Digitální vysílání ČT1 i ČT2 na UPC

[Tisková zpráva] (Praha, 19. května 2005) - V digitální satelitní televizi UPC Direct jsou nyní dostupné i programy ČT 1 a ČT 2.

Společnost UPC Česká republika, a. s. se dohodla s Českou televizí o využití digitální satelitní televize UPC Direct k šíření programů ČT 1 a ČT 2. Digitální televize UPC Direct, beze zbytku dostupná na celém území ČR, nabízí až 150 TV kanálů v digitální kvalitě, dale atraktivní nabídku sedmi programů Plus a čtyři prémiové TV kanály HBO, HBO 2, Cinemax a Private Gold.

Společnost UPC Česká republika, a. s. sděluje, že Česká televize s okamžitou účinností využije pro dopravu signálu ČT 1 a ČT 2 k divákům i digitální satelitní televizi UPC Direct.

Jde o tzv. dokrytí a služba UPC Direct se stala jednou z mnoha platforem, které jsou využívány pro zabezpečení pokrytí území České republiky signálem ČT. Ti předplatitelé UPC Direct, kteří dosud nemohli získávat signál ČT terestrickou cestou v odpovídající kvalitě, tak ode dneška nejsou ochuzeni o možnost sledovat oba programy ČT.

Do nabídky digitální televize UPC Direct už bylo v letošním roce zařazeno 12 nových TV kanálů. Česky nebo slovensky tak v nabídce UPC Direct vysílá už 27 TV kanálů a jejich počet by se měl dále rozšířit.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).