Český Telecom spouští dárcovské SMS z pevné sítě a přispívá na pomoc

Český Telecom spouští dárcovské SMS z pevné sítě a přispívá na pomoc

11.01.2005 – Přispívat na pomoc oblastem postiženým přírodní katastrofou v jihovýchodní Asii je nyní možné také prostřednictvím pevných linek. ČESKÝ TELECOM se dnes připojil k projektu „Dárcovských SMS (DMS)“ a vytvořil řešení, které jeho zákazníkům umožňuje věnovat finanční prostředky pomocí DMS odeslaných z telefonních přístrojů připojených k pevné síti (podporujících službu SMS).

Osudy lidí v postižených oblastech nejsou lhostejné ani ČESKÉMU TELECOMU jako společnosti, ani jeho jednotlivým zaměstnancům. Ti se rozhodli uspořádat mezi sebou finanční sbírku, jejíž výtěžek věnují na konto obecně prospěšné společnosti Člověk v tísni při České televizi. Částku, která bude takto vybrána pak ČESKÝ TELECOM navýší na dvojnásobek.

Unikátní služba ČESKÉHO TELECOMU, posílání SMS z telefonu pevné linky, tak může mít i charitativní rozměr a pomáhat těm, kteří tuto pomoc potřebují.

Dárcovská SMS se z pevné linky ČESKÉHO TELECOMU odesílá ve tvaru: „DMS mezera HESLO“ na číslo 87777. Na základě úspěšně odeslané zprávy obdrží zákazník potvrzovací SMS. Cena dárcovské SMS, je 30 Kč (bez DPH). Z dárcovské SMS obdrží příjemce, tedy nezisková organizace, pomoc ve výši nejméně 90 %, tj. nejméně 27 Kč. Seznam hesel pro jednotlivé humanitární akce lze nalézt na internetové adrese http://www.dar­covskasms.cz.

Pomocí DMS z pevné linky mohou nyní zákazníci ČESKÉHO TELECOMU kdykoliv přispívat na neziskové aktivity a charitativní účely, a to například na uprchlíky, zvířata, ekology, děti, obnovu Tater nebo nejaktuálněji na pomoc obětem humanitární katastrofy v jihovýchodní A­sii.

ČESKÝ TELECOM, a. s., je vedoucí telekomunikační společností v České republice. Prostřednictvím své dceřiné společnosti Eurotel Praha, spol. s r. o., se významně podílí také na trhu mobilních služeb. Podrobné informace o firmě a nabídce jejich služeb jsou k dispozici na www.telecom.cz, která byla oceněna jako BestWeb 2003 v anketě WebTop100.
Mimořádnou pozornost věnuje ČESKÝ TELECOM využití růstového potenciálu datových a internetových služeb. Podle výzkumu agentury GfK považují IT manažeři ČESKÝ TELECOM za nejlepšího poskytovatele datových služeb v ČR. Společnost se hodlá stát rovněž předním poskytovatelem komplexních služeb v oblasti e-commerce.
ČESKÝ TELECOM se pravidelně umísťuje na předních místech v soutěži o cenu za informačně nejotevřenější firmu domácího kapitálového trhu Signum Temporis. Na základě hlasování odborné veřejnosti, zástupců tisku a devítičlenné komise obsadil ČESKÝ TELECOM v roce 2003 opět první místo, stejně jako v roce 2001.
ČESKÝ TELECOM, a. s., patří podle své tržní kapitalizace a objemu obchodů k nejvýznamnějším firmám na českém kapitálovém trhu. Akcie společnosti jsou ve formě GDR obchodovány i na London Stock Exchange. Rating ČESKÉHO TELECOMU, a. s., patří trvale k nejvyšším, které mohou české společnosti získat od významných mezinárodních ratingových agentur.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).