Check Point předchází ztrátě firemních dat a z pouhé detekce učinil aktivní prevenci

[Tisková zpráva] Check Point Data Loss Prevention kombinuje potřebné technologie a procesy v jedno účinné řešení

Praha, 13. dubna 2010 – Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP), celosvětový lídr v oblasti zabezpečení internetu, dnes oznámil své nové bezpečnostní řešení Data Loss Prevention (DLP), které pomáhá podnikům změnit detekci ztráty dat na účinnou prevenci, a to za pomoci preventivní ochrany citlivých informací – jako jsou interní směrnice, důvěrné dokumenty, smlouvy a další – před neúmyslnou ztrátou. Check Point DLP nabízí podrobné definice politik, které lze sjednotit se stávajícími datovými procesy ve firmě a zároveň vzdělává koncové uživatele o těchto procesech při jejich uplatňování. Kromě monitorovacího vyhledávače, který zaručuje vysokou přesnost při zjišťování možného narušení dat, přináší Check Point do oblasti DLP i lidský faktor a umožňuje uživatelům reagovat na případné bezpečnostní incidenty v reálném čase.

„Prevence před ztrátou dat je univerzálním podnikovým problémem a nám všem se může neopatrností stát, že odešleme email s citlivými informacemi nesprávnému příjemci. Poprvé v historii bezpečnosti přichází Check Point s řešením úniku dat i tohoto typu,“ říká Daniel Šafář, Country Manager společnosti Check Point pro region CZ+. „Díky kombinaci inovativních technologií s ověřovacím řešením UserCheck umožňuje Check Point DLP prosazovat firemní bezpečnostní politiky, vzdělávat uživatele a vyloučit úmyslné i neúmyslné ztráty dat.“

S Check Point DLP mají firmy možnost aktivovat technologii UserCheck, která upozorní uživatele vyskakovacím oknem nebo emailem v případě, že mohou být data v ohrožení. Zaměstnanci jsou tak vyzváni k rychlému napravení incidentu ještě před tím, než dojde k úniku dat. Unikátní ověřovací funkce Check Pointu tak vzdělává uživatele o firemních datových politikách na jejich vlastních incidentech a zároveň minimalizuje zpřístupnění citlivých dat zaměstnancům IT oddělení.

Soubory, které jsou odesílány nebo nahrávány na web, jsou zpracovány novou technologií – MultiSpect™ – vyhledávačem, který kontroluje všechna přenášená data a s vysokou přesností sleduje vzájemné vztahy uživatelů, datových typů a procesů. Řešení Check Point DLP nabízí společnostem dosažení okamžité prevence i bez najímání nákladných bezpečnostních konzultantů za pomoci více než 250 osvědčených předdefinovaných politik, které zabraňují personálně identifikovatelným informacím a interním datům v jejich úniku.

„V minulosti jsme hledali DLP řešení a našli jich na trhu mnoho. Všechna ale byla extrémně složitá a náročná na implementaci," říká Etienne Greeff, ředitel profesionálních služeb ve společnosti MIS CDS, nezávislé bezpečnostní poradenské firmě. „Check Point DLP odstraňuje bezpečnostní složitosti spojené s prevencí ztráty dat. Byli jsme schopni snadno použít přizpůsobitelné a předdefinované politiky na naše podnikové potřeby a vše bylo plně nasazeno za méně než tři hodiny.“

„Miluji řešení Check Point DLP. Uživatelské rozhraní je jednoduše ovladatelné a je snadné pochopit, jaké typy dat jsou v nebezpečí,“ říká Kevin Capp, technologický ředitel pro město Castle Rock. „Je to úleva vědět, že zde máme řešení, které nám dává kompletní bezpečnostní pohled na to, co se děje s našimi daty.“

Vlastnosti a výhody řešení Check Point DLP:

• UserCheck se schopností vlastní správy incidentů, která vzdělává uživatele o používání bezpečnostních politik, snižuje budoucí pochybení a nároky na zapojení IT oddělení.
  • Tříúrovňový MultiSpect vyhledávač, který sleduje vazby a klasifikuje citlivé údaje obsahující duševní vlastnictví, osobní identifikační údaje nebo data související s dodržováním zákona a směrnic (HIPAA, SOX, PCI DSS, atd.)
  • Více než 250 osvědčených předdefinovaných politik nastavených pro optimální zabezpečení dat, výkonné zpracování a v souladu s požadavky na plnění směrnic
  • Otevřený skriptovací jazyk pro vytvoření vlastních datových typů bez dalších nákladů za služby bezpečnostních konzultantů
  • Centrální správa politik s Check Point Security Management™ nebo zařízením Check Point Provider-1 umožňuje bezpečnostní politiky spravovat v jediném, uživatelsky příjemném rozhraní
  • Podporuje všechny typy transportních protokolů včetně TCP zahrnující SMTP, HTTP a FTP

Řešení Check Point DLP lze nasadit na běžné servery, k dispozici je také dedikované zařízení DLP-1 pro snadné zapojení do sítě formou „plug-and-play“. Více informací o Check Point DLP lze nalézt na adrese: http://www.chec­kpoint.com/pro­ducts/dlp.

„Check Point DLP přichází s novým způsobem prevence ztráty dat, protože kombinuje unikátní technologii se zapojením samotných uživatelů. Jsme rádi, že poskytujeme řešení, které změní DLP oblast od složitých nástrojů k jednoduchým a od pasivního zjišťování na skutečnou aktivní prevenci,“ uzavírá D. Šafář.

Dostupnost
Check Point DLP je k dispozici od dubna 2010 a je možné jej zakoupit prostřednictvím celosvětové sítě prodejců Check Point. Chcete-li najít partnera, navštivte http://partner­s.checkpoint.com/par­tnerlocator/.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).