Check Point Abra získala na konferenci ITBN v maďarské Budapešti ocenění za nejlepší mezinárodní inovaci

[Tisková zpráva] Praha, 26. října - Check Point Software Technologies Ltd, celosvětový lídr v oblasti zabezpečení internetu, oznámil, že Check Point Abra byla oceněná jako nejlepší mezinárodní inovace na mezinárodní konferenci „Information Security Day” (ITBN) v Maďarsku. Ocenění udělil představitelům společnosti Check Point světově proslulý maďarský inovátor Ernő Rubik, vynálezce stejnojmeného hlavolamu.

Check Point Abra představuje skutečnou revoluci pro mobilní pracovníky. Po jejím připojení se z jakéhokoli PC stane zabezpečená firemní plocha. Abra tak poskytuje uživatelům přístup k firemním e-mailům, souborům a aplikacím, a to kdekoliv v offline i online podobě, prostřednictvím integrovaného VPN připojení. Hardwarové a softwarové šifrování chrání data při uložení i při jejich používání. Virtualizační technologie odděluje pracovní relaci Abry od hostitelského počítače, takže citlivá data zůstávají na USB disku Abra a na hostitelském PC nezůstanou žádné stopy. Funkce Program Control kontroluje typy aplikací instalované a používané na Abře, takže chrání podnikové sítě před malwarem spojeným s neoprávněnými aplikacemi. Další informace o produktu Check Point Abra najdete zde: http://www.chec­kpoint.com/pro­ducts/abra/in­dex.html.

„V průběhu několika posledních let společnosti zaznamenali značný nárůst mobilních pracovníků. Zároveň jsou nuceny snižovat náklady, efektivně fungovat a zajistit svá data, ať jsou kdekoli,” řekl Benjámin Vándor, Check Point Channel manažer pro Maďarsko. „Abra je nové, jednoduché a cenově dostupné řešení, díky kterému mohou společnosti umožnit svým pracovníkům plnou mobilitu. Abra mění způsob práce zaměstnanců, pracujících mimo kancelář tím, že jim doslova vkládá kancelář do kapsy. Nabízí virtualizaci, VPN a silné zabezpečení dat v rámci jednoho ultra-přenosného zařízení, navíc se snadno používá a je cenově výhodné."

Jen několik měsíců po svém uvedení na trh, získal tento produkt obrovské množství pozitivních reakcí jak ze strany zákazníků, tak i odborníků z oboru. „Jsme velmi pyšní na to, jak maďarský IT trh přijal produkt Check Point Abra a rozpoznal jeho výjimečný potenciál. Abra je velmi unikátní zařízení, které v podstatě redefinovalo tři různé tržní segmenty: zabezpečenou virtualizaci, zabezpečené připojení a „plug-and-play“ šifrování, to vše v jednom neuvěřitelně snadno přenosném a jednoduchém zařízení,“ uzavírá Vándor.

O společnosti Check Point Software Technologies Ltd.
Check Point Software Technologies Ltd. (www.checkpoin­t.com), celosvětový lídr v oblasti zabezpečení internetu, je jediný dodavatel, který nabízí jednotný rámec pro správu komplexního zabezpečení sítí, dat a koncových bodů. Check Point svým zákazníkům přináší bezkonkureční zabezpečení proti všem typům hrozeb, klade důraz na jednoduchost nastavení a ovládání a snižuje náklady na vlastnictví. Check Point jako první uvedl na trh firewall (označený FireWall-1) s patentovanou technologií „stateful inspection“. Nejnovější inovací Check Pointu je architektura softwarových bladů. Dynamická architektura softwarových bladů nabízí bezpečná, flexibilní a jednoduchá řešení, která je možné libovolně přizpůsobit potřebám jakékoliv organizace či prostředí. Mezi zákazníky Check Pointu patří desítky tisíc společností a organizací všech velikostí, včetně všech firem uváděných v žebříčku Fortune 100. Řešení ZoneAlarm, které získalo řadu ocenění, chrání milióny počítačů proti útokům hackerů, spyware a krádeží identity.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).