Cisco implementovalo první systém Unified Computing na světě

[Tisková zpráva] Tutor Perini díky novému řešení sníží náklady a zjednoduší správu

Praha, 1. října 2009 – V novém datovém centru Tutor Perini, jedné z největších stavebních společností, byl implementován první systém Cisco Unified Computing na světě. Jde o novou platformu, která umožňuje sjednotit síťová zařízení, výpočetní kapacitu, úložiště a virtualizaci do jediného soudržného systému. Díky tomu dochází ke snížení provozních nákladů, optimalizaci zdrojů, zjednodušení správy a maximálnímu využití výhod virtualizace. Nové řešení například umožňuje ušetřit až 38 procent původně spotřebovávané energie. Tutor Perini předpokládá návratnost investice do 36 měsíců.

„Po důkladném zhodnocení situace a našich možností jsme se pro toto kriticky důležité sjednocení veškerých našich dat jednomyslně rozhodli pro výběr řešení Cisco. Žádná jiná společnost nám nebyla tak blízká v jednoduchosti řízení, energetické účinnosti, dostupnosti aplikací a snížení nákladů, díky kterému můžeme očekávat návratnost investic již během pár let. Cisco nám také umožnilo implementovat architekturu, která s námi bude růst po několik dalších let,“ řekl James McGibney, vedoucí datového centra společnosti Tutor Perini.

Tutor Perini propojí do jednoho jediného řešení využívajícího systému Cisco Unified Computing svých pět existujících data center, na nový systém budou přesunuty rovněž veškeré aplikace a data. Pro přemístění datových center využívá technologie VMware. Vzhledem k tomu, že se do budoucna počítá s růstem firmy, byl systém vytvořen tak, aby mohl růst spolu s ní. Díky tomu může během příštích tří let vzrůst až o 30 procent.

Další výhodou, které nový systém přináší, je i jednodušší správa kabelů, kterých s novým systémem výrazně ubylo. Díky tomu se nejen ušetří náklady, ale také vylepší proudění vzduchu, což povede k vyšší výkonnosti a k efektivnějšímu chlazení systému. Celý systém je také plně integrován s již existujícím prostředím Cisco routerů a switchů, s vybavením třetích stran i s virtualizační technologií VMware.

Se systémem Cisco Unified Computing bude společnost schopna sjednotit čtyřikrát více virtuálních zařízení prostřednictvím VMware ESX, než byla schopna s předchozím zařízením, což umožní využívat výpočetní kapacitu až na 90 procent. Cisco systém je v Tutor Perini konfigurován se čtyřmi šasi, 22 blade servery a dvěma Cisco 6120 Fabric interkonektory. V ethernetovém prostředí je systém připojen k 83 terabytům dat.

„Servisní tým společnosti Cisco s námi v průběhu plánování nového systému, při přípravě i při jeho implementaci velmi úzce spolupracoval a poskytoval doporučení v oblasti architektonického designu a rozmístění systému. Tým Cisco byl velmi zkušený a pozvedl náš projekt za hranici partnerství. Musím říct, že mě svým přístupem velmi překvapil, neboť jsem se s podobnou formou profesionální spolupráce zatím nesetkal,“ řekl Jason Morgan, inženýr sítí v Tutor Perini.

Případovou studii Tutor Perini naleznete zde: http://www.cis­co.com/web/ser­vices/casestu­dy/docs/Exter­nal_CaseStudy_Tu­torPerini_Augus­t2009.pdf

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).