Canon představuje CaptureOnTouch – software pro jednoduché skenování dokumentů

[Tisková zpráva] Canon vyvinul CaptureOnTouch, software určený pro rychlé a snadné skenování. Zejména pro použití na rychle rostoucím SOHO trhu byly vyvinuty dva jednoduché způsoby skenování. Součástí je automatická archivace a distribuce dokumentů zaručující vysoký výkon

Praha, 11. září 2009 – Canon CZ, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, dnes oznámil uvedení softwaru CaptureOnTouch orientovaného na zjednodušení skenovacího procesu a zvýšení uživatelské produktivity.

S cílem posílit svoji pozici v jednom z nejrychleji rostoucích (*) segmentů trhu – v oblasti menších kanceláří a domácností (SOHO) – vyvinul Canon software přinášející uživatelům rychlé a výkonné skenování dokumentů, včetně jejich ukládání a distribuce.

Jednou z hlavních výhod softwaru CaptureOnTouch je jednoduchost použití. To ocení zejména uživatelé, kteří dosud nemají se skenováním a elektronickým ukládáním dokumentů mnoho zkušeností. Software umožňuje zvolit jeden ze dvou způsobů skenování, volba “Scan First” umožní uživateli nejdříve dokument naskenovat a teprve poté zvolit požadovaný výstupní formát a místo uložení. Oproti tomu volba “Select Scan Job” poskytuje uživateli možnost zvolit snadno jednu z předem připravených voleb pro rychlé uložení dokumentu do vybrané složky nebo pro poslání emailem.

Funkce jednoho z tlačítek může být kupříkladu nastavena tak, že naskenovaná faktura bude uložena přímo do složky s účetními daty v podobě PDF souboru, přičemž text v dokumentu bude rozpoznán a později v něm bude možné vyhledávat. K dalšímu tlačítku může být přiřazena například funkce odeslání naskenovaného dokumentu emailem na předdefinované adresy pracovníků HR oddělení. Díky tomu je možné snížit počet chyb a ušetřit čas rychlejším zpracováním úloh.

„Firmy dnes cítí velký tlak na zvyšování výkonnosti a snaží se proto pracovat co nejefektivněji. Snaží se zlepšovat své vnitřní i vnější procesy a mít vše v souladu s legislativními požadavky. Také díky tomu se skenování dokumentů dnes stalo běžnou praxí“, okomentoval uvedení softwaru Jaroslav Volf, produktový manažer divize skenerů společnosti Canon CZ.

“Při vývoji softwaru CaptureOnTouch jsme toto vše měli na paměti a vytvořili jsme produkt, který díky svému důrazu na jednoduchost a výkonnost při práci s dokumenty společnostem v jejich práci co nejvíce pomůže,“ dodal Jaroslav Volf.

Software CaptureOnTouch bude od září standardně přiložen ke skenerům imageFORMULA DR-2010C/DR-2510C, uživatelé skenerů imageFORMULA DR-2010C/DR-2510C si jej budou moci zdarma stáhnout ze stránek společnosti Canon. Software bude také přiložen k nově uvedeným skenerům imageFORMULA DR-2010M/DR-2510M, které jsou kompatibilní s operačním systémem Apple Mac OS. Informace k produktům Canon naleznete na www.canon.cz.

* zdroj Infosource, duben 2009

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).