BARRANDOV TV MÁ ŠÉFA ZPRAVODAJSTVÍ

[Tisková zpráva] Zpravodajství digitální televize Barrandov TV, která plánuje zahájení vysílání během léta 2008, povede od 15. dubna 2008 Mgr. Marek Vraný (1969).

Doba čtení: 1 minuta

Absolvent University Karlovy, obor marketing a management, působil jako redaktor v denících Lidové noviny, Právo a Blesk, v letech 1996 – 2002 pracoval jako reportér TV Nova, kde po odchodu Jana Vávry vedl i hlavní zpravodajství. V současné době byl zástupcem šéfredaktora deníku Blesk. Zpravodajství Barrandov TV se bude charakterem lišit od ostatních plnoformátových televizí, stejně jako další programová nabídka. „Chceme být jiní“, uvedl k obsahu vysílání programový ředitel Přemysl Svora. O časovém zařazení hlavního zpravodajství Barrandov TV se rozhodne do konce června 2008.

Barrandov TV momentálně dokončuje nákup filmů a ostatních pořadů po celém světě, zástupci televize jsou momentálně na televizním festivalu ve francouzském Cannes, kde jednají s evropskými i americkými producenty.

Úspěšně probíhá také výstavba nové moderní budovy Barrandov TV, která vyroste v areálu pražských studií Barrandov. Stavba „Paláce zábavy“ by měla být dokončena v první polovině června 2008.

Vlastníkem Barrandov TV je akciová společnost Barrandov Televizní Studio, která má více akcionářů, přičemž majitelem největšího počtu akcií je společnost MORAVIA STEEL a.s..