ATComputers uvádí na trh DuelAdapter

[Tisková zpráva] Ostrava, 26. 3. 2007 – Společnost ATComputers uvádí na trh zcela nový produkt DuelAdapter, který slouží k propojení nejnovější generace notebooků s ExpressCard slotem se současnými PCMCIA kartami. Produkt bude dostupný koncem dubna 2007.

Doba čtení: 1 minuta

Většina nových notebooků uváděných na trh obsahuje už pouze ExpressCard slot, zatímco mnoho uživatelů má zakoupené PCMCIA karty pro datové přenosy, střih videa, připojení externích zařízení a jiné použití, které už jednoduše do svého nového notebooku nezasunou.

ATComputers nyní přichází s řešením tohoto problému. Novinka na trhu – DuelAdapter – je redukcí, která se zasune do ExpressCard slotu a do ní se pak jednoduše zasune PCMCIA nebo CardBus karta. Jedná se o nativní řadič, proto není uživatel omezen na nějakou konkrétní kartu, ale může použít jakoukoli PCMCIA kartu, kterou má k dispozici. DuelAdapter je snadno ovladatelný – stačí nainstalovat ovladač, vložit adaptér do ExpressCard slotu v notebooku a poté vložit PCMCIA kartu do adaptéru. Uživatel pak může kdykoliv vysunovat a zasunovat adaptér nebo PCMCIA kartu bez nutnosti restartu systému.

Data mohou být přenášena maximální rychlostí, kterou podporuje ExpressCard slot, tj. až pětkrát vyšší rychlostí než je tomu u USB 2.0.

Které notebooky jsou v současné době vybaveny už pouze ExpressCard slotem? Je to například značka Asus, nové notebooky uváděné firmou HP, a mnohé další. Investice do DuelAdapter redukce se proto vyplatí každému, kdo nechce své staré PCMCIA karty vyhodit a přestat používat.

Doporučená koncová cena je 3190 Kč bez DPH.

Výrobcem zařízení je společnost Duel Systems. Informace o této společnosti najdete zde: http://www.duel-systemsadapter­s.com.