CZECHIA.COM slaví své 10. narozeniny!

[Tisková zpráva] (Brno, 11.9.2006) 11. září roku 1996, byla zaregistrována doména czechia.com, která odstartovala nabídku profesionálních webhostingových služeb společnosti ZONER software, s.r.o.. Za 10 let své existence se stala CZECHIA.COM jedním z největších webhostingových poskytovatelů v České a Slovenské republice. Toto významné výročí bude až do konce roku 2006 provázeno akcemi, během kterých se budou rozdávat dárky zákazníkům formou webhostingových služeb a domén zdarma.

Počátky projektu CZECHIA.COM sahají do roku 1996, kdy bylo ve společnosti ZONER software, s.r.o. založeno oddělení internetových služeb. Společnost ZONER software s.r.o. jako jedna z prvních v České republice zaregistrovala vlastní doménu s koncovkou .COM s původní myšlenkou pomoct českým firmám s prosazením v zahraničí, hlavně v Americe. V té době ještě téměř neexistovalo vzájemné propojení sítí českých poskytovatelů, a proto byly první servery umístěny v USA. Získané zkušenosti byly následně využity a od roku 1997 se začaly nabízet profesionální webhostingové služby i na serverech v České republice. V roce 2001 bylo zřízeno vlastní datové centrum, které je připojeno přímo na uzel páteřní sítě GTS. V roce 2003 se pak stala CZECHIA.COM akreditovaným registrátorem doménových jmen CZ a v roce 2005 akreditovaným registrátorem domén EU.

Dnes patří CZECHIA.COM k hlavním poskytovatelům internetových služeb spojených s prezentací na internetu a e-komercí. Profesionální zázemí se skvělou konektivitou a nepřetržitou technickou podporou umožňuje zákazníkům maximální využití Internetu. Služby jsou poskytovány desetitisícům zákazníků převážně v České republice, ale i v dalších zemích. Webové stránky na serverech CZECHIA.COM navštěvují denně miliony uživatelů sítě Internet.

Za dobu 10-ti let bylo vykonáno více než 2.500.000 úkonů souvisejících s provozem webhostingu a registracemi domén, bylo zřízeno více než 48.000 zákaznických účtů a spuštěno více než 95.000 služeb. Od listopadu 2000, kdy byl zaveden CRM systém, bylo evidováno a řešeno více než 240 tisíc zákaznických požadavků.

Součástí internetové divize společnosti ZONER software, s.r.o. je také oddělení e-komerce, provozující nejúspěšnější komerční aplikaci pro provoz internetových obchodů Zoner inShop. Tento moderní systém umožňuje prodej zboží koncovým zákazníkům i dealerům. Široká škála prodejních a marketingových funkcí dělá z tohoto produktu ideální řešení pro profesionální e-byznys. Prezentace na Internetu je považována za důležitou a nevyhnutelnou součást dnešní doby, proto je cílem projektu CZECHIA.COM poskytování vysoce kvalitních služeb pro firmy i jednotlivce a nabízení nejnovějších technologií, které zákazníkům pomohou v jejich růstu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).