BARRANDOV TV ZAČNE VYSÍLAT 11.1.2009

[Tisková zpráva] Karlovy Vary, sobota, 5. července 2008 - Plnoformátová digitální televize Barrandov TV zahájí své vysílání 11. ledna 2009. Informaci dnes na Filmařském večírku v Karlových Varech oznámila předsedkyně představenstva Barrandov Televizní Studio a.s. Janka Vozárová.

Doba čtení: 1 minuta

„Do startu vysílání naší televize zbývá od dnešní půlnoci 190 dnů“, uvedla doslova na tradiční barrandovské party, které se zúčastnilo na 300 osobností. Patřili k nim topmodelka Helena Houdová, herci Jiří Mádl, Petr Čtvrtníček a Miroslav Táborský, ředitel pražské zoo Petr Fejk, textařka Gábina Osvaldová, režisér David Ondříček s herečkou Klárou Issovou a mnozí další.

Barrandov TV se zaměří na městského diváka od věku 30-ti let, pro kterého chce vysílat komentované zpravodajství, netradiční zábavné pořady, evropské filmy a dokumenty. Základ programu má tvořit vlastní tvorba, která se bude obsahem i způsobem zpracování lišit od ostatních komerčních televizí. „Chceme být jiní“, uvedl v Karlových Varech šéf programu Přemysl Svora. Prostor ve vysílání dostanou i diváci: televize vytvořila databanku amatérských filmů na webu www.ukazse.tv, kam veřejnost dodnes umístila na 200 snímků. Ty nejlepší Barrandov TV odvysílá od 14. 7. 2008 na novém webu www.kinobarran­dov.tv a po Novém roce také na obrazovce. Barrandov TV se během prázdnin přestěhuje do nového sídla, tzv. Paláce zábavy, se třemi ateliéry, news room, restaurací a moderními kancelářemi. Na podzim pak začne natáčet první vlastní pořady. V plánu je rovněž výroba původního sitcomu, na jehož námět televize minulý týden vyhlásila poptávkové řízení.

Novou digitální televizi bude možné naladit třemi způsoby – přes satelit, set-top-box a kabel. Vlastníkem Barrandov TV je akciová společnost Barrandov Televizní Studio, která má více akcionářů, přičemž majitelem největšího počtu akcií je společnost MORAVIA STEEL a.s..