Canon uzavřel partnerství s Agfa Graphics a uvádí novinky řady imagePRESS

[Tisková zpráva] Aliance umožní společnostem poskytovat efektivnější a integrovanější řešení pro workflow. Inovativní technologie Canon přináší zákazníkům vyšší kvalitu tisku a zjednodušení procesů.

Praha, 8. dubna 2008 – Canon Europe, lídr v oblasti digitálního zpracování obrazu, dnes oznámil uzavření strategické aliance se společností Agfa Graphics. Canon zároveň představuje nová monochromatická zařízení řady imagePRESS a revoluční stroje imagePRESS C6000 a C6000VP. Další novinkou z této kategorie je vůbec první barevné zařízení využívající technologii Clear Toner.

Díky strategickému partnerství se společností Agfa Graphics budou produkty řady imagePRESS schopné plné integrace se systémem Apogee Suite – vedoucím řešením pro JDF (Job Definition Format) workflow na trhu. Apogee Suite umožňuje automatickou správu tiskových úloh až do finální podoby digitálních výtisků imagePRESS. Zároveň systém řídí workflow předtiskových úloh pro offsetový tisk. Integrace Apogee Suite a řady imagePRESS tak přinese zákazníkům pružnější a efektivnější řešení pro řízení workflow.

Společnost Canon také oznámila rozšíření řady imagePRESS o nová monochromatická zařízení pro tisk profesionálních dokumentů či vázaných knih. Zařízení jsou primárně určena pro komerční a reprografický tisk. Navíc budou disponovat dalšími dokončovacími zařízeními jako je skládání papíru, ořez dokumentů, vysokokapacitní zásobník či děrovačka. Dostupné budou na konci roku 2008.

Revoluční novinku představují barevná produkční zařízení imagePRESS C6000 a imagePRESS C6000VP s vysokou úrovní kontroly workflow a s vynikající možností dokončovacích prací. Převratná technologie imagePRESS nabízí jedinečný tisk, který se svou kvalitou vyrovná offsetovému tisku. To vše se Canonu podařilo dosáhnout spojením bezolejového dvojitého fixačního systému, technologie Advanced Image Transfer Belt s V-tonerem, T-developerem a E-válcem.

„Naši zákazníci si technologie imagePRESS pochvalují. Značka imagePRESS se již stala synonymem pro nejvyšší standardy digitálního tisku, proto jsme se rozhodli nabídnout další řešení, které jim přinese nejvyšší kvalitu, komplexní řešení a vysokou produktivitu,“ uvádí Petr Jetel, produktový manažer Canon Business Solutions pro velkoformátový tisk. „imagePRESS C6000 a imagePRESS C6000VP navazují na velký úspěch zařízení imagePRESS C7000VP, kterého Canon celosvětově prodal již více než 300 kusů. Výjimečnost tohoto produktu také dokazuje ocenění Best of Show v kategorií pro procesní barevný digitální tisk udělované na veletrhu ON-Demand Expo v americkém Bostonu“.

imagePRESS C6000 a C6000VP tiskne v rozlišení 1200 dpi s 256 odstupňováním až 60 barevných stran za minutu. Obě novinky jsou kompatibilní s příslušenstvím imagePRESS C7000VP, které teď navíc obsahuje i on-line lepenou vazbu, díky které mají zákazníci společnosti Canon snadnější práci při tvorbě profesionálních dokumentů. Zařízení jsou v Evropě dostupná od 1. dubna 2008.

Společnost Canon zároveň ohlásila uvolnění nové verze systému pro měření a kontrolu tiskového výstupu Eye-one Process Control, vyvinutý společností X-Rite. Tento systém umožní zákazníkům kompletní kontrolu nad barevným tiskem. Systém byl vyvinut speciálně pro produkty Canon řady imagePRESS jako integrované řešení pro správu barevného tisku, které zabezpečuje soulad mezi tiskovým strojem a nástroji pro barevný tisk.

Poslední novinkou řady imagePRESS je vůbec první barevné zařízení využívající technologii Clear Toner, které navazuje na úspěch zařízení imagePRESS C1. Je určeno pro profesionalní tisk s nižší produkcí. Inovace společnosti v podobě technologie Clear Toner zvyšuje kvalitu obrazu u barevného i černobílého finálního výtisku.

„Díky inovativní technologii Clear Toner nadále posilujeme kvalitu značky imagePRESS,“ uvádí Petr Jetel. „Aliance se společností Agfa Graphics či uvedení celé řady nových produktů a systémů dokazuje, že pro Canon jsou jeho zákazníci na prvním místě a jejich loajalita je pro nás nesmírně důležitá. Je naší povinností poskytovat zákazníkům vždy vyšší a vyšší úroveň služeb a technologií, investovat do výzkumu a přinášet jim řešení, která zvýší efektivitu a produktivitu práce, zjednoduší procesy a ušetří náklady,“ dodává.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).