené managementy všech výše uvedených společností zůstávají beze změny.

Jedním z klíčových faktorů, které ovlivnily naše rozhodnutí o spojení sil s ATCH jsou zkušenosti společnosti na českém a slovenském IT trhu a profesionalita managementu. O potenciálu a kvalitě činnosti obou firem svědčí fakt, že AB S.A. i AT Computers a.s. byl za rok 2006 udělen ceněný titul Distributor roku ve svých zemích – řekl Andrzej Przybyło, předseda představenstva a většinový akcionář AB. – Jsme velmi rádi, že jsme získali tak kvalitního strategického partnera. Věříme, že na perspektivním středoevropském trhu jsme společně schopni dosáhnout velmi dobrých výsledků. Obě firmy mají podobnou firemní kulturu, velmi širokou nabídku a mnoho zkušeností s prodejem moderních produktů. Pokud jde o prodej přes internet, jsme předními firmami ve svých zemích – doplnil Aleš Kilnar, předseda představenstva AT Computers.

Ukončení transakcí bude znamenat vytvoření jednoho z nejsilnějších hráčů v regionu střední a východní Evropy.  Celkové obraty obou firem v roce 2006 dosáhly téměř 16 miliard CZK a jejich vysoké tempo růstu dává důvod předpokládat, že v roce 2007 dosáhneme pozici absolutního lídra v naší části Evropy  řekl Andrzej Przybyło, předseda představenstva AB.

AB je společností, která má ve své nabídce programové vybavení, IT zařízení, spotřební elektroniku a vybavení pro mobilní komunikace. Klíčovými partnery AB S.A. jsou Hewlett-Packard, Asus, Intel, Microsoft, Acer, Fujitsu-Siemens, LG, Samsung, Creative Labs. V posledních letech byla společnost AB oceňována za mimořádné výsledky v distribuci IT zboží od největších světových výrobců. Hewlett-Packard ocenil společnost cenou pro Nejlepšího regionálního partnera v Evropě, na Blízkém Východě a Africe, Intel udělil společnosti AB titul Distributora nejvíce orientovaného na zákazníka v regionu Evropy, Blízkého Východu a Afriky. Vedle dnes již pevné pozice na trhu s IT zařízením, společnost zahájila úspěšnou distribuci spotřební elektroniky a výrobků pro mobilní komunikace, rozšiřuje nabídku produktů a zvyšuje ziskovost činnosti.

Společnost AB S.A. vytvořila jednu z největších sítí obchodních partnerů (tzv. resellerů) v Polsku. Spolupracuje také s maloobchodním řetězcem Alsen. V období posledních tří let bylo v AB registrováno a uskutečněno 8 270 nákupů ze strany podnikatelských subjektů. Akcie společnosti jsou rok kótovány na Burze cenných papírů ve Varšavě a za tuto dobu vzrostla jejich cena o více než 85 %.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).